Disney in Concert - музикалното вълшебство от филмите на Дисни - концерт - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Мар
16
Disney in Concert - музикалното вълшебство от филмите на Дисни - концерт
ДАТА: 16 Март 2015 ЧАС: 19:30 МЯСТО:
Добави в календара
Disney in Concert - музикалното вълшебство от филмите на Дисни - концерт

Четирима изявени певци от българската музикална сцена се подготвят  усилено за предстоящия концерт Disney in Concert: Вълшебната музика от филмите на „Дисни“. Орлин Павлов, Милица Гладнишка, Веси Бонева и Александър Мутафчийски работят за първи път заедно за уникалния проект с откъси от любими анимационни ленти на компанията „Уолт Дисни“. Шоуто е на 16 март в зала 1 на НДК, заедно с Оркестъра на Класик ФМ радио под диригентството на Григор Паликаров, а  режисьор на продукцията е Марио Николов. 


Какво би бил един хубав филм без музика? Какво биха били анимационните филми на Дисни без известните си песни? Най-прочутите съвременни композитори и певци са изкушени от очарованието “Дисни” и създават неповторими мелодии, които заживяват своя живот и извън екрана. 


Продукцията “Disney in Concert: Музикалното вълшебство от филмите на Дисни” предлага едно ново преживяване, което е различно от киното, а също и от обикновения концерт. Това е едно приказно пътуване във времето, което започва с мелодии от класическите филми „Снежанка и седемте джуджета“ и „Пепеляшка“, през любимите на много поколения музикални филми „Малката русалка“ и „Цар Лъв“ и завършва с песни от новия хит „Замръзналото кралство“. 


Едно специално събитие с музика на живо в емоционалното изпълнение на  Оркестъра на Класик ФМ радио, с яркото присъствие на четирима солисти – певци, и в съчетание със специално подготвените и адаптирани към изпълненията анимационни клипове с HD качество, концертът ще бъде неповторимо преживяване за всички сетива. Една вечер, в която и децата и възрастните ще могат заедно да се вълнуват, да  мечтаят и да заживеят с героите от приказките.  


“Disney in Concert: Музикалното вълшебство от филмите на Дисни” - със звездното участие на Орлин Павлов, Милица Гладнишка, Весела Бонева, Александър Мутафчийски и Оркестъра на Класик ФМ радио с диригент Григор Паликаров. 16 МАРТ 2015, зала 1, НДК.


Орлин Орлинов Павлов е роден на 23 април 1979 г. в град София. Любовта му към музиката е наследствена – родителите му са оперни солисти на Пловдивската опера от 30 години. Орлин Павлов-старши е бас, а майка му Тиха Генова е сопран. Завършва Пловдивския университет „Паисий Хилендарски” със специалност „Сценични синтетични изкуства”. Паралелно със следването работи в „Държавен сатирично-вариететен театър” – Габрово като актьор в продължение на две години. През 2002 г. Орлин е поканен да стане вокал на група „Каффе”. Пикът на популярността на групата идва с победата й на първия конкурс за българска песен на „Евровизия“ през 2005 г. След четири години с група „Каффе” през 2006 г. Орлин Павлов започва самостоятелна кариера. Първият му самостоятелен сингъл e „Мечтаеш ли”, в последствие излиза „Chicago”, както и дуетите „Сладка отрова” (със Светла Иванова) и „Всяка година по същото време” (с Белослава).


Влиза като участник в два риалити формата – „Dancing stars” и „ВИП Брадър” 2012, като печели и двата, а през 2009 г. е журито на „VIP Dance”. Води собствено всекидневно ток-шоу по телевизия Pro BG през 2010 г., а през 2011 г. влиза в ролята на Христо Манчев в сериала „Отплата”. Сингълът „Живи легенди” е създаден специално и е подчинен изцяло на сюжета на филма „Живи легенди”, в който Орлин изпълнява главната роля. Успоредно с кариерата си в поп-музиката Орлин се изявява активно и на джаз сцената. Има успешни и дългосрочни проекти с Живко Петров, JP3 и Биг Бенд „Брас Асоциация” и Ангел Заберски-син.


С уникалната си смесица от денс и поп музика на световно ниво Vessy Boneva има в дискографията си парчета като "Ring The Bells", "Believe" и "If You Want to Touch Me", които по никакъв начин не звучат български, но пък са намерили своето място в сърцата на родните меломани. Не случайно тя е носителка на награда за "Най-добър български видеоклип" на МAD TV Гърция, а сред местата, където е имала концерти е и легендарният австрийски клуб "U4", известен с гостуванията на имена като Prince, Sade и David Guetta. Vessy Boneva има два самостоятелни албума зад гърба си, както и участие в единствения по рода си хаус проект в България – Planet Magic Livе, с които правят тоталният хит “To Fuck” и успяват да превземат всички музикални класации у нас. Много скоро Vessy подобрява този успех, когато сингълът й "Touch" влиза директно на 6-то място в престижната музикална класация World Chart Express на MTV. Иначе Vessy Boneva започва да се занимава с музика от 5-годишна, а когато е едва на 17 печели наградата „БГ талант” на „БГ Радио”. Сред интересните факти в биографията й е турнето с "Комиците", където освен че взима участие в концертите, пее на афтър-партита заедно с Графа и АКАГА.


Като една истински обществено ангажирана личност Vessy Boneva редовно подкрепя социални кампании – тя е едно от лицата на инициативата „Не затваряй очи” насочена срещу насилието в училище, раздава стотици „Безплатни прегръдки”, подкрепя еко-проекта на WWF за природен парк „Сините камъни“ и пее на благотворителния концерт "Надежда За Децата На Хаити". Освен на сцената Vessy Boneva се изявява и на големия екран като дублира анимационни филми, а именно нейн е гласът в БГ версията на “Малката русалка” , “Ледена епоха 4” както и спечелилата „Оскар” лента "Замръзналото кралство".


Александър Мутафчийски - роден е във Варна. Завършва Държавната музикална академия "Проф. Панчо Владигеров"– София през 1999 г. със специалност „оперно пеене" в класовете на проф. Лили Стефанова и проф. Павел Герджиков. В момента е докторант във вокалния факултет на Музикалната академия по музикално-сценична режисура. Още като студент в първи курс на НМА, през 1996 г., дебютира на сцената на Варненската опера в спектаклите „Така правят всички" от Моцарт и "Любовен еликсир" от Доницети, където изпълнява централните баритонови партии.


От 1997 г. е солист от трупата на Държавен музикален театър "Стефан Македонски". Лауреат и носител на първа награда на Първия конкурс за млади оперетни и мюзикълни певци "Мими Балканска"– 1997 г.
През 2003 г. получава наградата "Кристална лира" в категория „Оперно и оперетно изкуство“ за ролята на Джери от мюзикъла "Някои го предпочитат горещо" на Джул Стайн. През 2012 г. за втори път е удостоен с престижната награда за върхови постижения в музикалната култура "Кристална лира" в категорията „Оперно и оперетно изкуство“ за ролите му на Бебс от "Лелята на Чарли", Рамон от "Зоро", Иван от "Българи от старо време" и Никош от "Веселата вдовица".


Репертоарът му включва роли от класически оперети: Кайетан в „Циганска любов", Брисар в "Граф фон Люксембург" (Лехар); Коломан Жупан в "Графиня Марица", Граф Бони в "Царицата на чардаша", Наполеон в "Баядерка" (Имре Калман); Папакода в "Една нощ във Венеция", Граф Хомонай в "Цигански барон", Йозеф във "Виенска кръв", Блинд и Франк в "Прилепът" (Щраус); Калхас и Менелай В "Хубавата Елена"- (Ж. Офенбах), Иван в "Българи от старо време" (Асен Карастоянов) и др.


Ярки негови постижения в мюзикъла са ролите на: Барнаби в "Хелоу, Доли!"- Хърман, Конферансието от "Кабаре" (Дж. Кандер), Джери в "Някои го предпочитат горещо"- Джул Стайн, Джон от "Мис Сайгон"- Шонберг, Пилат и Ирод от "Исус Христос Суперзвезда", Че от "Евита", Манкъстрап от "Котки"- Уебър, Бебс от "Лелята на Чарли"- Фелцман, Еймъс от "Чикаго" и др. Едни от последните му сценични превъплъщения на сцената на Музикалния театър са в мюзикълите  "Службогонци" ОТ Парашкев Хаджиев, в ролята на Станчо Квасников и Илийчо,  в "Моята прекрасна лейди" от Фр. Лоу в  ролята на Хенри Хигинс и "Магьосникът от Оз" от Арлен в ролята на Хънк /Плашилко/.


Освен богатият си музикално сценичен репертоар, изпълнява и много камерна музика. Предпочитани композитори са Фр. Шуберт, Р. Шуман, Г. Зл. Черкин, Добри Христов, Вера Баева, Румяна Мартон, Любомир Денев и други. Има множество участия на прегледите "Нова българска музика". Има записи за Българската национална телевизия и Българското национално радио. Гостувал е самостоятелно и заедно с трупата на държавния музикален театър в много градове на България, Турция, Гърция, Германия, Австрия, Швейцария, Холандия, Люксембург, Белгия, Дания, Япония, Китай и др.


Известната българска джаз певица и актриса Милица Гладнишка завършва НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов” със специалност Актьорско майсторство за куклен театър. Паралелно с това е учила оперно пеене при Рени Пенкова. Милица участва в реализацията на първия албум на „Михаил Йосифов секстет“ със смела джаз-интерпретация на арията на Кралицата на нощта от „Вълшебната флейта“ на Моцарт. От 2011-а до 2014-а година Милица играе ролята на Мими в комедийния сериал „Етажна собственост“. Озвучава ролята на Мама Готел в анимационния филм на „Дисни“ „Рапунцел и разбойника“, Ванилъпи в „Разбивачът Ралф“ и много други игрални и анимационни филми в киното и телевизията.


Билети - тук.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин