Международен фолклорен фестивал Евро фолк-Черно море 2017 - Китен, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Юни
22
Международен фолклорен фестивал Евро фолк-Черно море 2017
ДАТА: Oт 22 Юни 2017 до 24 Юни 2017 ЧАС: 19:30 МЯСТО:
Добави в календара
Международен фолклорен фестивал Евро фолк-Черно море 2017

 XIII Международен фолклорен фестивал “Евро фолк-Черно море 2017


По време на фестивала ще си дадат среща културата и традициите на различни народи. Над 90 групи и индивидуални изпълнители; повече от 1100 участника от България, Латвия, Украйна и Полша ще свирят, пеят и танцуват от 22 до 24 юни в красивия курорт „Грийн парк“ – Китен.


Фестивалът има състезателен характер и е оторизиран квалификационен кръг от системата на Световната асоциация на фолклорните фестивали – WAFF. Журиращата комисия ще оценява изпълненията в 9 категории и две възрастови групи, използвайки оценителната система на WAFF. Във всяка категория победителят ще бъде награждаван с Първа награда „Орфей“ и диплом. Голямата награда е “Евро фолк” – Grand Prix "Orpheus" и диплом.


Всички призьори получават Почетен знак и грамоти за лауреати на “Евро фолк”. По преценка на журито и продуцентите Euro Folk Academy, изявени изпълнители и художествени ръководители се удостояват с Диплом за получаване на званието „Маестро“ или „Маестро академик“.


Международният фолклорен фестивал е част от Музикални празници „Еврофолк“ – Светът е телевизия.


Концертите ще се излъчват на живо по интернет телевизия Eurofolk TV. По време на фестивала ще бъдат направени студийни аудиозаписи и заснемане на професионални видеоклипове, като най-добрите ще се излъчат по 40 български кабелни телевизии, по 4 сателитни телевизии с покритие в цяла Европа, както и в 6-те седмични предавания на интернет телевизия Eurofolk TV на адрес: tv.eurofolk.com.


Официалното откриване на XIII Международен фолклорен фестивал „Евро фолк – Черно море 2017“ е на 22 юни от 19:30 часа на сцена „Грийн парк“, където още от 17:00 часа започват изявите на участниците. Официалното закриване е на 24 юни от 21:00 ч.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин