Международен детски и младежки фестивал на изкуствата Ние–XXI век - Слънчев бряг, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Авг
21
Международен детски и младежки фестивал на изкуствата Ние–XXI век
ДАТА: Oт 21 Август 2016 до 28 Август 2016 МЯСТО:
Добави в календара
Международен детски и младежки фестивал на изкуствата Ние–XXI век

Арт фестивалът „Ние – 21-ви век“ приключи с голям успех

Гала концертът на фестивала се проведе в „Сол Несебър Ризорт“ и привлече огромна публика


С грандиозен Гала концерт завърши двадесет и четвъртото издание на Международния арт фестивал „Ние – 21-ви век“. Той се проведе от 21 до 28 август 2016 г. в черноморския курорт Слънчев бряг. Събитието се организира от българския Арт център „Кърнолски“  в партньорство с  Международна академия на изкуствата „Европа”. 

В седемте дни на фестивала към събитието се присъединиха над 300 деца и младежи от България, Латвия, Малта, Полша, Чехия, Грузия, Казахстан и Узбекистан. Големият победител в тазгодишното издание на „Ние 21-ви век“ стана танцова група “Коралик“ от Полша. Танцьорите от групата получиха парична награда в размер на 500 евро, диплома и купа, както и покани за участие в предстоящи фестивали в България и Италия.

България беше представена от солисти от Бургас, София, Пловдив и Хисаря, както и от Вокална група Робинзон от град Козлодуй и Вокална студия „Дъга“ от София. Те също заеха призови позиции.

Участниците бяха оценявани от жури в състав: Кристина Пьотровска от Полша– музикант, композитор и вокален педагог;  Александър Кукарин от  Русия – хореограф и преподавател по хореография в Института за култура в Москва, както и Жени Лалчева от България – вокален педагог, основател и артистичен директор на Вокално студио „Точно време“- Бургас.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин