Нощ на музеите във Велико Търново - Велико Търново, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Май
20
Нощ на музеите във Велико Търново
ДАТА: Oт 20 Май 2017 до 21 Май 2017 ЧАС: 18:00 МЯСТО:
Добави в календара
Нощ на музеите във Велико Търново

Регионален исторически музей – Велико Търново за тринадесети път се включва в инициативата Европейска „Нощ на музеите и галериите“ на Френския културен институт.


В старата столица отворени за безплатни посещения от 18,00 часа на 20 май 2017 г., (събота), до 01,00 часа на 21 май 2017 г., (неделя), ще са Мултимедиен посетителски център „Царевград Търнов“ и музеите „Възраждане и Учредително събрание“ и „Сарафкина къща“.


Във възрожденската "Сарафкина къще" в съботната вечер ще звучат изпълнения на деца от Музикалната школа на Младежки дом-Велико Търново.


Европейската Нощ на музеите и галериите се организирана за първи път през 2005 г. от френското Министерство на културата За няколко години инициативата се разпространява успешно в цяла Европа. По своя формат събитието е отворена програма към възможно най-широк кръг от хора, които имат възможност не само да се докоснат до ценностите, които музеите предлагат, но и до техните послания.Инициативата е най-значимата общоевропейска музейна изява – в нея се включват над 4000 музеи и галерии от 40 европейски държави.


През годините Регионален исторически музей-Велико Търново участва в „Нощ на музеите и галериите“ с различни събития в средновековните църкви в квартал „Асенов“, музей, „Затвор“, музей „Възраждане и Учредително събрание“, Сарафкината къща и др.

Коментирай
Други събития
Юли
09
-
Юли
13
Лятна академия с Технократи
Други София, България
Добави в календара
Абонирайте се за нашия бюлетин