Newstalgia Live @ Studio 5 - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Авг
09
Newstalgia Live @ Studio 5
ДАТА: 09 Август 2015 ЧАС: 22:00 МЯСТО:
Добави в календара
Newstalgia Live @ Studio 5

Ден: 09  август 2015 г. (неделя)
Час: 22:00 ч.
Вход: 10 лв.

Невероятни музиканти от няколко държави образуват невероятната магия,наречена Newstalgia. Непосредствено след джаз феста в Банско,те пристигат в Studio 5 на 9ти агуст от 22:00ч. за единствения си концерт в София.

Вдъхновени от възможностите на музикално изразяване, Царина Маринкова и Dumitrio обединяват своите идеи, талант и отдаденост и създават Newstagia - вдъхновяващ, артистичен проект, който има за цел да предаде емоции чрез класическа и импровизирана музика, разкривайки свят на безкрайни възможности на своята публика.

Царина Маринкова е от България, живее и работи в Холандия. Завършва класическо пиано в консерваторията Prins Claus в Грьонинген и магистърска степен в Амстердамската консерватория. Има в биографията си повече от 15 награди от конкурси в България, Италия, Холандия, Германия и Австрия. Канена е многократно  като солист на оркестри и член на жури на Международния клавирен конкурс "Фр Шопен" в Бакау, Румъния. Нейният отличаващ се звук и интерпретация оставят ярък спомен в нейната аудитория.

Dumitrio (Джордж Думитриу (Румъния), Кристиян Крайнчан (Словения) и Матия Магатели (Италия) са трима музиканти, обединили  силите си в изследване на широки музикални територии. Концертните им изяви включват повече от 23 държави в Европа, Азия, САЩ и Африка. Основата, на която тяхната музика е изградена е джаз, но строежа на музиката им е направен от елементи на класическа, пост-рок, алтернативна, електро-музика и фолклор. Спонтанна импровизация и екстремни динамики са едни от най-важните им отличаващи ги характеристики. Музиката на Newstalgia представя всички тези компоненти заедно.

Програмата на концерта включва оригинална музика от дебютния албум на Dumitrio "Future Носталгия" , техният втори албум, които е в процес на издаване, с силно влияние на балкански фолклор и класически пиеси за пиано от Бах, Шопен, Владигеров, Пиацола, Равел, Прокофиев, Парт и Губайдулина. Важна част от Newstalgia в концепцията на проекта е изградена върху „разказването на приказка". Произведенията, макар и в различни стилове, са създадени във формата на музикална приказка. Една приказка, която може да бъде саундтрак на публиката, нейните спомени, мисли или моментно състояние.


Ако желаете винаги да знаете какво се случва на сцената на Studio 5 следете програмата на клуба или станете наши приятели във Facebook: Studio 5* music club, защото музиката има значение.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин