Международни изложби на котки - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Апр
29
Международни изложби на котки
ДАТА: Oт 29 Април 2017 до 30 Април 2017 ЧАС: 10:00 МЯСТО:
Добави в календара
Международни изложби на котки

49 И 50 МЕЖДУНАРОДНИ ИЗЛОЖБИ НА КОТКИ


На 29 и 30 април 2017 г. в Националния музей ,,Земята и хората“ ще протекат две Международни изложби на котки.


НФФе Ви кани в от 10:00 до 17:00 часа да се насладите на компанията на различни чистопородни котки, както и на домашни котки, които ще се състезават в конкурси за ,,Най-красива котка“ на изложбите в два поредни дни.


Котките се оценяват по стандартите за породи, определени от Европейската Федерация по Фелинология (FIFe), чийто член е НФФе. Всеки стандарт за порода е приет и одобрен от Комисия на ФИФе.


Котките са разделени освен по породи и по възраст.


Най-малките участници са на възраст 4 месеца. Те се състезават в конкурси за най-красиво коте, в различните категории, определени от техните породи.


Най- възрастната котка ще получи наградата ,,Ветеран“ на изложбата.


Котките ще бъдат съдийствани от 3-ма Международни съдии на ФИФе:Хане Софи Снеум – ДанияПия Нимън – ФинландияЯрослав Панек – Чехия


С получените сертификати по време на изложбите и с тяхното натрупване, котките преминават от клас в клас – започвайки от клас Открит, Шампион, Интер Шампион, Гранд Интер Шампион, Европейски Шампион.


По системата на ФИФе кастрираните котки също участват и се състезават помежду си в отделни класове.


Всяка кастрирана домашна котка може да вземе участие в тези изложби, след предварително вписване в каталога. Най- красивата от тях ще получи купа ,,Домашна котка“.


След като котките бъдат оценени според стандартите на породите, най-красивите биват номинирани за Бест Ин Шоу. В края на всеки ден от изложбата всички номинирани котки биват показани на общото съдийско жури на церемонията Бест Ин Шоу и най-красивата от тях става победител на изложбата на деня. Победителите ще получат награди от спонсорите.


На изложбата много фирми за храни и аксесоари ще отворят щандове и ще зарадват любителите на котки с награди и викторини, както и с вкусни лакомства.


На втория етаж на Музея ще тече изложба на художничката Милена Вълчанова, която с много любов и талант пренася котките върху платната чрез графика, масло и акварел. Нейните картини могат да бъдат закупени по време на самата изложба. Тя традиционно ще подари две от своите картини на най-красивите котки, победители в двата конкурсни дни.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин