Лудогорие - рекорд на Гинес - четвърти национален фолклорен събор - Разград, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Юли
03
Лудогорие - рекорд на Гинес - четвърти национален фолклорен събор
ДАТА: Oт 03 Юли 2015 до 05 Юли 2015 МЯСТО:
Добави в календара
Лудогорие - рекорд на Гинес - четвърти национален фолклорен събор
Източник: Социална мрежа

Рекорд на Гинес - Четвърти национален фолклорен събор "Лудогорие" - 3,4 и 5 юли 2015 г.


Четвърти национален фолклорен събор „Лудогорие” се организира от сдружение „Лудогорие 2012” със съдействието на РЕКИЦ „Читалища” Разград.


Целта на нашето сдружение е съхраняване и популяризиране на традициите и културните ценности на различни етнически и етнографски групи, осигуряване на възможности за трансмисия към следващите поколения и популяризиране на България, Разградския край и Лудогорието като място на дълголетна история и богати културни традиции!


Искаме да кандидатстваме за поставяне на рекорд на Гинес за най-дългата сватбена софра (месали) и за най-многолюдна старинна сватба.


За таз година на 3,4 и 5 юли 2015 г. искаме да пресъздадем най-голямото събитие в историята на България, под мотото „Сите българи заедно” и "От българско по-българско" да поставим нов световен рекорд и да се впишем в книгата на Гинес.


За това събитие ще бъде пресъздадена тракийска сватба от 19 век, ритуалът за сватбата ще бъде изпълнен от НЧ“Изгрев“ 1928 –с. Сладун, НЧ“Васил Левски“ 1934 - с. Радовец и пенсионерски клуб "Здравец" - с. Студена от община Свиленград и по истински случай ще бъдат венчани младоженците Стойка Димитрова от Стара Загора (с.Млекарево) и Росен Митев от Нова Загора.


За тази цел ще бъдат опънати 8 дълги софри (месали) с дължина от 100 до 120 метра всеки един от тях. Ще бъде дадена поръчка за 4000 глинени купи, 4000 дървени лъжици, 600 погачи, 600 кг. сирене, 2.5 тона курбан от 25 агнета, приготвен в най-големият Български "Юнашки тиган"и Най-голямата Българска "Юнашка тава", и 2 тона вино.


Още информация за събитието можете да намерите тук и тук.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин