Месомания, Светът на млякото, Булпек, Салон на виното, Интерфуд & Дринк и Сихре - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Ное
05
Месомания, Светът на млякото, Булпек, Салон на виното, Интерфуд & Дринк и Сихре
ДАТА: Oт 05 Ноември 2014 до 08 Ноември 2014 МЯСТО:
Добави в календара

Късметът е с вас – очакват ви много награди по време на специализираните изложби!


След броени дни в Интер Експо Център – София започват международните специализирани изложби Месомания, Светът на млякото, Булпек, Салон на виното, Интерфуд & Дринк и изложбата за хотелско, ресторантско, кетъринг и СПА оборудване Сихре.


С всяка изминала година те стават все по-интересни, предлагат изключително разнообразие от продукти и услуги и привличат многохилядна аудитория. Именно тези хиляди гости ще имат шанса да предизвикат късмета си и чрез анкетна карта да открият с какво могат да ги зарадват изложбите.


И тази година са подготвени интересни и полезни награди. Най-голямата от тях е комбиниран хладилник, а сред останалите награди са още микровълнова фурна, кафе-система, сокоизтисквачка, многофункционален уред за готвене, барбекю грил с незалепващо покритие, тиган с диаметър 24см., тенджера под налягане!


Атрактивните награди очакват посетителите на специализираните изложби от 5 до 8 ноември в Интер Експо Център – София. Не пропускайте своя шанс!


От 5 до 8 ноември ще бъдат представени традиционни и нови продукти, опаковки, съвременни машини и технологии, оборудване и обзавеждане, както и полезна съпътстваща програма.


Ежегодно специализираните изложби генерират засилен интерес от страна на специалистите и предлагат все по-богата палитра експонати. 2014 година няма да бъде изключение от правилото и ще предложи широки бизнес възможности. Участници в изложбите са български и чуждестранни компании – производители, представители, дистрибутори и търговци на храни, напитки, машини и технологии. Колективно участие ще имат  млекопреработватели и месопреработватели, винопроизводители, преработватели на плодове и зеленчуци, биопроизводители. С колективни щандове ще се представят и чуждестранни компании от Италия, Унгария, за първи път Молдова.


Индивидуално участие ще вземат фирми от Италия, Гърция, Словакия, Полша, Испания, Румъния, Молдова и др. Типични за страните вина ще предложат Аржентина и Южна Африка. Свое запазено място имат Био Зона – за сертифицирани био продукти и Зона Диета & Фитнес, предлагаща храни и напитки за здравословно хранене и спортен режим. За поредна година специалната „Лаборатория за италиански вкус“ ще запознае гостите на изложбите с типични регионални хранителни продукти, свързани с най-добрата кулинарна традиция на Италия.


Освен да се срещнат с много потенциални бизнес партньори, посетителите  на международните специализирани изложби ще имат възможността да се включат в редица делови събития. Браншовите организаии ще проведат дискусии по интересни и актуални теми - „Хлябът – храна на боговете и на хората от 21 век“, „Проблеми и решения в млечния сектор“, проектът „Освободете европейския вкус“.


Част от програмата ще бъде конференция на тема „Подпомагане на биоземеделието в следващия програмен период 2014 – 2020 при прилагане на общата селскостопанска политика в България“. Очаква се и събитието „Естествено и неподправено за пивото“. За втора поредна година посетителите на Интер Експо Център ще могат да се насладят на изкуството на Арт-карвинга. Традиционно ще се проведат Конкурс на потребителя и Конкурс Златен медла с диплом за качествени и оригинални пазарни продукти и/или адитиви.


Посетителите на специализираните изложби ще могат да вземат участие в още много интересни работни срещи, конкурси, дегустации, както и да се включат в специална анкета, носеща атрактивни награди.


Съпътстваща програма:


05 ноември/сряда
Централно Фоайе
14:00 Официално откриване на изложбите
14:30 Награждаване по проект „Марка за италианско гостоприемство.
Италианските ресторанти по света”
Конгресен център
Зала Пирин Унгарски бизнес форум
16.00 – 16.10 Приветствие - Андраш Клейн, извънреден и пълномощен
посланик на Унгария в България
16.10 - 16.30 "Създаване на фирма в Унгария" - Д-р Димитър Стоименов,
Peterka & Partners
16.30 - 16.50 “Панта Аква - изворна вода с отлично качество”- Жолт Риглер,
изпълнителен директор, Panta Aqua Zrt.
16.50 - 17.10 "Енергия на открито" - Тибор Киш, изпълнителен директор,
PacKerS Energo Light Kft.
17.10 - 17.30 „PVC плъзгащи се прозорци - широк диапазон за използване” -
Гергей Фриц, изпълнителен директор, Műanyag Ablak Kft.
17.30 - 17.50 "Нашата Камара в Унгария и извън нея" - Росен Ткаченко,
президент на Унгаро-Българската Стопанска Камара
18.00-19.00 Дегустация на унгарски вина с любезното съдействие на
"Hungarian Wine Embassy". Свободни дискусии.
Организатор: Унгарско-българска Стопанска камара
Семинарна зала 3
15:30 – 16:30 Дискусия на тема “Основни акценти на здравословното хранене”
Организатор: Българско дружество по хранене и диететика
Изложбена зала 3
ЩАНД А25 Автентична българска кухня - Кулинарен историк
ЩАНД D2 и D4 Балкански карвинг фестивал
Организатор: Българска асоциация по карвинг
ЩАНД B1
13:00 – 16:00 Безплатни консултации за специалисти от хранително-вкусовата
промишленост.
Тема: Безопасност на опаковки от пластмаси, хартия, картон,
метал с покрития и др., предназначени за контакт с храни,
проследимост, обща и специфична миграция
Консултант: инж. Мая Стойчева, ръководител на Акредитиран
Изпитвателен център „Алми Тест“ – експерт в сферата на
опаковането на храни, напитки, козметика и др.
Организатор: Кооперация ХВП

06 ноември/четвъртък
Конгресен център
зала Родопи
13:00 – 15:00 Семинар на тема “Промотиране на Южна Африка посредством
туризъм, храни и напитки”.
Организатор: Посолство на Република Южна Африка
зала Пирин
11:00 – 17:00 Национална конференция „Проблеми и решения в млечния
сектор”.
Семинар на тема етикиране по новите изискавания на
европейския регламент за млечната промишленост.
Организатор: Асоциация на млекопреработвателите в България
зала Вихрен
10:00 – 12:00 Майсторски клас "Вертикална дегустация на вино по ценови
категории" - Никол Вакулик, сомелиер, Швейцария
13:00 – 14:00 Майсторски клас "Дегустация на местни сортове вина от
Балканския регион, представени на Винобалканика 2014″
- Станимир Стоянов, СЕБ
14:30 – 16:00 РЕГЛАМЕНТ (ЕС) № 1169/2011 НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ И
НА СЪВЕТА от 25 октомври 2011 година за предоставянето на
информация на потребителите за храните върху етикетите.
Организатор: Национална лозаро-винарска камара
зала Руен
10:00 – 17:00 Конференция „Подпомагане на био земеделието в следващия
програмен период 2014-2020 при прилагане на общата
селскостопанска политика в България“
Организатор: Българска асоциация Биопродукти и Фондация
„Биоселена”
Семинарна зала 2
11:00 – 13:00 Кръгла маса на тема “Хлябът – храна на боговете и на хората от 21
век”
Лектори: проф. Донка Байкова, проф. Божидар Попов, доц.
Веселка Дулева, проф. Гроздан Караджов, Марияна Кукушева
Организатор: Национален браншови съюз на хлебарите и
сладкарите
15:00 – 18:00 Представяне на дейността на Българска хранителна банка и
безплатна прожекция на филма Taste the Waste /Вкусът на
разхищението.
Лектор: Цанка Миланова
Организатор: Българска хранителна банка
Семинарна зала 3
11:00 – 15:00 Дегустация под мотото „Модерни в традицията”
Организатор: Съюз на преработвателите на плодове и зеленчуци
Изложбена зала 3
ЩАНД А25 Автентична българска кухня - Кулинарен историк
ЩАНД D2 И D4 Балкански карвинг фестивал
Организатор: Българска асоциация по карвинг
ЩАНД B1
10:00 – 13:00 Безплатни консултации за специалисти от хранително-вкусовата
промишленост.
Тема: Как да изчислим енергийната стойност на продуктите и да я
отбележим на етикета? Какви промени в технологичната
документация налагат новите изисквания за етикетирането?
Консултант: ст.н.с. Христо Юруков, експерт качество и
безопасност на храните.
14:00 – 16:00 Консултация по практическо прилагане на Регламент (ЕС)
№1169/2011 относно:
1. Представяне на задължителна и доброволна информация при
етикетирането на конкретни видове или категории храни.
Възможности за пропускане на някои задължителни данни при
етикетирането на храните.
2. Изисквания при обявяване на хранителната информация.
Верификации на проекти за етикети, подготвени от фирми
производители, дистрибутори, вносители и търговци на храни .
Консултант: проф. д-р Йордан Гогов – хабилитиран експерт по
качество, безопасност и лабораторен контрол на храните.
Организатор: Кооперация ХВП

07 ноември/петък
Конгресен център
зала Пирин
10:00 – 12:00 Национална конференция „Проблеми и решения в млечния
сектор”.
Семинар на тема етикиране по новите изискавания на
европейския регламент за млечната промишленост.
Организатор: Асоциация на млекопреработвателите в България
зала Рила
12:00 – 13:00 Национален съвет на Сдружение „Традиционни сурово-сушени
месни продукти”
Организатор: Сдружение „Традиционни сурово-сушени месни
продукти”
зала Руен
11:00 – 13:00 Семинар на тема „Туризъм и околна среда. Меморандум за
разбирателство”
Организатор: Българска туристическа камара
Семинарна зала 2
13:00 – 15:00 Семинар на тема „Полски хранителни продукти с презентация и
дегустация на полски храни и напитки”
Организатор: Отдел за промоция на търговията и инвестициите
Посолство на Република Полша
Изложбена зала 2
ЩАНД D11 Конкурс на потребителя
Организатори: Асоциация на месопреработвателите в България,
Асоциация „Активни потребители“ и Национална лозаро-
винарска камара
Семинарна зала 3
10:30 – 13:00 Научна среща “Натуралният свят на пивото”
Организатор: Институт по криобиология и хранителни
технологии (ИКХТ) и Съюз на пивоварите в България (СПБ)
15:00 – 16:00 "ToxFox – или кои са хитрите начини на индустриите да ни
заблуждават за “здравословни” продукти”
Лектор: Д-р инж. Светла Николова
Организатор: фирма АРМИНА ООД
Изложбена зала  3
ЩАНД А25 Автентична българска кухня - Кулинарен историк
ЩАНД D2 И D4 Балкански карвинг фестивал
Организатор: Българска асоциация по карвинг
ЩАНД B1
10:00 – 13:00 Безплатни консултации за специалисти от хранително-вкусовата
промишленост.
Тема: Как да изчислим енергийната стойност на продуктите и да я
отбележим на етикета? Какви промени в технологичната
документация налагат новите изисквания за етикетирането?
Консултант: ст.н.с. Христо Юруков експерт качество и
безопасност на храните.
14:00 – 16:00 Консултация по практическо прилагане на Регламент (ЕС)
№1169/2011 относно:
1. Представяне на задължителна и доброволна информация при
етикетирането на конкретни видове или категории храни.
Възможности за пропускане на някои задължителни данни при
етикетирането на храните.
2. Изисквания при обявяване на хранителната информация.
Верификации на проекти за етикети, подготвени от фирми
производители, дистрибутори, вносители и търговци на храни .
Консултант: проф. д-р Йордан Гогов – хабилитиран експерт по
качество, безопасност и лабораторен контрол на храните.
Организатор: Кооперация ХВП

08 ноември/събота
Централно Фоайе
11:00 Конкурс “Златен медал с диплом” - награждаване
Организатор: Агенция Булгарреклама
13:00 „Конкурс на потребителя” – награждаване
Организатори: Асоциация на месопреработвателите в България,
Асоциация „Активни потребители“ и Национална лозаро-
винарска камара
14.00 Теглене на награди за посетители от анкетна карта
Награди, осигурени от Техномаркет Европа
Организатор: Агенция Булгарреклама
Изложбена зала 3
ЩАНД А25 Автентична българска кухня - Кулинарен историк
ЩАНД D2 и D4 Балкански карвинг фестивал
Организатор: Българска асоциация по карвинг


Повече информация за изложбите можете да откриете тук и тук.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин