Нов сезон на Фортисимо Фамилия - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Окт
28
Нов сезон на Фортисимо Фамилия
ДАТА: Oт 28 Октомври 2018 до 19 Май 2019 МЯСТО:
Добави в календара
Нов сезон на Фортисимо Фамилия

В края на октомври в зала “България” се завръща най-любознателната и усмихната публика - детската, за първия концерт на Фортисимо Фамилия - “Спящата красавица” на Чайковски.


За поредна година любимите музикални приказки на Фортисимо ще обагрят сцената на концертен комплекс “България” и заедно със Софийската филхармония ще разкрият вълшебния свят на класическата музика пред хиляди деца.


Предстоят срещи с велики музикални пиеси и композитори. Нови истории, нови любопитни факти от света на класическата музика и нови герои.


Този сезон от екипa на програмата отново са заложили на разнообразен музикален афиш с шест детски концерта, два за тийнейджъри и един образователен концерт за възрастни в програмата “Фортисимо Aкадемия”. Билетите са вече в продажба!


Програма на концертите:


"Спящата красавица" - за деца
28 октомври, неделя 11:30 часа

"Вивалди и Малкия Ото" - за деца
25 ноември, неделя 11:30 часа


"Музика от анимета" - тийнейджъри и възрастни
2 декември, неделя 19:00 часа


"Лешникотрошачката" - за деца
23 декември, неделя 11:30 часа


"Приказка за Крали Марко" - за деца
27 януари, неделя 11:30 часа


"#Отело"- концерт за тийейджъри 
24 февруари 19:00 часа Фортисимо Академия


"Пролетно тайнство"- концерт за възрастни 
24 март, неделя 19:00 часа


"Шехерезада" - за деца
14 април, неделя 11:30 часа


"Детска филмова музика" - за деца
19 май, неделя 11:30 часа


Концертите на Фортисимо Фамилия винаги са напътствани от водещи артисти, които правят още по-достъпно съдържанието им, както за децата, така и за възрастните.


Повече информация за детската музикално-образователна програма търсете на www.fortissimo.bg/family, както и във Facebook на Fortissimo Family.


***


Фортисимо Фамилия е музикална програма, създадена от маестро Максим Ешкенази, който заедно с музикантите на Софийска филхармония, вече осем години постигат мисията да привлекат младата и нова публика в концертната ни зала “България”. Интересът към програмата нараства все повече през годините и концертите на Фортисимо Фамилия вингаи се провеждат пред пълни зали. А това доказва, че детската публика вече е спечелена за класическата музика. По време на концертите децата и техните семейства се запознават с музикалните инструменти, образоват се относно ключови понятия от класическата музика и именити композитори, чуват музикални съкровища, изпълнени от професионален оркестър. Но най-важен е фактът, че всичко е поднесено по достъпен, забавен и иновативен начин. 

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин