Open Source Trio в Студио 5 - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Сеп
18
Open Source Trio в Студио 5
ДАТА: 18 Септември 2014 ЧАС: 22:00 МЯСТО:
Добави в календара
Open Source Trio в Студио 5
Източник: Студио 5

Ден: 18  септември  2014 г. (четвъртък)
Час: 22.00 ч.
Вход: 10 лв.


Vulsima И Studio 5 * music club имат удоволствието да представят jazz-и гостите си от Open Source Trio на 18-ти Септември от 22:00. Международното Open Source Trio се състои от трима млади музиканта от България, Германия и Кюрасао (Холандия).


Момчил Атанасов (пиано) , Рейлемон Янга (бас) и Юри Шеве (барабани) са с различено музикално минало, и се срещат на неутралната територия на импровизацията. Композициите на триото са повлияни от различни музикални стилове влкючващи джаз, фолкор, поп, рок, латин, класическа и електронна музика.


Пианистът Момчил Атанасов, който е отраснал сред просторите на българските планини, черпи своето връхновение от природата и контраста ѝ с модерното общество. Басистът Рей Янга добавя емоционални линии без да пропуска груува и винаги добавя лек карибски привкус, а немският барабанист Юри Шеве, който е отраснал под влиянието на рок музиката знае как да подчертае скритото съобщение на произведението и да му вдъхне характер. Неговите изпълнения могат да бъдат от ясни ритми .. до сложни текстури.


Основана в Ротердам - Холандия, членовете на групата сега живеят и свирят в различни държави, но се събират често, за свойте творчески сесии. Последната от тях беше осъществена в България, където триото направи представяне на своите нови композиции и записи от новия си албум.


През декември 2013 издадоха тяхното видео "Мираж", като въведение към албума, но в последсвие видеото беше отличено като "Видео на деня" в сайта "Всичко за джаза" (allaboutjazz.com). Албума е издаден през ранната 2014-та, когато се намира под обширно европейско турне.


Изживейте една специална вечер и не забравяйте да направите своята резервация на тел: 02 / 963 12 54 или 0887 934 335 (след 14ч), a ако желаете винаги да знаете какво се случва на сцената на Studio 5 следете програмата на клуба във Facebook: Studio 5* music club, защото музиката има значение.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин