Международни изложби на котки - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Ное
25
Международни изложби на котки
ДАТА: Oт 25 Ноември 2017 до 26 Ноември 2017 ЧАС: 10:00 МЯСТО:
Добави в календара
Международни изложби на котки

На 25 и 26 ноември 2017 г. от 10 до 17 часа в Националния музей ,,Земята и хората“, София ще протекат две Международни изложби на котки в два последователни дни.


Националната федерация по фелинология (НФФе) Ви кани да се насладите на компанията на различни чистопородни котки и домашни котки, които ще се състезават в конкурси за "Най-красива котка“ на изложбите.


Котките се оценяват по стандартите за породи, определени от Европейската Федерация по Фелинология (FIFe), чийто член е НФФе. Всеки стандарт за порода е приет и одобрен от Комисия на ФИФе.


Освен по породи, котките са разделени и по възраст. Най-малките участници са поне на 4 месеца и се състезават в конкурси за най-красиво коте в различните категории, определени от техните породи. Най- възрастната котка ще получи наградата "Ветеран“ на изложбата.


Качествата на котките ще бъдат отсъждани от 4-ма Международни съдии на ФИФе:
г-жа Стефи Брюн, Нидерлания – всички категории
г-жа Нурит Пал, Израел – всички категории
г-н Кристоф Ван Рой, Белгия – В, 2, 3 и С категория
г-н Юри Ванруселт, Белгия – 3 и 4 категория


С получаването на сертификати по време на изложбите и тяхното натрупване, котките преминават от клас в клас – започвайки от клас Открит, Шампион, Интер Шампион, Гранд Интер Шампион, Европейски Шампион.


По системата на ФИФе кастрираните котки също участват и се състезават помежду си в отделни класове.


Всяка кастрирана домашна котка може да вземе участие в тези изложби след предварително вписване в каталога. Най-красивата от тях ще получи купа ,,Домашна котка“.


След като котките бъдат оценени според стандартите на породите, най-красивите биват номинирани за Бест Ин Шоу. В края на всеки изложбен ден всички номинирани котки биват показвани на общото съдийско жури в церемонията Бест Ин Шоу и най-красивата от тях става победителя от изложбата. Победителите получават награди от спонсорите.


Много фирми за храни и аксесоари ще отворят щандове. Те ще зарадват любителите на котки с награди от викторини, както и с вкусни котешки лакомства.


За пръв път посетителите и изложителите ще могат да си направят моментални снимки в специално отделен за това кът и да запечатат завинаги мигове с любимите котки.


На втория етаж на музея ще бъдат подредени картини на неподражаемата художничка Милена Вълчанова, която с много любов пренася образите на котки върху платното с графика, масло и акварел. Нейното редовно присъствие, вече трета година, е на път да стане традиционно. За пети пореден път две от картините й ще отидат при победителите в двата конкурса за най-красива котка. Картините могат да бъдат закупени по време на самата изложба.


От четири години НФФе и музеят „Земята и хората” подкрепят усилията на WWF за защита на дивата природа, като им предоставят възможност за популяризация по време на изложбите на котки. Нашите приятели от WWF отново ще имат щанд, който ще можете да ги посетите през двата дни.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин