Откриване на сезона в Боровец - Боровец, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Дек
13
Откриване на сезона в Боровец
ДАТА: 13 Декември 2014 ЧАС: 09:00 МЯСТО:
Добави в календара
Откриване на сезона в Боровец
Източник: Thinkstock/Guliver

Боровец ще предложи двойно повече удоволствие за скиори и бордисти тази зима. При това цените на лифт картите се запазват както миналия сезон. 


Дневните лифт карти ще са на половин цена, а нощното каране - безплатно в деня на откриване на зимния сезон на Боровец - 13 декември. Също така - безплатни ски и сноуборд уроци за начинаещи, безплатен детски парк „Борокидс” и детска анимация. 


Още сняг!


Дори зимата да не бъде особено снежна, най-големият планински курорт на България се подготвя за силно зимно изживяване. Комплексът ще отвори предстоящия ски сезон с двойно повече писти с мощности за изкуствено заснежаване. Вече и ски център „Ситняково” (“Централен Боровец”) освен ски център „Ястребец” разполага с оръдия за висококачествен технически сняг на всички свои писти.


Повече сняг и светлина – повече удоволствие


С двойно повече оръдия за изкуствен сняг – общо 160 на брой, и с увеличен капацитет на снегоутъпкващата техника вече се гарантира качествено покритие на около две трети от площта на курорта. Така Боровец ще предостави на всички скиори и сноубордисти още повече удобство, време и удоволствие на пистите.


Курортът дава и отлични нови възможности за нощно каране. От този сезон светли през нощта ще бъдат още две писти „Мартинови бараки 4” и „Ротата”, както и долната част на ски път “Ситняково”, с което площта на нощните писти нараства два пъти. Ако избирате познатите маршрути за своите нощни спускания, пистите „Мартинови бараки 1, 2 и 3”, „Рила” и „Иглика” също ще бъдат осветени от 18 до 22 часа.


За търсачите на силни усещания


Жадувате за фристайл забавления? В двата терейн парка в курорта – Сноу Парк Бороспорт в горната част на писта “Попангелов” и Промо Парк Боровец срещу хотел “Рила” в централен Боровец, ще откриете перфектните условия за високоадреналиново изживяване. Новите Stash трасета в парка, както и модерните релси, джиб линии и скокове гарантират различно забавление за по-приключенски настроените скиори и бордисти.


Тази година ще се насладите и на майсторството на професионалистите, които ще демонстрират умения по време на Държавното първенство по Slopestyle и Big Air – малка част от всички вълнуващи събития в програмата за сезона.


Откриване на сезон 2014 – Европейско първенство по кроскънтри


Официалното откриване на сезона е на 13 декември - събота. По това време в курорта ще се състои и Европейското първенство по кроскънтри – едно от четирите топ състезания в календара на Европейската атлетическа асоциация. Големият спортен форум ще събере около 800 състезатели – мъже и жени, младежи и девойки до 23 години, юноши и девойки старша възраст. Ще участват представители на повече от 40 страни.”

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин