Наслука – лов, риболов, спорт - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Сеп
24
Наслука – лов, риболов, спорт
ДАТА: Oт 24 Септември 2015 до 27 Септември 2015 МЯСТО:
Добави в календара
Наслука – лов, риболов, спорт

Разнообразие от продукти за лова и риболова в Интер Експо Център

Специализираното изложение „Наслука-лов, риболов, спорт” предложи голям избор за любимото хоби преди старта на ловния сезон за едър дивеч.


Разнообразие от интересни продукти за лова, риболова и спорта откриха посетителите на единственото у нас есенно изложение за любимото хоби „Наслука-лов, риболов, спорт”. Изложението се проведе от 24 до 27 септември. Световни премиери на оръжие и оборудване на атрактивни цени посрещнаха посетителите. Хитовите продукти достигаха до 30% отстъпка.


В изложението „Наслука-лов, риболов, спорт” тази есен участват повече от 45 фирми, които представят повече от 200 български и чужди марки. Новите участници са 11 български и 2 чужди компании от Унгария и Пакистан, съобщиха организаторите от Интер Експо Център и сдружение „Лов и риболов”. Интересът към изложбата особено през почивните дни беше много голям и се очаква посетителите да достигнат 5000 души.


Премиери сред оръжията и спортната оптика
Сред новостите е полуавтоматична карабина на италианската фирма Benelli. Няма друга карабина за цивилния пазар, която да е тествана от Нato като военно оръжие. Само сега Benelli Argo Base беше на специалната цена от 2399 лв., при положение че във високия ценови клас  подобни модели са над 3500 лв. Перфектната нова оптика на немската фирма Zeiss- Zeiss Victory V8 е друг интересен продукт. За пръв път феновете на лова ще открият и лазерен далекомер на немската фирма Leica, който се ползва и като бинокъл.

На изложението бяха предложени газови полуавтомати на турската фирма Ata Arms. Марката има над 60 годишна история и предлага уникални продукти, изпълнява поръчки на всички световни лидери в оръжейната индустрия. Цените за полуавтоматите започват от 800 лева и са на специални цени за посетителите на изложението.
Друг забележителен продукт е българката полуавтоматичната спортна карабина– BSR, с която наши спортисти ще участват на предстоящото световно и европейско първенство през 2016 година по правилата на IPSC (International Practical Shooting Confederation), а вече е печелила трето място в дисциплината спортна стрелба с карабина. Цената започва от 500 лева, но с тунинга достига до 900-950 лв.

Най-новата модулна карабина висок клас на немската марка Sauer S404 пристигна за изложението за 5990 лв. На място посетителите видяха пистолетите от марката Tanfoglio. Те заемат първите 10 места по стрелба с пистолети по правилата на Ipsc.


Тази година Nikon Sport Optics участва за първи на изложението и представи своите най-нови продукти. Спортната оптика от серията Monarch и Prostaff са особено търсени. Оптичните прицели от най-новата серия Monarch 5 са за сериозни стрелци на дълги разстояния. Петкратното увеличение предлага изключителна гъвкавост и прецизност.  Биноклите от серията Monarch също са с впечатляващи показатели.


Най-големият хит са определено термалните прибори, било то камера или прицели. Компанията Pulsar изпревари конкуренцията си и излезе с най-добрата досега термална камера Pulsar Quantum XD50S с 50 Hz опресняване и вграден далекомер, шест цветови режима и 4-кратно увеличение.

Ножове и аксесоари ръчна изработка за запалените ловци бяха сред експонатите на „Наслука-лов, риболов, спорт”. Производители от Самоков и Трявна предложиха голям избор. Неръждаема стомана, дърво и седеф са сред украсата на уникални ножове, изработвани за Симеон Сакскобургготски и Христо Стоичков, чиято цена започва от 500 лв. Габровските майстори изработват ножове от специална шведска стомана и коват на ръка по стара руска технология като цените започват от 250 лв. Специално производители от Пакистан също представиха ръчна изработка ножове от дамаска стомана, кост на камила и рога на бивол.


Ръчно направени кожарски изделия- ретро възстановки на кожарията от едно време- чанти, калъфи за оръжия, колани впечатлиха ценителите. В момента са голям хит във Франция, разказаха майсторите.


Облеклото на първо място за подготвения ловец
Облеклото е един от най-важните елементи за ловците преди старта на ловния сезон за едър дивеч. На единственото есенно изложение у нас „Наслука-лов, риболов, спосрт” посетителите откриха разнообразие от облекло. От най-евтините до най-скъпите, от българските марки до чуждите модели бяха на много атрактивни цени. Mоделите са много издържливи и не се налага честа смяна, коментират българските производители.


На изложението пълна екипировка от шапка, яке и панталон на Jack Pyke в модерното сигнално оранжево беше намалена с 30% и ловците можеха да си я купят за 184 лв. Една от най-популярните марки зa ловни облекла на скандинавската марка Harkila беше с 10% отстъпка от цената. Фирмите представиха мостри на нови модели за 2016 година- маратонки с ластични връзки и планински боти с батерии за отопление на крака за по-дълги преходи.


С въдица с ръка от лодка и брега
За речен рибилов, за морски риболов, с изкуствена, с жива стръв, няма значение, на „Наслука-лов, риболов, спорт” рибарите намериха голям избор. След дълги години отсъствие отново се завръща една чужда марка, за която има голям интерес. Okuma Cedros Speed Jig идва на цена от 189 лева и със специална отстъпка за изложението от 10%. Въдицата няма аналог за българския пазар- иделана е за вертикален джиг и тролинг (от лодка за риболов на сом).
Морският риболов тази година е на почит сред феновете на риболова. Риболовът от лодки особено  в Гърция на хищници е любимо занимание за хиляди българи. Собствено производство балсови плувки за речен риболов също бяха интересни за гостите на изложението.


Откраднете време за каяк и за стрелба с лък
Освен екипировка за лов и риболов на „Наслука-лов, риболов, спорт” посетителите имаха възможност да се разгледат интересни предложения за други приятни хобита сред природата. Насладата от каране на каяк в бързи или в спокойни води може да ви завладее завинаги. Изберете твърдите модели, надуваемите са до време, казват разбирачите. Сигурността във водата, по-дългите пътешествия до близки острови у нас и особено в Гърция ще ви накарат да инвестирате минимум 2000 лева в нов модерен каяк.
Едър сръндак успешно ще отстреляте с лък, трябва ви точен мерник и желание да опитате. Първоначалната инвестиция е около 200 лева.


Сензация в техниката за лепене
Немско промишлено лепило Pasco е сензация в техниката за лепене- пластамаса, стъкло, метал, неопрен. То е перфектният избор за ловците и риболовците- без проблем може да залепи ремък на пушка, въдица или колан. Може да го използвате за всякакви случаи и е приложимо във всички индустрии. Не съдържа разтворители, не се втвърдява на въздух, прозрачно, екологично, универсално и водоустойчиво.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин