Национална награда за най-добра детска книга Бисерче вълшебно - България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Фев
09
Национална награда за най-добра детска книга Бисерче вълшебно
ДАТА: Oт 09 Февруари 2016 до 17 Април 2016 МЯСТО:
Добави в календара
Национална награда за най-добра детска книга Бисерче вълшебно

Четвърто издание на Национална награда за най-добра детска книга “Бисерче вълшебно” 2016


Наградата “Бисерче вълшебно” е учредена през 2013 г. Тя е единствената награда в България, която отличава най-добрите детски книги, издадени у нас през предходната година. Победителите се определят чрез електронно гласуване от самите деца. Целта на „Бисерче вълшебно” е да насърчи четенето за удоволствие, като постави младите читатели в активна и отговорна позиция. Освен това, ние се стремим да подпомогнем и изграждането на здрава връзка между родители, учители и библиотекари, която е ключов елемент в създаването на трайни навици за четене и любов към книгите у децата. Традиционно инициативата се осъществява под патронажа на президента на Република България – г-н Росен Плевнелиев.

Поредното издание на “Бисерче вълшебно” 2016 ще се проведе в периода 9 февруари - 17 април 2016 г. В рамките на инициативата са предвидени разнообразни съпътстващи инициативи - детски празници, срещи с читатели и конкурси, които да стимулират още повече активното участие на децата. Очакваме четвъртото издание на наградата да провокира много силен интерес към новите книги за деца, издавани в България, а младите читатели, които гласуват, да достигнат 5000 (броят на гласувалите през предходните години е съответно 2015 - 3881 деца, 2014 - 1853 деца, 2013 - 1391 деца).

Във фондация “Детски книги” знаем, че изграждането на позитивно отношение към четенето е не само основа за усвояването на знания и умения да се борави с информация. То е изключително важно за формирането на ценностна ориентация, емоционална култура и социална компетентност у децата, за да растат те активни и отговорни граждани. Тъй като вярваме, че това изисква всички звена, ангажирани по един или друг начин с книгите и четенето, да работят съвместно за постигане на тези цели, се обръщаме към Вас с предложение за партньорство при разпространяване на информацията за наградата и представяне на номинираните в четвъртото издание заглавия.

Повече информация тук.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин