Откриване на новия фар-скулптура в Царево - Царево, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Юли
26
Откриване на новия фар-скулптура в Царево
ДАТА: 26 Юли 2014 ЧАС: 12:00 МЯСТО:
Добави в календара
Откриване на новия фар-скулптура в Царево
Източник: tsarevo

Община Царево уведомява своите жители и гости, че откриването на първия по рода си фар-скулптура, което беше насрочено за 25.07.2014 г. от 18:00ч., ще се проведе на 26.07.2014 г. от 12:00 ч. на пристанище Царево. Заповядайте!


Поставена на вълноломната стена, фигурата ще посреща рибарите и гостите на Царево, пристигащи по море. Тя също така ще може да се разглежда от всички посетители и гости на града и пристанището в Царево. С поставянето на скулптурата, такава каквато няма никъде, пристанището в Царево ще привлича още повече туристи. Това е поредната атракция за нашите гости. Благодаря за всичко и на г-н Койчев, без когото тази страхотна идея нямаше да се осъществи.”, заяви кметът на Община Царево инж.Георги Лапчев.


Фигурата на жена е отлята от бронз - висока 5м.50см. и тежи около 3 тона. Материалът бронз е абсолютно устойчив на външните условия. Монтира се на съществуващ бетонен пиедестал, който е реконструран така, че да може да издържи тежестта на скулптурата. По този начин фигурата е разположена на над 16м. от морското равнище. Вълните няма да достигат до фигурата, а ще я обливат само водни пръски. Тя ще бъде символ на гостоприемството и сигурността на идващите откъм морето в Царево.  Самата скулптура е адаптация на кариетидните женски фигури от тракийската гробница при с. Свещари, III век преди Христа. Тя е дарение от световно признатият автор Павел Койчев.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин