Международна изложба на котки - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Ное
26
Международна изложба на котки
ДАТА: Oт 26 Ноември 2016 до 27 Ноември 2016 ЧАС: 10:00 МЯСТО:
Добави в календара
Международна изложба на котки

ХLVII и ХLVIII (47-ма и 48-ма) Международни изложби на котки под егидата на Международната федерация по фелинология (ФИФе) на 26 и 27 ноември (събота и неделя)


На 26 и 27 ноември 2016 г. от 10 до 17 ч. Националната Федерация по фелинология организира за всички, които обичат котките поредните две Международни изложби в Националния музей ,,Земята и Хората“, София.

Отново ще се любуваме на многоликото лице на Природата, частица от която внася в домовете ни свободолюбивият дух на нашите котки. Очаква ни среща лице в лице с представителите на повече от 20 породи котки, състезаващи се за голямата награда Най-красива котка.

Международно жури от четирима съдии ще отсъждат котките според тяхната възраст, пол, породна принадлежност и не на последно място – според характера им. От котките се изисква търпение, спокойствие и чар, за да могат заслужено да получат титла и награда. Най-високата титла е „европейски шампион”. За кастрирани котки се присъжда титлата „европейски премиор”. Най-малките котета са на възраст 4 месеца, а в клас „ветерани” участват котки навършили 8 години. В края на всеки от двата дни номинираните котки ще дефилират в ръцете на стюардите пред събраната публика.

Котките пристигат от Гърция, Италия и др., а голяма част от тях са родени у нас и са резултат от години селекционна работа на българските развъдчици.

За пръв път ще видим породата петерболд. Изящният сфинкс петерболд е една от популярните породи котки. Съчетава в себе си тънката естетика на котешката грация, деликатно поведение и преданост към стопанина си. Зад лъжливо крехкото тяло се крие животно с весел и игрив нрав, което обича да изследва заобикалящия го свят и не се задържа дълго на едно място.     

На втория етаж на Музея ще тече посветена на котките изложба на художничката Милена Вълчанова. Любителите на котки ще могат да си закупят маслени, пастелни, акварелни и графични картини на любимите си породи.

След цяла година очакване само за два дни имате възможност да се насладите на присъствието на най-впечатляващи котки сред уникалните Гигантски кристали!

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин