iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Дек
27
Нова Година в Лисабон със самолет
ДАТА: ОТ 27 Декември 2017 ДО 01 Януари 2018 МЯСТО: Португалия ВИД: Екскурзия
Добави в календара
Нова Година в Лисабон със самолет
Описание

Нова Година в Лисабон

  7 дни / 5 нощувки /

  

Пакет 5 нощувки на база ЗАКУСКА
НАСТАНЯВАНЕ ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК
Възрастен в двойна стая 595 евро / 1166 лева
Дете на допълнително легло в двойна стая 554 евро / 1086 лева
Възрастен на допълнително легло в двойна стая 590 евро / 1156 лева
Възрастен в единична стая 798 евро / 1564 лева
Пакетната цена е валидна при група от минимум 20 души
ПЪРВИ ДЕН: 27.12.17, София-Лисабон

Отпътуване от летище София с директен полет София-Лисабон на авиокомпания Bulgaria Air. Излита в 20:50ч. Каца в 23:00ч. местно време на Portela Airport в Лисабон (продължителността на полета е 4 часа). Трансфер до избрания хотел и настаняване. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН: 28.12.17, Лисабон

Закуска.

Панорамна обиколка на Лисабон (включена в цената), продължителност около 4 часа:

Уютен и топъл, гостоприемен и романтичен - Лисабон сам "разказва" историята си и като магнит привлича безброй почитатели. Лисабон се разстила върху седем малки хълма и кипи от живот като всички южняшки градове. Отвсякъде се чуват ритмите на традиционната музика "фадо" (меланхолични песни, пропити с обреченост и носталгия), а малките трамвайчета се движат почти до всяка точка на града. В квартал Белем се вижда манастирът "Свети Жеронимуш" - единствената голяма сграда, оцеляла след земетресението от 1755г., величествен архитектурен паметник; отново тук се вижда и Белем Палас - официалната резиденция на португалските президенти от 1910г. насам и принадлежащият към нея Музей на каляските, Културния център Белем и Морския музей. Но безспорно най-голямата атракция на района е бялата кула Белем, построена в готически стил и определена за символ на Лисабон. Друга висока сграда е асансьорът "Santa Justa" - 45 метра, построена през 1902г. от ученик на Айфел - архитектът на символа на Париж. В Лисабон има още един архитектурен паметник, който напомня на френската столица - Триумфалната арка, намираща се на Площада на търговията в квартал Байша (Ниския град). Пред украсената с красиви барелефи арка се издига статуята на Хосе I, а от нея започва и най-оживената улица - "Аугуста". Посещава се и Алфама. Според португалците това е "истинският Лисабон". Всъщност това е най-старият квартал на столицата, разположен в самото й сърце. Тук има много исторически забележителности, както и барове, ресторанти с традиционна фадо музика. Това е мястото в Лисабон, където може истински да се усети атмосферата на града - архитектурата, звуците и ароматите. Един от съвременните символи на Португалия е мостът "Вашку да Гама"- дължината му е 17,2 км., като това го прави не само най-дългият мост в Европа, но го нарежда и сред най-дългите мостове в света.

В свободното си време можете да се изкачите с асансьора Санта Жуста, за да се насладите на красивата панорама към Лисабон; да се разходите с туристическия трамвай №28 или да се насладите на шопинга по любимата търговска улица "Руа Аугуста", в търговския център Коломбо, Еl Corte Ingles...

Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН: 29.12.17, опция за екскурзия до Коимбра, Фатима, Томар / Фатима, Баталя, Обидош

Закуска.

Този ден предлагаме възможност за 2 целодневни екскурзии: Коимбра, Фатима и Томар или Фатима, Баталя и Обидош. Можете да се включите в едната, според Вашите предпочитания срещу допълнително заплащане.

Коимбра - първата столица на Португалия, векове наред тук е била кралската резиденция. Градът е красиво разположен на река Мондего, стръмни калдъръмени улички водят до хълма, където е известният Университет - един от най-старите в Европа, от 13 век. В съседство се намира библиотеката "Жуанина" - красива барокова сграда, която разполага с над 250 000 книги от периода 12-18 век. Друга забележителност е Старата катедрала, намираща се в университетския комплекс, от 12 век.

Фатима, един от най-големите религиозни центрове за католическия свят. Дължи арабското си име на една легенда от XII век, според която дъщерята на известен мавърски благородник, носеща името на дъщерята на пророка Мохамед, приема християнството от любов към рицар и бива погребана там. На 13 май 1917г. Богородица се явява на три деца на местен овчар, а на 13 май 1930г. явлението се обявява за истинско и бива разрешено официалното почитане на явлението на Дева Мария във Фатима. Днес Фатима е световно известно поклонническо място, посещавано и от болни с надежда за изцеление. Посещава се параклиса и базиликата във Фатима.

Томар, малко историческо градче в централна Португалия. Известен е най-вече с Манастира на Христос (Convent of Christ in Tomar), някогашно седалище на Рицарите Тамплиери в Португалия. Самият Умберто Еко в своята книга "Махалото на Фуко" е описал манастира: "Ако си представях замък на Тамплиери, то той беше като Томар. Човек се изкачва по един укрепен път, опасващ крепостните стени отвън и минаващ край бойници във форма на кръст. Още от първия миг вдъхваш въздуха на кръстоносните походи. Рицарите на Христос процъфтявали в продължение на векове на това място: легендите говорят, че сред тях били Хенрих Мореплавателя и Христофор Колумб, и наистина преобразените Тамплиери се заели със завладяването на моря и океани, разнасяйки славата на Португалия. Благодарение на дългото и щастливо съществувание, на което се радвали там, замъкът бил преустройван и разширяван многократно през вековете, тъй че към средновековната му част са добавени ренесансови и барокови крила..." Другата гордост на Томар е легендарният "Фестивал на таблите", тук се намира и най-старата синагога в Португалия.

В Баталя се намира манастирът Санта Мария де Баталя, построен в готически стил през 1388г. в чест на клетвата, дадена от крал Жуау І пред Светата Дева, че ще построи величествен манастир, ако победи кастилците в битката при Алжубароте. Този манастир се смята за най-красивия в страната и е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно и културно наследство.

Обидош - средновековно градче с варосани бели къщи, заобиколени с мавритански крепостни стени, едно от най-очарователните места в Португалия, с калдъръмени улички и малки сувенирни магазинчета, където може да се опита традиционния вишнев ликьор - джинджиня.

Свободно време за самостоятелна разходка в Лисабон. Има много възможности за този ден - да посетите Музея на Гюлбеникян, ако имате интерес към изобразителното изкуство; да се качите на крепостта Сао Жорж или да се разходите по търговската улица "Аугуста".

Вечерта можете да посетите типичен ресторант с фадо музика.

Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: 30.12.17, опция за екскурзия до Порто

Закуска.

Свободно време за самостоятелно разглеждане или по желание включване в целодневна екскурзия срещу допълнително заплащане до Порто. Панорамна обиколка на Порто - град с дълга и интересна история, през 1996г. е обявен от ЮНЕСКО за Световно културно наследство. Това е един от най-живописните градове, с лабиринт от очарователни улици, красива природа и колоритни забележителности. В предградията на Порто, във Вила Нова де Гая се намират главните съкровища на страната - избите, където се съхранява портвайна. Дегустация на портвайн (включена в цената). Рибейра е най-старият район на града, където ще видите шедьоври на средновековната архитектура. Част от забележителностите са катедралата Се, която от 12 век се издига в центъра на града, Епископския дворец от същото време и двуетажния мост над река Дору. Още един символ на града е 75-метровата кула Клоригуш, от върха й се открива удивителна панорама. Много красиви цветя има в оранжериите на най-старата Ботаническа градина в Португалия. Тук е и единственият Музей на портвайна. За любителите на шопинга има много луксозни магазини на улица Санта Катарина, а на Каиш да Рибейра има много кафета и ресторанти, където можете да опитате традиционните ястия и сладкиши. И навсякъде звучи омайното фадо, Порто наред с Лисабон е един от центровете на това уникално и красиво изкуство.

Нощувка.

ПЕТИ ДЕН: 31.01.17, опция за екскурзия до Синтра, Кабо да Рока, Кашкайш и Ещорил

Закуска.

Свободно време за самостоятелно разглеждане или по желание включване в целодневна екскурзия срещу допълнително заплащане до Синтра, Кабо да Рока, Kaшкаиш и Ещорил.

По време на екскурзията се посещава едно от най-красивите места в Португалия - град Синтра, възникнал в построена от маврите крепост от периода на Арабския халифат през 1147г., завзета от крал Алфонс I и превърната в лятна резиденция на португалските монарси и аристокрация. Лорд Байрон пише за Синтра: "Градът е пълен с красоти - природни и създадени от човешка ръка. Дворци и градини се издигат сред скали, водопади и пропасти; сред манастири, построени на изумителни височини; разкрива се панорамен поглед към морето и към Тежу... пейзажът обединява дивотата на западните планини с пищната зеленина на южна Франция". Всеки един от замъците спира дъха - "Замъкът на маврите", дворецът "Да Пена" и кралският дворец на Синтра са само малка част от атракциите. Синтра е бил любимо място за посещение и на други известни личности като Андерсен, Агата Кристи и т.н. Посещава се романтичният дворец Кинта да Регалейра (Quinta dа Regaleira) - комплекс от 5-етажен дворец, намиращ се в сърцето на Стария град на Синтра. Построен като частно имение от Карвалио Монтейро в началото на ХХ в., днес той е собственост на общинската власт и едно от най-ценните културни съкровища в града. Около сградите се простира отлично поддържан парк с езера, пещери, кладенци, извори, фонтани и всевъзможни по-малки конструкции.

Екскурзията включва и посещение на Кашкайш, превърнат в аристократичен курорт едва след като крал Луиш I построява Двореца Palacio da Citadela през 1870г. В Кашкайш се намира знаменитият залив Boca do Inferno, където вълните на Атлантика се разбиват в бреговете му с невероятен грохот. Кашкайш се смята за един от най-скъпите курорти не само в Португалия, но и в цяла Европа.

В град Ещорил има възможност да се види една от забележителностите на града - двореца Palacio de Conde de Castro Guimaraes и най-голямото казино на континента - "Казино Ещориал".

Екскурзията включва и посещение на Кабо да Рока - най-западната точка на континентална Европа.

За самостоятелна разходка в Лисабон - възможност за разходка с "асансьор" до специалните места с панорамни гледки към Лисабон, наречени мирадоурос, на някой от хълмовете или до Шиаду - едно от популярните места за пазаруване, което обхваща площад Шиаду и близките улички. Включва както стари сгради, така и модерни търговски центрове. Туристите идват тук, за да си купят книги, дрехи и керамични съдове, както и за да се насладят на хубавото португалско кафе и прекрасните пастейши (сладкиши). Тази част от града е била и продължава да бъде място за срещи на големи португалски личности. Можете да се разходите със стария трамвай в романтичната стара част на града.

Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН: 01.01.18, опция за екскурзия до Кристо Рей , Евора и ЕXPO 98

Закуска. Освобождаване на стаите, има възможност да се остави багажът в хотела.

Свободно време за самостоятелно разглеждане или по желание включване в целодневна екскурзия срещу допълнително заплащане до Кристо Рей - статуята на Христос, Евора и ЕXPO 98. Посещава се статуята на Христос, една от емблемите на Лисабон, която се намира на южния бряг на река Тежу. Построена през 1959 г. по подобие на статуята в Рио де Жанейро, откъдето се открива невероятна гледка към Лисабон. След това се отпътува към аристократичната Евора - един очароващ град, под егидата на UNESCO. Градът е като съкровищница, съхранила многовековната история на Португалия. В Стария град, затворен между крепостните стени, се намират повечето от интересните туристически забележителности като готическата катедрала, централния площад Праса до Жиралду, коринтските колони на храма на богинята Диана, Параклиса на костите, частната семейна църква "Игрежа душ Лоюш" и... като добавка по близките хълмове се намират внушителни мегалитни обекти. Връщане в Лисабон, посещение на Парка на нациите, където се провежда EXPO 98.

Вечерта трансфер към 21:30 ч. до летището. Директен полет Лисабон-София на авиокомпания Bulgaria Air. Излита в 23:50ч. Каца в 06:00ч. в София на следващия ден.

 

 51794

 

Включва

  • Самолетни билети София-Лисабон-София, с включени летищни такси

  • Трансфер летище-хотел-летище

  • 5 нощувки със закуски

  • Панорамна обиколка на Лисабон с екскурзовод на руски език и превод на български език, слушалки

  • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро за периода на цялото пътуване

  • Застраховка "Отговорност на туроператора"

  • Водач от България при минимум 20 души


 


 

Не включва

  • По желание допълнителни екскурзии с екскурзовод на руски език

  • По желание Новогодишна вечеря:

    • Hard Rock Cafe - 150 евро/294 лева за възрастен; 90 евро/176 лева за дете до 10 г. (ограничен брой места за деца)

    • Фадо ресторант - очаквайте!



  • По желание Застраховка "Отмяна на пътуване" - виж Важно! в края на офертата

  • Разходи от личен характер и бакшиши

  • Услуги, неупоменати като включени


НОВОГОДИШНА ВЕЧЕРЯ:



  • Hard Rock Cafe Lisboa (21:30-04:00ч., настаняването е до 22 часа):


  Включва: Новогодишна вечеря по меню (не на бюфет), Отворен бар с напитки, Жива музика, DJ, Изненади за всички гости. Менюто включва: предястие, основно ястие (риба, месо), десерт. Отвореният бар включва: коктейли, местна бира (Cerveja Sagres), вино, уиски, джин, ром, водка, уиски, минерална вода, безалкохолни напитки.


51798


 Специална оферта:


РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 31.10.2017 
ЖЕНА ЗА КОМБИНАЦИЯ

 



 


За повече информация
Имена:"АЛЕКСАНДЪР ТУР КЪМПАНИ" ООД
Адрес:ул. Поп Богомил 44, София 1202
Телефон: (+359 2) 983 33 22, 983 23 71
Телефон: (+359 2) 984 11 40, 984 11 41
Телефон: (+359) 0878 41 41 50
Уебсайт: http://alexandertour.com/
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин