Околосветско пътешествие - с филми на София МЕНАР Филм Фест - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Яну
15
Околосветско пътешествие - с филми на София МЕНАР Филм Фест
ДАТА: Oт 15 Януари 2015 до 01 Февруари 2015 ЧАС: 18:00 МЯСТО:
Добави в календара
Околосветско пътешествие - с филми на София МЕНАР Филм Фест

7-то издание на фестивала за кино на Близкия изток и Северна Африка Sofia MENAR (София МЕНАР Филм Фест) ще бъде открит на 15-ти януари в София.


От 15-ти януари до 1-ви февруари в Дома на киното, Евро синема, Културен център G8 и Чешкия център всички, които искат да обиколят света, макар и само на кино, ще имат възможността да го направят в компанията на следните 5 заглавия от секцията Керван сарай на Sofia MENAR 2015:


Тест за издръжливост - Endure 
(2014) 70’
Режисьор: Винсънт Макенти
През 2010г. Лари и Кевин напускат работа и стягат багажа за голямата авантюра – 26 000 км, 27 държави на 5 континента. Цели 11 месеца те са върху седалката на колело. Маршрутът е труден, понякога екстремен, а местата – необичайни, но вълнуващи - от Близкия изток, Индия и далечна Азия през Австралия, а после обратно до старата, близка, родна Европа.


Утре сме на друго място - Somewhere Else Tomorrow
(2013) 107' 
Режисьор: Даниел Ринц
Той е наивен мечтател с налудничави хрумвания. Тръгва да обикаля света с мотор и живее от парите, които успява да изкара по пътя. Накрая открива нещо, което дори не е търсел. Историята на Даниел е уникална и не по план, но те потапя смело в живота на един млад авантюрист тръгнал на път, за да те срещне с непознати култури.


Шестата стъпка от пътуването - The Traveler's 6th Degree 
(2013) 117'
Режисьор: Никола Ганс
Никой не обича монотонното ежедневие, но повечето от нас цял живот не могат да избягат от еднообразието. И всичко това е защото не сте срещнали Грег. Философията на живота на Грег е пътят. Той разделя всяко пътуване на 5 стъпки. А до шестата не достигаш ти, тя достига до теб, след като си пътувал дълго. Шестата стъпка от пътуването или те отвежда до целта или те срива и те оставя там, докъдето си стигнал.


С трабант до края на света - Trabant at the End of the World
(2014) 90’
Режисьор: Дан Пршибан
„Когато има желание, има и начин“. Това е максимата, която следва Дан Пршибан и отново е готов да потегли по света, а неотклонно до него е символът на соца в ГДР – верният му трабант, който въпреки че е от картон, успява да издържи на изпитанията на пътя. След дългата обиколка из Африка, новото предизвикателство за тях е Южна Америка. Този път двата трабанта са в компанията на полски фиат и друга гордост на социализма – мотоциклет „Ява”. И така, до края на света.


Да спасим Папуа като я обходим пеша - Saving Papua by Not Cycling There
(2014), 85'
Режисьор: Флориан Августин
„В началото исках да мина целия път от Берлин до Западна Папуа, Индонезия на мотор и така да дам гласност на проблемите на джунглата и борбата за оцеляване на туземните племена в региона. Но в крайна сметка пътуването ми се превърна в 11-месечно приключение, едно пътуване през  11 държави и безброй пъти прибягване до план „Б“, Флориан Августин.


Програма на София МЕНАР 2015.


Всички филми на София МЕНАР 2015.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин