Нарисувай ми спомени - изложба в галерия Абсент - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Фев
18
Нарисувай ми спомени - изложба в галерия Абсент
ДАТА: Oт 18 Февруари 2016 до 02 Март 2016 ЧАС: 18:00 МЯСТО:
Добави в календара
Нарисувай ми спомени - изложба в галерия Абсент

На 18.02.2016 г. в галерия „Абсент” ще бъде открита изложбата „Нарисувай ми спомени...”


Ще бъдат представени 30 фотографии на Славина Бахчеванова, по които 13 от най-добрите художници в България са нарисували акварелни картини. Всеки един от тях със своя неподражаем стил е пресъздал върху листа личната си емоция по спомените на фотографката.

Известният американски фотограф Ансел Адамс казва: ”Истинската снимка не се налага да бъде обяснявана, нито пък може да бъде предадена с думи”.

Емоционалния заряд, който носят снимките на Славина Бахчеванова също не може да се обясни с думи. Затова пък по невероятен начин е изразен със средствата на акварелната техника.

С какво се отличава една наистина добра снимка или картина? Въздействието на творбата се определя от това, което е вложено в нея. За фотографията Адамс казва още: ”Не правим снимката с фотоапарата, влагаме в нея и книгите, които сме чели, филмите, които сме гледали, музиката, която сме слушали, хората, които сме обичали.” Това важи и при създаването на всяка картина.

В изложбата участват: Александър Телалим, Андриан Бекяров, Бояна Петкова, Васил Василев, Иван Додов, Иван Стратиев, Калина Тонева, Клементина Манчева, Марио Костов, Месрур Сабит, Огнемир Киров , Селма Тодорова и Татяна Илиева.


Откриването е от 18.00 ч. в галерия „Абсент” на ул. „Цар Самуил” No 37.


Елате и си подарете незабравим спомен!


Вход свободен!

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин