Lindstrøm поставя ударно парти начало на Дома Арт Фест - Нордика - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Май
29
Lindstrøm поставя ударно парти начало на Дома Арт Фест - Нордика
ДАТА: 29 Май 2015 ЧАС: 21:00 МЯСТО:
Добави в календара
Lindstrøm поставя ударно парти начало на Дома Арт Фест - Нордика

Тазгодишният фестивал става трибуна на някои от най-модерните и интересни музиканти от Северна Европа.


На 29.05.2015 г., силните северни ветрове, ще се завихрят в бившия хладилен завод „Мраз“ в София и директно от Норвегия ще довеят  хитовия мулти-инструменталист, диджей и продуцент Lindstrøm, който гостува у нас за пръв път, специално за откриването на тазгодишното издание ДОМА Арт Фест, под надслов „Нордика“. Грандиозното парти е  организирано от Арт фондация ДОМА, съвместно с музикалната платформа DJBOOK.bg.


Успехът на Hans-Peter Lindstrøm идва с прчето “Granada”, което веднага влиза в полезрението на музикалните критици. През 2002 г той основава собствения си лейбъл Feedelity Recordings. Lindstrøm често се колаборира с други изпълнители, като продуцента Prins Thomas и Christabelle. Направил е едни от най-известните ремикси за утвърдени лейбъли като LCD Soundsystem, Roxy Music, Franz Ferdinand, Glasser и Best Coast.


Норвежецът  разказва, че като малък никога не е слушал денс музика, като за сметка на това е свирел на пиано в госпел хор в родния си град. Впоследствие се пали по Deep Purple, Bob Dylan и … норвежка фолклорна музика.


По това време прави и първите си музикални опити, от които по-късно се отказва, за да учи литература в Осло. Но оттеглянето от музиката му не трае дълго и скоро той се запалва по разучаването  разчупването на структурата на денс музиката. Днес Lindstrøm се радва на статут на световна звезда, а оригиналният му подход му печели все повече фенове на глобално ниво.  Lindstrøm е бил номиниран за Spellemannsprisen (норвежките Грами) четири пъти, три от които печели.


Освен Lindstrøm на 29 май ще чуем родните парти фаворити от DISCO COMRADES  и VURCOLAC & UGLY FOX, които ще подкрепят норвежеца по възможно най-добрия начин.


Мястото е хладилен завод МРАЗ (Сточна гара, ул. Индустриална 11), а входът - 10 лв.* За повече подробности посетете тук. Освен Lindstrom, по време на ДОМА Арт Фест: Нордика, в София ще акостират още редица музиканти от Северна Европа, които ще покажат най-актуалното и интересно от региона.


Групите Espan Festive и Blue Coat Venture ще видим на 9-ти юни на открито пространство пред Café DEVET на ул. Иван Вазов №9 – официален инфо кът на ДОМА Арт Фест. Централен мотив в музиката на Espan Festive е нежният, деликатен и в същото време мощен глас на Каролине Еспос, подкрепен от баса и китарите на Ерик Андерсон. Вдъхновение на Blue Coat Venture пък е морето на западния бряг на Швеция и артисти като Джеймс Тейлър и Ник Дрейк. Състои се от Густав Льовстранд и Сара Корпела, която се изявява като музикант, пивица и танцьорка.


На 31 май от 21:00 ч.в галерия UNDERGROUND пък ще се изявят Йозеф Марзола / ZaZaZoZo  от Исландия, който ще разтанцува електронните фенове с диджей сет и авангардната му сънародничка Берглиндт Агюстсдоухтир. Берглиндт е свирила по целия свят. Съвсем наскоро издаде новия си албум Just Dance, част от който ще представи на родната публика.


 

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин