Outdoor & White Water Fest в Кресненското дефиле - Кресна, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Мар
31
Outdoor & White Water Fest в Кресненското дефиле
ДАТА: Oт 31 Март 2018 до 01 Април 2018 МЯСТО:
Добави в календара
Outdoor & White Water Fest в Кресненското дефиле

Боян Петров и гости от Община Кресна откриват Outdoor & White Water Fest тази събота в Кресненското дефиле


Само два дни останаха до второто издание на Outdoor & White Water Fest, фестивал на екстремните спортове и активния отдих в Кресненското дефиле. Двудневното събитие ще се проведе в събота и неделя – 31 март и 1 април в Център за приключения и рафтинг Адвенчър Нет на брега на р. Струма. По стара традиция, с провеждането му в последния уикенд на март, рафтинг и каяк сезонът се обявява за официално открит.


Началото на Outdoor & White Water Fest ще бъде дадено точно в 10:00 часа на 31 март от специалните гости от Община Кресна и обичаният в цяла България алпинист Боян Петров, който за втора поредна година ще отправи важни послания за предизвикателствата пред  развитието на туризма и опазването на природата в региона. В този контекст, Димитър Куманов от риболовен клуб „Балканка“ ще насочи вниманието към проблемите на реките и речните екосистеми и р. Струма в частност.


Официалната част ще закрие мъжка фолклорна група “Синаница“, с красиви песнопения от пиринския край.


55218


От 11:00 часа ще стартират рафтинг и каяк активностите, с които всяка година се отбелязва пролетното пълноводие, първото от които е традиционната регата на всички рафтинг клубове на река Струма.


От 13:00 часа ще се проведе и демонстрационно спускане, в която всички осмелили се да скочат в лодките ще осъществят първото си символично рафтинг приключение в пролетното пълноводно корито на Струма.


С уъркшоп по оказване на първа помощ на Български младежки Червен кръст – Благоевград  от 12:00 часа пък ще започне и програмата на разнообразните активности, включващи състезания по слаклайн, катерене за деца, лонгборд, летене с парапланер, колела. Вечерта ще е отредена на традиционното парти с музикална сцена, на която ще се качат DJ Vankata The Turntablist и група Faces.


Специален къмпинг на територията на Адвенчър кемп ще подслони желаещите да разпънат палатки, а който не притежава собствена, ще може да наеме една от палатките Hannah в обособения кът на магазини „Стената“. Пъстрите хамаци от Айляк Хамак ще допринесат допълнително за слънчевото настроение във фестивалната локация.


Предвидена е и експо зона, в която посетителите ще могат да разгледат спортна екипировка от магазини „Стената“, каяк оборудване от „Воден хоризонт“, приключенски програми от Nomad Team, аксесоари за планина и къмпинг от ТОТЕМ и инфо кът на Община Кресна.


55219


В кулинарната зона пък гладните ще могат да оближат пръсти с вкусните специалитети на добре познатия Mangia Van, а жадните да поръчат бира от Витошко лале и алкохолни напитки от Винпром Троян.


През целия ден желаещите да разнообразят водните активности с нещо различно ще могат да се забавляват с лонгбордове, слаклайн, мини стена за катерене, полети с парапланер, колела под наем.


За дните на фестивала е предвиден и организиран превоз с мини бус по близките локации в региона, където обикновено отсядат гостите, които не нощуват в къмпинга – Кресна, Стара Кресна, Симитли, Банско, Сандански. Ще има и възожност за двупосочен превоз от и до София.
За контакт и повече информация - Кирил Георев, тел. +359898645980, www.getabus.bg


***


ПРОГРАМА ПО ДНИ  И ЧАСОВЕ


31 МАРТ (СЪБОТА)


10:00 Откриване с официални гости
11:00 Рафтинг регата на клубовете по Струма – в реката
11:30 Игра на рафтинг гидовете Flip & Reflip – в реката
12:00 Уъркшоп Първа помощ на БМЧК Благоевград – на брега
13:00 Демонстрационно спускане за всички – в реката
14:00 Състезание по слаклайн с Айляк Хамак – в горичката
15:00 Състезание „Запази баланса в реката“ с клуб Рефлип – в реката
16:00 Състезание по катерене за деца – стена за катерене в горичката
20:00 DJ Vankata The Turntablist – на сцената
22:00  Група Faces – на сцената
10:00-18:00 (Целодневно) Лонгборд, тандемни полети, колела, катерене


1 АПРИЛ (НЕДЕЛЯ)


9:30 Велопоход с. Влахи-Ощава-с. Стара Кресна с Nomad Team


*** 


Вторият Outdoor & White Water Fest с още по-богата спортна и културна  програма


През уикенда на 31 март и 1 април, за втора поредна година, край бреговете на река Струма ще се проведе Outdoor & White Water Fest, с който ще бъде дадено официално началото на рафтинг и каяк сезона в Кресненското дефиле. Домакин е Център за приключения и рафтинг кемп Адвенчър Нет.


След като близо 800 човека посетиха първото издание на събитието миналата година, през 2018 г. се очаква фестивалът със свободен достъп да посрещне над 1200 човека с атрактивна целодневна програма, съчетаваща разнообразни спортни активности сред природата (рафтинг, колела, катерене, летене с парапланер, пейнтбол), музика на живо, DJ парти и прожекции на тематични филми.


Посетителите ще могат да се включат в дискусии на актуални теми с уважавани личности от света на екстремните спортове и планината, да станат част от презентации на местни поминъци и обичаи и, разбира се, да се отдадат на пълноценен отдих сред величествената красота на Кресненското дефиле.  


54465


Едни от специалните гости на фестивала ще бъдат популярният алпинист Боян Петров и представители на местните общински власти, които ще отправят към публиката важни послания за съдбата на българската природа и значението на  локалния туризъм за развитието на региона.


54461


Уютен палатков лагер, сгушен сред иглолистните дървета и край реката, ще подслони почитателите на къмпингуването, които искат напълно да се потопят в атмосферата на планината, като същевременно не остават далеч от фестивалното парти настроение на музикалната сцена. Предпочитащите удобствата на дома пък ще могат да изберат да нощуват в къщи за гости в непосредствена близост в Симитли, Кресна и региона.


54460


Първото издание на Outdoor & White Water Fest през 2017 г. утвърди дългогодишната традиция в последната седмица на март пролетното пълноводие да бъде отбелязвано  с  DJ парти, специални гости, демонстрационни спускания и придружаващи активности. Всяка година събитието е посрещано от стотици почитатели на водните спортове в тихи и бързи води, нетърпеливи да се отдадат на страстта си и да го отпразнуват с приятели.


54464


Наред с настроението и фестивалния дух, Outdoor & White Water Fest има за цел да популяризира туризма, екстремните спортове, активния отдих и местния поминък и продукция в района пред една широка аудитория като стимулира обмена на спортни и туристически програми между клубове и тур оператори от България и съседни държави.


54466


Как да стигнем до Център за приключения  и рафтинг кемп Адвенчър Нет:
на 120км. от София по магистралата  Е79 за Гърция, непосредствено след втория тунел от Благоевград, отбивката вдясно - GPS: 41.834594,23.15307.


54462


Подробности за програмата и участниците ще бъде представена съвсем скоро.


Официална Facebook страница на Outdoor & White Water Fest

Коментирай
Други събития
Апр
20
-
Апр
21
Национален фестивал "Семе българско"
Фестивали Севлиево, България
Добави в календара
Май
18
-
Май
19
Фолклорен фестивал „Хоро в Странджа“
Фестивали Малко Търново, България
Добави в календара
Абонирайте се за нашия бюлетин