Невидими №3: Дом - вербатим спектакъл - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Мар
17
Невидими №3: Дом - вербатим спектакъл
ДАТА: 17 Март 2015 ЧАС: 19:30 МЯСТО:
Добави в календара

Студио за документален театър „Vox Populi” ви кани на 17. март (вторник) от 19:30 в Червена зала на вербатим спектакъл в поредицата „Невидими“: Невидими №3: Дом - вербатим спектакъл.


Режисура: Неда Соколовска, хореография: Николина Тодорова, сценография: Деница Аргиропулос, участват: Петко Каменов, Богдан Казанджиев, Пламена Пенчева, Мадлен Чолакова.


„Дом“ представя лични истории на бездомни хора в периода, когато те са най-незабележими, но и в който предполагаме, че животът им е най-труден. Чрез „улавянето“ на техните „невидими“ биографии и представянето им на документалната сцена, търсим субективните причини за декласирането на бездомниците и отпадането им от социалната карта – а това е един изключително значим и недостатъчно изследван в България проблем.


„Дом“ е трети проект за документален театър на социална тематика от поредицата „Невидими“, която има за цел да провокира интерес и човешка съпричастност към маргинализираните хора, пребиваващи в периферията на обществения живот.


След „Невидими №1“ и „Невидими №2: Фу“, в които на фокус са съответно хората с двигателни увреждания и представителите на китайската общност в България, този път екипът на VOX POPULI предлага среща с онези, които по една или друга причина са загубили покрива над главата си и са в състояние на бездомност.


Продължителност: 90 мин.
На български език.
Вход: 10/6 лв.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин