Месец на фотографията - над 60 фотоизложби в София и страната - България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Юни
03
Месец на фотографията - над 60 фотоизложби в София и страната
ДАТА: Oт 03 Юни 2015 до 28 Юни 2015 МЯСТО:
Добави в календара
Месец на фотографията - над 60 фотоизложби в София и страната
Източник: photoacademy

На 3-и юни от 19:00 ч. в галерия Индустриална 11 ще бъде положено официалното начало на едно от най-мащабните фотографски събития в България. "Месец на фотографията" представя своеобразна картина на съвременната българска и световна фотография с нейното разнообразие от подходи и технологии. В събитието участват основно Български автори, но ще бъдат представени и изложби на автори от САЩ, Италия, Еквадор, Унгария, Македония, Нова Зенландия, Сърбия, Армения, както и няколко конкурсни и колективни изложби събиращи автори от цял свят работили по определена тематика.


Месец на фотографията дава поле на изява, както на утърдени професионалисти и класици във фотографията, така и на съвсем млади автори. Именно изложби на ученици и студенти ще могат да бъдат видяни на откиването на 3-и юни, когато ще бъде представена изложбата от традиционния конкурс Фотоакадемика и изложбата "Моят свят", представяща погледа на деца от 14 до 18 годишна възраст. Кулминацията на вечерта ще бъде връчването на статуетка за цялостен принос във фотографията.


Разбира се, "Месец на фотографията" не представя само изложби правени с нетрадиционни технологии или показващи социални проблеми. "Месец на фотографията" представя множество творчески търсения, интересни проекти, разкази за далечни пътувания и дестинации и фотография, която просто носи естетическа наслада. В събитието има и множество лекции, дискусии и семинари.


"Месец на фотографията" се опитва да представи един цялостен образ на фотографията днес. Възможно е част от него да не ви допадне, но вярваме, че идния месец всеки ще намери страни на фотографията, които да го впечатлят.


Трудно е да се представи всичко, което събитието предлага само в една публикация, затова Ви каним да следите програмата на официалния сайт на събитието - тук.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин