Международни изложби на котки - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Май
12
Международни изложби на котки
ДАТА: Oт 12 Май 2018 до 13 Май 2018 МЯСТО:
Добави в календара
Международни изложби на котки

На 12 и 13 май 2018 г. (събота и неделя) от 10 до 17 ч. в Музея ,,Земята и хората“, София ще протекат две поредни Международни изложби на котки.


Посетителите ще се наслаждават на повече от 100 котки от десетки редки породи, както и на домашни котки, които ще  се състезават в два отделни конкурса за най-красива котка през двата изложбени дни. Много от участниците са носители на титли: шампион, интер шампион, гранд интер шампион, европейски шампион. Кастрираните се състезават помежду си за титла европейски премийор.


Котките се оценяват по стандартите за породи на Европейската федерация по флинология (FIFe) от 3-ма Международни съдии: г-н Фабио Брамбила, Италия; г-н Хенри Хорнел, Полша  и г-жа Анна Вайбрандс, Холандия. В края на всеки ден всички номинирани котки биват показвани на общото съдийско жури на церемонията Бест ин шоу и най-красивата от тях става победител на изложбата.


Освен по породи котките са разделени и по възраст. Най- малките участници са на 4 месеца. Най- възрастната котка ще получи наградата "Ветеранна изложбата".


Посетителите и изложителите ще могат да си направят моментални снимки в специално отделен за това кът и да запечатат моменти с любимите котки завинаги.


На изложбата много фирми за храни и аксесоари ще отворят щандове и ще зарадват любителите на котки с награди и викторини,както и с вкусни лакомства. Защитата на дивите роднини от семейство котки е грижа на нашите приятели от WWF, които отново ще имат щанд през двата дни.


На втория етаж на Музея ще бъдат изложени платна на художничката Милена Вълчанова, която пренася котките  с много любов върху платното с помощта на графика, масло и акварели.


За втори път котаракът Румен (и засмян) ще бъде при нас. Награден с купа за най-добър блогър през 2017г., той пак ще изпрати своята Ч.Т., или по-просто - доверено лице, да представи неговите мъдри мисли, изписани върху различни предмети. Част от събраните средства от продажбите им ще бъде пердоставена с благотворителна цел за бездомните животни.


Посетителите ще срещнат други любители на котките, ще имат подробна информация за предпочетената порода и за котенцата, които очакват развъдниците, за да изберат домашен любимец, отгледан с любов и отговорност.


За осигуряване на максимален комфорт и намаляване нивото на стрес, клетките са покрити от трите страни. Така се избягва прекият контакт с ръце между посетителите и котките.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин