Mузикален фестивал HippieLandia 2017 - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Юни
23
Mузикален фестивал HippieLandia 2017
ДАТА: Oт 23 Юни 2017 до 24 Юни 2017 ЧАС: 21:00 МЯСТО:
Добави в календара
Mузикален фестивал HippieLandia 2017

Топ ди-джеи и артисти от цял свят пристигат на музикалния фестивал HippieLandia 2017


На 23 юни в Парка на Летище София разнообразието на електронната музика ще се разгърне върху 3 сцени


HippieLandia Music Festival ще посрещне за втора поредна година под откирто небе всички слънчеви хора, готови за много и нови музикални преживявания. DUB FX, DAVE CLARKE, LSB & MC DRS, Gridlok са част от артистите, които ще звучат на открито в непосредствена близост до пистата на летище София. Фестивалът тази година ще разполага с три сцени с различна концепция и музикална програма.


На главната сцена ще се вихрят феноменът DUB FX, родният продуцент Иван Шопов и вокална група Авигея, белгийската новоизгряваща звезда Poldoore, Future Sounds of Sofia, които ще представят специално шоу по случай 5-годишния си юбилей и ще посрещнем изгрева с едни от най-големите имена на британската drum & bass сцена – LSB и MC DRS.


За любителите на качествената техно музика, фестивалът е подготвил специална сцена, където хедлайнер ще е едно от най-големите, уважавани и значими имена в техно музиката – DAVE CLARKE. Редом до него на сцената ще се качат френският електронен гигант – Zadig, а с помощта на Институт Сервантес, в програмата ще вземе участие испанският продуцент TENSAL. Сцената ще открие ексцентричната австрийка с бразилски произход – Joyce Muniz, чието гостуване е със съдействието на Австрийското посолство в София.


Родният талант от град Троян и един от най-популярните и успешни bass продуценти в света - COOH / Balkansky / Ivan Shopov ще има своя собствена сцена, посветената на drum and bass музиката и нейните подстилове. На COOH BАSS Stage ще се качат холандeцът Gridlok, който ще представи чисто новия си албум - Z3R0 H0U2, с които оглави класациите само преди 2 седмици. Ектравагантният германец със сребърна усмивка и безкомпромисна селекция - The Panacea, ексклузивна проява на COOH, както и новите надежди на българската басс сцена – Soulnd и D-Mental. Сутринта ще е посветена на hardcore сета на Joy.


Специална хамак зона за релакс и почивка ще бъде изградена между сцените благодарение на coBuilder- официален партньор на фестивала. coBuilder е международна компания, която създава единствени по рода си софтуерни продукти в сферата на данните и дигиталното строителство. Като ценител на иновацията и оригиналността във всеки аспект от дейността си, компанията се грижи за незабравими преживявания на екипа си и участието им в HippieLandia Festival го потвърждава. Научете повече за coBuilder тук


Истинските музикални фестивали са вече рядкост по нашите ширини и ето защо е важно да ги подкрепите, като просто си кипите билет, кажете на приятелите ли си и се заредите с добро настроение за нови музиклани приключения. Фестивалът HippieLandia доказа, че е преживяване, което е далеч по-вълнуващо от стереотипните партита в тъмни и кънтящи халета, спортни зали или прашни бетонни складове, а е и само на минути от центъра на София, използвайки метрото.


Билети Ранно Пиле на цена от 33лв. може да намерите само в магазин Яко /ул. Граф Игнатиев №43/ и в бар Петък.


Стандартни билети на цена от 37лв. в цяла България в ОМV, к-ци Booktrading, На Тъмно и НДК.


Онлайн билети дирекно тук


Повече подробности около артистите и фестивалните активности можете да откриете на HippieLandia Festival Official Page и HippieLandia Festival 2017


MAIN STAGE:


DUB FX


Превърнал се в символ на уличната култура, Бенджамин Станфорд,известен под псевдонима си Dub FX, е безспорно един от най-ярките представители на световната алтернативна музикална сцена. Роден в Мелбърн, Австралия, свръх талантливият Бенджамин стартира кариерата си като уличен артист и скоростно се превръща в същинско вдъхновение за безброй музиканти. Покорява света с характерната си loop station техника, с която създава музика изцяло от собствените си глас и тяло, представяйки неповторима палитра от гласови и инструментални импровизации върху основа от отличителен бийтбокс ритъм.


За Dub FX музиката съществува, за да предава послание, а неговото е изразено в последния му албум “Thinking Clear” излязъл през 2016.“So Are You”, “Fake Paradise и „Thinking Clear” са само част от култовите композиции, носещи идеята за мир, свобода, вселенска хармония и любов, чрез които музикантът се изправя срещу заробването на съзнанието от дигиталната виртуалност.


48915


LSB


Luke Beavon (LSB) навлиза в дебрите на дръм енд бейс музиката през далечна 2000-на година, а популярността му продължава да расте и до днес. С издаването на „All Of My Love“ и “Rolling Sideways” за лейбъла на BCee – Spredhead Rec, LSB очертава изразителното си мелодично звучене, което скоро се превръща в негова запазена марка. Работата му със Spredhead Rec скоростно пораства и в първото му EP – “Overthinking”.


В последствие издава музика за лейбъли като Shogun Audio, Soul:r, Hospital Records, Deman, появява се в албума на DRS - ‘Mid Mic Crisis’, като съвместното им парче ‘The View’ в колаборация с омагьосващите вокали на Tyler Daley спечелва вниманието и обичта на феновете от цял свят.


Днес, благодарение на успешното комбиниране на одухотворяващи мелодии с по-тежко електронно звучене, LSB е безспорно едно от най-ярко изгряващите и най-интересни имена на световната дръм енд бейс сцена.


48923


MC D.R.S.


Роден в Манчестър, Delroy Pottinger, познат като MC DRS е едно от най-успешните МС-та на световната дръм енд бейс сцена.


Кариерата му започва в средата на 90-те години, когато се пробужда интересът му към хип-хоп културата. Вдъхновен от работата на артисти като Run-D.M.C. и Kurtis Blow, DRS започва да продуцира музика и скоро се среща с едни от най-големите майстори на електронната сцена - LTJ Bukem и MC Conrad и от тогава името му се превръща в емблема на “Progressive Sessions”.


Drum’n’bass кариерата му го издига още по-високо през 2012 с излизането на първото му EP ‘I Don’t Usually Like MC’s But…’ част от което са култовите “Count to ten” и “Holding On”.


През 2015 излиза вторият му албум ‘Mid Mic Crisis’ с който DRS утвърдява мястото си сред най-добрите дръм енд бейс MC-та, а година по-късно печели наградата на Drum & Bass Arena за най-добър вокалист и най-добро MC. Заедно с MC Strategy основава ъндърграунд crew-то Broke'n'£nglish.


Записва с артисти като Calibre, Jenna G, Utah Jazz, Enei, Dub Phizix, Chimpo, Fox, Skittles, Skeptical, S.P.Y, Jubei, LSB, както и много други, а през януари месец тази година излезе и третото му ЕР за Soul:r -„I Will”.


48914


IVAN SHOPOV & AVIGEYA


Специални гости на най-горещата лятна вечер ще бъдат и българският продуцент Иван Шопов и момичетата с ангелски гласове от фолклорна група Авигея, които ще представят албума Канатица.


Композициите им са с подчертано нежно космическо звучене, възпяват музиката като дар от предците ни и разказват за безграничната свобода на човешкия дух.


Магичен синтез между българска народна музика и космична електроника, приказните вокали на Авигея и извънземните мелодии на Иван Шопов вдъхват нов живот на фолклорното изкуство, пречупвайки го през призмата на различни електронни стилове – ню джаз, дръм енд бейс, ембиънт и дъбстеп.


48917


FUTURE SOUNDS OF SOFIA


FSS е колаборация между Smartech, Presize, Robustus и Phirah, насочена към лекия, но дълбок, изчистен и мелодичен drum&bass и близките му подстилове. Следвайки мотото “Visual and Vocal Drum and Bass”, Future Sounds Of Sofia се стремят да поднесат нов тип изживяване на любителите на този стил. FSS залагат на качеството на саунда, дълбочината на музиката и гледат на тази сцена от нов ъгъл.


FSS празнуват своя пети рожден ден на фестивала и ще приготвят специално аудио-визуалано шоу.


POLDOORE


Mиксирайки семпли с жива инструментални звуци в динамична бленда, която седи някъде между разпускащи и криволичещи бийтове, установеният в Белгия продуцент Poldoore прави първия си пробив в музикалната индустрия през 2014 с дебютния си албум ‘The Day Off’. В същата година отпрашва и на първото си европейско турне, включващо фестивали като Tomorrowland, Gilles Peterson’s Worldwide Festival и Dour Festival, което му печели широка и солидна фен база.


През 2016 следва вторият му албум ‘The Day After’, който също се радва на голям успех и утвърждава органичното и заразно звучене на талантливия продуцент. От тогава Poldoore продължава да твори с пълна сила и издава музика за лейбъли като Chinese Man Records, Cold Busted, Darker Than Wax и Nowadays Records, като междувременно не спира с обиколки по сцените из цяла Европа.


FILTER TECHNO STAGE:


Dave Clarke


Със статут на един от основоположниците на електронната музика, Dave Clarke се завръща в София и ще покори сцената на HippieLandia Festival с безкомпромисно и завладяващо ъндърграунд техно.


Наричан „Баронът на техното“, Dave Clark e силно повлиян от пънк/рок легенди като Nick Cave, Savages и легендарните Bauhaus, което играе и ключова роля в оформянето на цялостното звучене на неговата продукция. Не признаващ жанровите „правила“ и граници, стилът му, преливащ се от хип-хоп до анархичен пънк, променя коренно утвърдената представа за това как трябва да звучи електронната музика в мащаб.


Неподвластен и ясно против комерсиализацията на електронната музика, Dave Clark успява години наред да задържи мястото си сред най-ценените и най-обичаните артисти сред любителите на суровото техно, а радио предаването му White Noise представлява същинска институция, поддържаща актуалното ниво на електронната сцена.


48916


Joyce Muniz


Родена в Бразилия и базирана във Виена


Дебютната й проява зад пулта е, когато тя е едва на 16 години, а малко след това започва да записва вокали с Marcus Dohelsky aka Shanty Roots и I-Wolf (Sofa Surfers). Първият й соло рилийз “Party Over Here” към добре познатия лейбъл на Shir Khan (Exploited) излиза през 2010г и получава огромна подкрепа от цяла Европа.


Набирайки сила и печелейки популярност по целия свят, Joyce Muniz многократно оглавява класациите на Beatport и DJ MAG и благодарение на доказаните си умения си пулта, младата продуцентка печели наградата Amadeus – австрийския еквивалент на Grammy за вокалите си в съвместното си парче със Skero - “Kabinparty” , което печели и наградата “Song Of The Year”.


Днес, израсналата в Южна Америка, мултиталантливата Joyce Muniz не спира да впечатлява deep house феновете с иновативността и оригиналността си при комбинирането на инструментали и вокали.


48919


ZADIG


Движеща сила на френската електроника, Zadig e и един от отговорниците за завръщането на Париж като световен център за прогресивната техно сцена.


Zadig прави своя пробив в рейв средите през 90те и бързо намира мястото си в тази скоростно нарастваща общност, но 5 години по-късно радикално се насочва към техното. Под силното влияние на Jeff Mills, Joey Beltram, Surgeon и лейбъли като Synewave, Lost и Tresor, Zadig се мести в Париж, където се занимава с всякакви странични дейности, като една от тях е работа в Matos DJ Store. Там той се запознава с Mathieu Berthet – независим звуков инженер, музикален дистрибутор и експерт в електронната музика. Запознанството им неусетно се превръща в приятелство, което връща интереса на Zadig към продуцирането. Поемайки голям риск, създава собствено звукозаписно студио, оборудвано с Juno 106 synthesizer, the TR-808 and TR-909 Rhythm Composers и какво ли още не. В последствие Mathieu Berthet го представя на лейбъла Plastic Rec, към който Zadig изкарва и първия си сингъл ‘Vision’. Оттогава френският продуцент не поглежда назад и продължава до днес да допринася с пълна сила за развитието на френската електронна сцена.


През 2011 стартира лейбъла си Construct Re-Form, към който се включват талантливи френски продуценти като Antigone, Voiski, Birth of Frequency и самият Zadig. С нарастването на репутацията му на водеща сила в техно индустрията, той започва да обикаля клубове и фестивали по цял свят, а връзката му с култовите Tresor и Berghain става все по-дълбока.


Zadig, един от главните „виновници“ за съживяването на парижката клубна сцена в световен мащаб, е централна фигура в нейното минало, настояще и без съмнение, светло бъдеще.


TENSAL


(Tensal / Hector Sandoval/ Exium)


С музикална кариера разпростираща се над две десетилетия и стотици релийзи, Héctor Sandoval (едната половина от Exium) навлиза дълбоко в музикалните среди с новия си проект TENSAL:


Tensal е едновременно неговият псевдоним и името на лейбъла, към който той продуцира новата си музика и който се фокусира върху едно по-модерно и циклично техно, базирано върху класическото индустриално звучене. Два различни погледа към ъндърграунд техното намират място в един проект, който бива силно подкрепен от най-реномираните ънъдрграунд продуценти от цял свят.


Неговите DJ сетове изучават и показват различните лица на техното и играейки си с различни текстури, TENSAL с лека ръка привлича вниманието на любителите на индустриална музика


COOH BASS STAGE:


IVAN SHOPOV AS COOH


Куратор на COOH BASS STAGE ще бъде самият Иван Шопов в образа си на COOH.


Под псевдонима COOH, Иван се съсредоточава върху тежкото дръм енд бейс звучене, към което е насочена и концепцията на цялата сцена. Автор на визията също е Шопов.


Мултиталантлив музикант, продуцент, DJ и визуален артист Иван е един от най-активните родни артисти, познат на феновете на електронната музика в цял свят. Родом от Троян, Иван твори под различни псевдоними - COOH, Balkansky, Ivan Shopov, DrumKid, колаборира с имена като Теодосий Спасов, Димитър Бодуров, Бурак Малчок,SMALLMAN, както и безброй имена от електронната сцена, част е от лейбъла Position Chrome, а тази пролет излезе и дебютния му албум с вокална група Авигея, стартира нов проект с Теодосий Спасов- InFusion, композира музика за танцови спектакли, перформънси и какво ли още не.


Gridlok | Blackout / Ram / Virus


Истински пионер в дръм енд бейс музиката, Gridlok е един от най-високо ценените артисти в индустрията.


С дискография разпростираща се над десетилетие, Gridlok непрестанно експериментира и търси нови начини да инжектира емоция и новаторство в музиката си. Американският продуцент привлича вниманието на други велики представители на електронната сцена - Shy FX, Pendulum и Dom and Roland, хаус легендата Sasha и електронния гигант Josh Wink и записва за лейбълите Ram Records, Commercial Suicide,Bad Taste, Hospital Records, Blackout, Virus и къде ли още не, стига до MTV и през цялото това време някак успява да запази характерния си почерк.


Стартира проекта си Project 51 Recordings imprint, платформа в която се събират иновативни ъндърграунд артисти като Optiv, Hive, The Upbeats, както и самият Gridlok. Докато Project 51 събира сила, американският продуцент остава близък с Violence Recordings и играе важна роля за превръщането на лейбъла в световна сила и така открива нови хоризонти за американските артисти. През 2009, със солидна база от знания и умения зад гърба си, Gridlock издава и първия си соло албум – Void, съдържаш 13 композиции доказателство за неизмерния му талант и креативност, които и до днес не спират да привличат вниманието на феновете на електронната музика от цял свят.


THE PANACEA


Mathis Mootz, лицето зад The Panacea, е едно от култовите имена на тецката дръм енд бейс сцена. Роден в Германия, Mootz има зад гърба си цели 11 LP-та, 45 EP-та и безброй записи към различни лейбъли, включително PRSPCT Recordings, L/B Recordings, Intransigent Recordings, Freak Recordings, Kniteforce, Ant-Zen, Ambush, Yellow Stripe Recordings, най-забележителния от които е легендарният Position Chrome, който самият той притежава.


Със стотици релийзи на артисти като The Panacea, Alec Empire, Techno Animal, Limewax, Counterstrike, Dylan, Cooh, The Sect, Current Value, Audio и много други, Position Chrome е един най-емблематичните дръм енд бейс лейбъли, съсредоточен върху heavy drum and bass.


От 1996 г. Mootz е част от безброй събития по целия свят и продължава да прокарва границите на бесния си дръм енд бейс все повече към индустриални и хардкор територии.


48924


JOY


Joy е един от титаните на hard techno сцената у нас, споделял сцена с артисти като Angerfist ; Noize Suppressor ; Stereo Type ; DJ Mag Dog; Dj Anime ; Day Mar ; DJ Rush  и много други.


D-MENTAL


D-Mental е млад български дръм енд бейс продуцент, основател на лейбъла Mental Disorder Recordings, чрез който издава и популяризира млади drum and bass таланти от различни краища на света.


SOULND


Soulnd има страст към музиката, колекционира плочи и обича да миксира. Мисли, че един добър DJ трябва да знае историята на музиката, която пуска, и че този добър DJ винаги ще включва някои стари парчета в своя микс. Ориентиран най-вече към дъбстеп и дръм и бас стиловете, като от време на време подслажда микса с хип-хоп, реге, трип-хоп и други. Селекцията му е разнообразна и варира според мястото и времето на сета, но винаги набляга на интелигентното звучене, било то мелодично и приятно или по-мрачно и дълбоко. В началото на 2015 г. поставя началото на своя собствена клубна вечер с името All About The Music.


Освен в България се е изявявал в Ню Йорк, Румъния и Гърция заедно с артисти като DBridge, Dub Phizix & Strategy, Commodo, Amit, Marcus Intalex, Icicle, Skeptical, Rockwell, SpectraSoul, V.I.V.E.K., Vicious Circle, June Miller, RSD, Bredren, Prolix, Teebee & Calyx, Radikal Guru & Cian Finn, Alpan Aytekin, True Nature, YOLA Monster, UNCO, Imaginary Friend, Disphonia, Scalade, Duckem, Iration Steppas, Jazzsteppa, Vibration Lab, Scratch Perverts и други.


***


Виж програматана HippieLandia Festival 2017 по часове и сцени


На 23 Юни - петък от 21.00 часа за втора поредна година ще отварят вратите на HippieLandia Music Festival. Очаквайте една истнска фестивална нощ в компанията на DUB FX, DAVE CLARKE, GRIDLOK, Иван Шопов и Авигея, LSB & MC DRS, POLDOORE и още водещи ди-джеи и артисти от цял свят ще гостуват в София. В живописния Парк на Летище София те очаква зашеметяваща програма на четири сцени с различни фестивални активности и забавления, а изгревът на слънцето под прекрасната музикална селекция ще бъде момент, който не трябва да проопускате.


Благодарение на официалния партньор на фестива- coBuilder International, посетителите ще могат да се насладят на специално изградена зона за релакс и отмора. Над дозина хамаци ще бъдат на разположения, впечатляващи демонстрации по въздушна йога, а музикалната селекция на сцената ще е от скандинавско инди и електро.


Програмата по часове и сцени (23 юни /петък):


MAIN STAGE
21.30 - 23.00 - Unkle Billy
23.00 - 01.00 - Poldoore
01.00 - 02.00 - Ivan Shopov & Avigeya Live
02.00 - 03.30 - Dub Fx Live
03.30 - 04.30 - Future Sounds of Sofia 5th Anniversary Show
04.30 - 06.00 - LSB & MC DRS


FILTER TECHNO STAGE
22.30 - 00.00 - Joyce Muniz
00.00 - 02.00 - Zadig
02.00 - 04.00 - Dave Clarke
04.00 - 06.00 - Tensal
06.00 - 07.00 - Birben


COOH BASS STAGE
21.30 - 23.30 - Soulnd
23.30 - 01.00 - D-Mental
01.00 - 02.30 - Gridlok
02.30 - 04.00 - COOH
04.00 - 05.30 - The Panacea
05.30 - 07.00 - Joy


coBuilder RELAX STAGE
21.00 - 06.00 - Nordic Soundscapes
100% Scandinavian Music Selection
by Martin & Sayulke
хамаци от: Aйляк Хамак


Съпътстващи музикалните сцени атракции и забавления включват зона с дрехи и музика от Иван Шопов и Авигея, FINGAH, Future Sounds of Sofia и ACATALEO, рисунки по тялото с къна. На разположение ще има и зона с надуваеми барбарони от Parachute-ka, а за да не остане никой гладен или жаден ще се погрижат BOOM BURGERS, CLUB MATE, GLARUS BEER и TATRATEA.


За повече подробности следете Facebook страницата на HippieLandia Festival:


Онлайн Билети от 37лв. директно от ТУК

Стандартни Билети от 37лв. в цяла България в мрежата на
Ticketportal.bg, в НДК, бензиностанции ОМV, НА ТЪМНО и книжарници Booktrading.


Билетите на място са на цена от 40лв.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин