Лъчеви преходи към хижа Козя стена - на планина с книга - Троян, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Апр
18
Лъчеви преходи към хижа Козя стена - на планина с книга
ДАТА: Oт 18 Април 2015 до 19 Април 2015 ЧАС: 10:00 МЯСТО:
Добави в календара
Лъчеви преходи към хижа Козя стена - на планина с книга

Да преминеш през редовете на планината с поглед, да прекосиш страниците на непрочетената книга. Да забравиш за думите, докато се вглеждаш в огъня на печката в столовата. Да излезеш през вратата на хижата, без да отбележиш до коя глава си стигнал.


Ето така преди 3 месеца хижа „Козя стена“ започна да събира четива за своята „Къщичка за книги“. Целта на инициативата бе създаването на библиотека, разположена на 1600 м. надморска височина. Крачейки бавно и уверено, в нея взеха участие множество желаещи, дарявайки свои книги.


Днес, когато вече разполагаме с литература, с която се гордеем, дойде времето да съчетаем силата на планината с духа на книгата в нашите трети Лъчеви преходи към х. „Козя стена“ в рамките на кампанията „Професия Хижар“.


Не 18 април от двете страни на Стара планина ще тръгнат два лъча – северен от х. Хайдушка песен и южен от Христо Даново, водени от планински водачи, които имат какво да ви разкажат за планината, както и от хора, които имат какво да споделят за четенето.


Двата лъча ще се впуснат по старопланинските била, за да се срещнат посредата. А вечерта ще си поговорим за професията на хижаря, историята на хижа „Козя стена“, пътеписането, пътечетенето и пътешестването!


Елате с нас там, където пътеките на пътешественика и читателя се срещат, за да осъществят собственото приключение.


Програма:


- 18 април (събота), 10:00 ч. среща на изходните пунктове (х. Хайдушка песен за Северния лъч и с. Христо Даново за Южния лъч), изкачване към хижата.


Изберете лъча, в който искате да се включите:
От север: тук
От юг: тук


- Презентация на тема „Хижарската професия и историята на хижа „Козя стена”; разговор за вдъхновението, което ни носят книгите, и порива да споделяме преживяното. Ще има изненади и книжки за награди.
-19.април (неделя) - слизане по обратния път, а ако времето го позволява, имаме приготвени доста интересни алтернативи за връщане!


Преходите ще имат минимална Благотворителна такса за участие от 20 лв. (а който има желание и възможност да даде повече - добре дошъл е!), която отива директно в касичката на кампанията и ще включва:


+ добро литературно настроение и много нови знания, осигурени от водачите на всеки лъч;
+ вечерна презентация и четене на любими откъси от книги;
+ кулинарно изкушение-изненада от кухнята на хижарите...


Таксата не включва транспорта и нощувките на хижата.


Вие сами ще трябва да се погрижите за транспортирането си до изходните пунктове на всеки лъч - имаме готовност да помагаме около логистиката с каквото можем!


Децата до 16 г. не заплащат такса за участие!


Необходима екипировка: подходящи за преход обувки, гети, раница с подходящ размер, дъждобран, ветровка, шапка, ръкавици, очила, вода и храна за прехода, дрехи за преобличане.


Записвания:


- до 31 март 2015 г. включително
• на съобщение към ФБ страницата на хижа Козя стена или към Таня Даскалова на тел. номер 0883 35 45 35;
- от 1 април до 14 април 2015г. включително
• Към Таня Даскалова на тел. номер 0883 35 45 35;
• при записването не забравяйте да споменете: вашите имена и телефон за връзка, кой лъч сте си избрали, имате ли си организиран транспорт и от кое населено място ще идвате.


Местата за ограничени, така че кой предвари, той завари!


Следете събитието и във фейсбук тук.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин