Move Week в Пловдив - Пловдив, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Сеп
18
Move Week в Пловдив
ДАТА: Oт 18 Септември 2015 до 27 Септември 2015 ЧАС: 19:30 МЯСТО:
Добави в календара
Move Week в Пловдив

Move Week 2015


Move Week 2015 организира за първи път над река Марица Slackline  демонстрация

    


На 18-ти септември в Пловдив, от 19.30 ч., под пешеходния мост на р. Марица, BG Бъди активен организира за първи път ходене по плоскa лента – slackline. Демонстрацията ще направят момчетата от екипа на Slackline Bulgaria. Поканени са всички пловдивчани.


Демонстрацията е в рамките на Move Week – седмицата на физическата активност и спорта, в партньорство с международния фестивал за архитектура One Architecture Week, който се провежда в Пловдив от 18 до 27-ми септември в Пловдив. По същото време ще бъдат опънати и 1-2 по-къси и ниски ленти, за да може всеки, който има интерес към този спорт, да опита силите си.


Лентата, на която Серафим Захариев и неговият колега Атанас Андев ще преминат над реката, е дълга 40 метра и широка 2,5 см. Тя ще бъде опъната на метър и половина над водата, а момчетата няма да бъдат обезопасени. Вече са направени проби и са изградени установките.

Серафим Захариев е на 26 години и е от град Пловдив. Занимава се със slackline от 5 години. Ценител е на всички стилове в този спорт. Той се занимава с популяризирането на спорта в България и е основател на ‘’Slackline Bulgaria’’.

„Искахме да направим нещо различно, да съчетаем спорта с градската среда и природата. Заниманието ми доказва, че невъзможни неща няма, така че съм сигурен, че ще се получи страхотно шоу. Радвам се, че за поредна година сме част от Move Week  и знам, че с общите ни усилия ще раздвижим много хора. Смятаме, че пространствата около реката могат да се превърнат в събирателна точка за различни социални групи, а защо не и догодина да изградим първия градски Slackline парк в България?”, споделя Серафим.


Move Week България е част от Move Week Европа, включваща 38 европейски държави. Тази година Move Week 2015 в България партнира с Министерството на образованието, Министерството на здравеопазването, Национална спортна академия, Сдружението на общините, Спортс мениджмънт. MOVE Week е част от кампанията NowWeMOVE, подкрепяща Европейската седмица на спорта - #BeActive.


За повече информация тук.



Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин