La Traviata с диригент Любка Биаджони - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Фев
14
La Traviata с диригент Любка Биаджони
ДАТА: 14 Февруари 2016 ЧАС: 19:00 МЯСТО:
Добави в календара
La Traviata с диригент Любка Биаджони

La Traviata с диригент Любка Биаджони ще бъде представена точно на 14 февруари (неделя) от 19:00 ч. в Зала 1 на Националния дворец на културата (НДК). Солисти на концерта ще бъдат: Марта Торбидони – сопран; Михаил Михайлов – тенор и Антон Керемедчиев – бас-баритон.


Винаги изкушената от операта Любка Биаджони отново ще зарадва софийската публика със своя „Травиата” от Джузепе Верди.

Красивата музика на гениалния италиански композитор ще бъде представена точно в деня на влюбените „Свети Валентин”.

Основната разлика между класическия оперен спектакъл и сценичните опери на Любка Биаджони е, че при нея музиката е на първо място, а не режисурата. Хор, оркестър, солисти и диригент са на една сцена.

В предстоящата „Травиата” Маестра Биаджони както винаги ще бъде не само диригент на спектакъла. Нейни са и режисурата, декорите, костюмите.

Любка Биаджони започва да поставя сценични опери от 2007 г. във връзка с развитието и успеха на „Херенкимсее фестивал”, Бавария, който създава заедно със съпруга си – диригента Енох цу Гутенберг през 2000 г. През 2013 г. заедно със своя оркестър „София Симфоникс” поставя отново „Травиата” на фестивала „Класик ам зее” в Ерланген, Германия, която също преминава с изключителен успех.

На 14 февруари 2016 г. в новата „Травиата” ще участват международните звезди: италианското сопрано Марта Торбидони като Виолета, бас-баритонът Антон Керемидчиев в ролята на Жермон и тенорът Михаил Михайлов в ролята на Алфредо.

Поредното признание за таланта на фамозното сопрано Марта Торбидони е първа награда „Пучини” от Торе дел Лаго, Лука, където тя триумфира през 2015 г., с ролята на Лаурета в операта „Джани Скики”. Това е последната награда, която печели приживе и нашата знаменита Гена Димитрова (1989 г.).

Днес Марта Торбидони концертира в цял свят и изпълнява главни партии, сред които: Джилда от „Риголето”, Виолета от „Травиата” на Верди, Ариадне от „Ариадне от Наксос” на Щраус, Ан Болейн от едноименната опера на Гаетано Доницети и др. Била е солист на Софийска филхармония и е участвала в оперни постановки със „София Симфоникс Оркестра”, под палката на Любка Биаджони на фестивали „Херенкимзее фестшпиле” – Бавария и „Класик ам Зее” в Ерланген.

Младият и обещаващ тенор Михаил Михаил дебютира през 2013 г. с „Реквием” на Верди в „Royal Festival Hall”, Лондон, с Кралския филхармоничен оркестър, по-късно през същата година участва във Верди/Пучини галаконцерт с Мюнхенския симфоничен оркестър.

Опитът в кантатно-ораториалните произведения Михайлов натрупва на сцената на зала „България” със Софийска филхармония, където от 2012 г. често е предпочитан гост-солист. Пее теноровите сола в реквиемите от Моцарт, Сен-Санс и Верди, в „9-та симфония” на Бетовен, росиниевата „Стабат матер”.

В края на 2015 г. спечели Гран при на XIX-я Международен конкурс „Романсиада”, Москва, Русия. През 2013 и 2014 г. се изявява на фестивалите: „Klassik auf der Burg”; „Herrenchiemsee Festspiele” – в ролята на Бакхус в „Ариадне от Наксос” от Рихард Щраус и „Klassik am See”- Ерланген, в ролята на Алфредо от „Травиата” и Херцогът на Мантуа от „Риголето”, под палката на маестра Любка Биаджони. Сред многобройните му ангажименти са концерти с оркестъра на Филхармония Осака, както и в поредица от рецитали в Осака, Япония.

Антон Керемидчиев (бас-баритон) прави успешна световна кариера. Изпълнява главни роли на големите оперни сцени. Работи с някои от най-известните диригенти като: Джеймс Конлон, Кирил Петренко, Адам Фишер, Лотар Загрозек, Марк Албрехт, Карло Франчи и др.

Сред ролите, които изпълнява са: Жермон от „Травиата” (Опера-Лайпциг и Komische Oper Berlin), Вагнерови роли, сред които Курвенал от „Тристан и Изолда”(Опера-Франкфурт) и Телрамунд от “Лоенгрин” (Оперен театър Дортмунд); Ескамило от „Кармен” и Яго от „Отело” (в театрите в Кьолн, Дюселдорф , Манхайм и Бон).
Сред предстоящите му изяви през 2016 г. са Риголето във Виена, Ескамило от „Кармен” в Берлин, както и участия в Токио, Хонг Конг, Братислава, Вилнюс, Будапеща, Фрайбург, Висбаден и други.

Антон Керемидчиев е бил солист на Софийска филхармония и на „София Симфоникс Оркестра”, под палката на Любка Биаджони в София и Германия на „Herrenchiemsee Festspiele” „Klassik am See”- Ерланген.

„София Симфоникс Оркестра” е създаден от Любка Биаджони през 2013 г. и има за цел да показва високото музикално изкуство на българските музиканти в чужбина. Симфоничният оркестър на Маестра Биаджони гастролира успешно на фестивалите: „Herrenchiemsee Festspiele” (Концерт Щраус/Берлиозq „Klassik am See”- Ерланген („Травита”(2013) и „Риголето” (2014) и „Манон Леско” на Пучини (2015), където постановка, сценография, костюми и дирижиране са дело на Любка Биаджони. „София Симфоникс” изнася ежегодно и детски образователни концерти в Байройт.

В началото на Сезон 2015/2016 „София Симфоникс” направи своя дебют пред софийска публика в зала „България” на 24 октомври, в който концерт солист беше първата виола на Миланската „La Scala”- Симониде Бракони. На 3 декември оркестърът излезе на сцената на зала 1 на НДК заедно със знаменития тенор Хосе Карерас, а пресата го определи като музикалното събитие на годината.

Последната изява на „София Симфоникс Оркестра” беше преминалият с изключителен успех и тридесет минути нестихващи аплодисменти Коледен концерт в Кулмбах – Германия на 12 декември 2015 г..

„Травиата” е за всички, които обичат емоционалното и вдъхновяващо сценично присъствие на Маестра Любка Биаджони и нейния оркестър, хор и солисти, които заедно с нея винаги сътворяват празник на духа.


Билети за „Травиата” се продават на касите на Билетен център – НДК и тук. Цените са от 20 до 50 лв.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин