Nasimo и Urban Creatures представят изложбата There is Light - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Окт
15
Nasimo и Urban Creatures представят изложбата There is Light
ДАТА: Oт 15 Октомври 2016 до 23 Октомври 2016 ЧАС: 20:00 МЯСТО:
Добави в календара
Nasimo и Urban Creatures представят изложбата There is Light

Nasimo и Urban Creatures представят “There is Light”
15-23 октомври 2016 г.
Подземен паркинг, ниво -2,
Метростанция ИЕЦ-Цариградско шосе


„Работих една година по тази изложба и за да я направя, трябваше да се върна съвсем в началото и да започна отново.“
Nasimo
„За нас това е съвършената изложба. Създадох идеята за нея през 2013 г., но ни бяха необходими 3 години, за да можем да я организираме по начина, по който ще ви я представим днес.“
Ясен Гешев, основател на Urban Creatures


На 15 октомври от 20 ч. подземния паркинг на метростанция Интер Експо Център (ИЕЦ) – Цариградско шосе в София ще посрещне посетителите на поредния съвместен проект на Nasimo и Urban Creatures.
There is Light ще накара хората да преживеят нещо специално, това няма да бъде обикновеното наблюдение. Ще откъсне посетителите от ритъма на ежедневието им и ще ги потопи в друга реалност. Пътувайки през тунелите на метрото към изложбата, те вече ще бъдат част от нея. Тунелите на метрото са кръвоносните съдове на града, а огромния около 400 на 100 метра бетонен паркинг ще бъде неговият най-нов храм.


Изложбата ще продължи само една седмица и ще бъде отворена всеки ден от 15 до 23 октомври от 12:00 ч. на обяд до 12:00 ч. вечерта. Входът е свободен.


Над 100 човека са работили, за да се случи тази изложба. „Ще се изненадате кои са те, но ще разберете, когато посетите изложбата.“ Nasimo
„Когато започнахме през 2011 година Urban Creatures, не предполагахме, че ще стигнем дотук.“ Ясен Гешев
Това е шестото поредно издание на проекта, който през това време превърна панелните блокове на Подуяне в творби, разпознаваеми в цял свят. Успя да утвърди градското изкуство като важна част от културния живот на града ни, а от тази година дори е част от Календара на културните събития на Столична община.

Кой е Nasimo?
От драскач по улицте на Търговище до номинация за Будител на годината – това е Nasimo.
Започнал в началото на 90-те години в Търговище с надписи по стените, днес той е считан за един от основателите на Street Art и Urban Art сцената у нас. С множество изложби както в България, така и по света, издава първата българска книга с графити заедно със списание „Едно“, той е вдъхновител на някои от най-добрите артисти в света днес.


Вход свободен!

Заповядайте!

Събитието във Фейсбук може да следите тук.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин