ПОРТРЕТ НА ЛУНАТА В ЧЕРНО - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Юни
30
ПОРТРЕТ НА ЛУНАТА В ЧЕРНО
ДАТА: Oт 30 Юни 2023 до 01 Май 2024 ЧАС: 20:30 МЯСТО:
Добави в календара
ПОРТРЕТ НА ЛУНАТА В ЧЕРНО

Четвъртото издание на стартиралия през 2020 година проект на Националната галерия „Стената“ посреща художничката Михаела Михайлова – Misha Mar в атриума на Квадрат 500.


В обособеното като едно от пространствата за съвременно изкуство и ситуирано в сърцето на Квадрат 500 – дом на постоянната експозиция на Националната галерия, се издига монументално съоръжение, наречено „Стената“. Идеята за създаването на това пространство е провокирана най-вече от необходимостта в галерията да бъдат представяни и автори на стенопис и графити. След произведенията на Николай Петров GLOW (2020), Алекси Иванов (2021)и BILOS (2022), в проекта се включва и Михаела Михайлова – Misha Mar. Тя представя рисувания в продължение на повече от месец „Портрет на Луната в черно“ - композиция, представяща осемте фази на Луната в черно и бяло. Като истински селенофил, Михаела изследва темата в детайли и развива особена привързаност към обекта на своите проучвания -  белези, видими по повърхността на изящния портрет, който тя създава.


“Моя Луна,


Мой верен приятел в нощта, това е любовно писмо за Теб, нарисувано с калиграфията на моята душа върху Твоята повърхност. Всички думи, които никога не Ти казах, фиксирани по слоевете на нашите недоизречени тайни, които светят с отразената светлина на изгарящото желание на деня.


Това е за Теб...”


Misha Mar

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин