Култовите Bonfire с мега шоу на Green Rock Fest в Русе - Русе, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Сеп
09
Култовите Bonfire с мега шоу на Green Rock Fest в Русе
ДАТА: 09 Септември 2018 ЧАС: 18:00 МЯСТО:
Добави в календара
Култовите Bonfire с мега шоу на Green Rock Fest в Русе

Немската рок легенда „Бонфайър“ ще бъде специален гост на 10-тото издание на Грийн рок фест в Русе. Фестивалът ще се проведе на 9 септември от 18 часа на пл. „Свобода“, а входът е свободен.

Бонфайър е сред групите с дълга и успешна кариера. Основана през 1972 г. от Ханс Цилер, бандата носи настоящото си име от 1986 г. насам и е издала повече от 20 албума. По време на най-успешния етап от кариерата си, Bonfire,  заедно със Scorpions и Accept ,  е една от трите най-популярни групи на Германия, и се радва на големи успехи в цяла Европа и по света. Запазената марка на Bonfire винаги са били мелодичните хард рок песни със завладяващи китари, груув ритъм и емоционални вокали. Всичко това е отразено в песните от най-популярните им албуми Fireworks (1987), Point Blank (1989) и Branded (2011) и присъства и в най-новия им албум Temple Of Lies. Благодарение на новия си вокалист Александър Щал, който се присъедини към групата преди две години, първокласното съчетание на всички инструменти, креативността на групата изригва в Temple Of Lies и има за цел да привлече по-младото поколение любители на рок музиката.

През 2018 година гости на Грийн рок фест Русе ще бъдат още гръцката банда John Jeff Touch, JINXY VON D'ERS от Румъния, EVЕRDREАM от Силистра и русенската банда INSANE.

Събитието се организира по инициатива на Община Русе, Фондация „Русе – град на свободния дух“ и Сдружение „Грийн рок фест“, със съдействието на „Дунав“ АД, „Общински пазари“ ЕООД, „Витте Аутомотив България“ ЕООД,  „Хускварна Строително оборудване“ ЕООД „МБМ Металуърк“ ООД, „Аспро МГ“ ЕООД, Нотариус Светлозар Стоилов от Шумен, „В и К“ ООД - Русе , Кабелен телеком Делта, „Тераком“ ООД „Атанасов и Ко“ ООД, УМБАЛ „Медика“.

Грийн рок фест стартира през 2009 г. и от тогава до сега е едно от значимите събития в Русе. Идеята на фестивала е да даде шанс на групи в началото на тяхната кариера да покажат музиката си, да свирят на една сцена с родни и световни звезди, да намерят приятели, да пазят природата. Мотото му е "Нека запазим природата си зелена!".

На сцената на Грийн рок фест през годините са се изявявали младежки банди от София, Русе, Враца, Пловдив, Пазарджик, Силистра, Бургас, Варна, Тутракан, от Румъния, Турция, Сърбия и Македония. Специални гости на фестивала са били звезди като легендите „Назарет“ , Джан Лоутън /Uriah Heep/, Джо Лин Търнър /Rainbow/, Тим „Рипър“ Оуенс /Judas Priest/, Миленко Матиевич /Steelheаrt/, култовите български групи „Тангра“, „Б.Т.Р.“, „Кикимора“, „Обратен ефект“, българските рок емблеми Васко Кръпката, Милена Славова, Валди Тотев и Дими Димитрова. 

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин