Международен ден на птиците - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Апр
01
Международен ден на птиците
ДАТА: 01 Април 2023 ЧАС: 10:30 МЯСТО:
Добави в календара
Международен ден на птиците
На 1 април (събота) отбелязваме Международния ден на птиците!

 

Всеки посетител на Зоологическа градина – Софияще има възможността да научи повече за птиците и тяхното опазване. Какво е нужно на един орнитолог, за да изследва птиците, как изглеждат трансмитерите, с които експертите ги следят, и повече за работата на една от най-старите организации в България, която се занимава с опазването на пернатите обитатели в дивия свят – Българско дружество за защита на птиците.

 

От специалистите от Зоологическа градина – София ще научите кои са най-ценните и редки видове в зоопарка и какво се прави за тяхното опазване и възстановяване в българската природа.

 

Ще има 2 инфоточки за посетителите на зоопарка:

 

- При голямата волиера за хищни птици ще има щанд на Българското дружества за защита на птиците, където ще имате възможност да наблюдавате птиците през бинокъл или зрителна тръба.

 

- При фазанерията до волиерата на египетските лешояди, където еколозите от зоопарка са подготвили тематични арт занимания за децата.

 

И на двете места ще имате възможност да научите много интересни факти за птиците, да получите информационни материали, да се забавлявате и да имате вълнуващи близки срещи с удивителни птици!

 

Събитието е за всички посетители на Зоологическата градина!
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин