Panna демонстрации на най-добрия тим в Европа пристигат в Пловдив - Пловдив, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Май
29
Panna демонстрации на най-добрия тим в Европа пристигат в Пловдив
ДАТА: Oт 29 Май 2015 до 30 Май 2015 ЧАС: 16:00 МЯСТО:
Добави в календара
Panna демонстрации на най-добрия тим в Европа пристигат в Пловдив

Panna демонстрации на най-добрия тим в Европа пристигат в Пловдив (Турнето включва 8 европейски града)


На 29 и 30 май 2015 г. един от най-добрите европейски отбори по уличен фрийстайл футбол - Copenhagen Panna House – ще посети Пловдив, като част от европейското си турне и кампанията NowWeMOVE. Основното събитие е на 29-ти май, петък, от 16.00 часа в ОУ „Найден Геров” – Столипиново, и от 18.00 часа на пл. Стефан Стамболов.


Турнето ще обиколи осем европейски държави, с една цел – да промотира физическата активност за всички. Отборът се състои от четирима души на възраст от 21 до 35 години. Водещ играч и един от основателите на Copenhagen Panna House е Сюел Османи, ром от Македония, с прякор „The Gipsy“.


Panna е модерна, бързо развиваща се игра, която не изисква финансови инвестиции за играенето й и за това е много подходяща както за децата, така и за малцинствените групи.


Ето и програмата:


29 май, петък, 16:00 ч., в СОУ „Найден Геров“ кв. Столипиново - специален урок по Panna за учениците.
29 май, петък, 18:30, на Главната, пл. „Стефан Стамболов”, пред Общината, момчетата ще направят демонстрация за пловдивчани.
30 май, от 11:00 - открит урок в парк Лаута, като част от инициативата „Активна събота“ – Един ден посветен на активния начин на живот на сдружение BG Бъди активен.


За желаещите за интервюта с играчите е осигурен преводач.


Европейското турне


По време на европейското турне, демонстрациите и обучителните сесии ще се провеждат в централните части на столиците и големите градове в Дания (Копенхаген), Словения (Любляна), Хърватска (Загреб), Македония (Скопие), Гърция (Солун), България (Пловдив), Румъния (Питещ) и Унгария (Будапеща). Местен партньор на събитието в България е сдружение BG Бъди активен.


Партньори са СОУ "Найден Геров" и Спортс Мениджмънт България, чийто отбори участват на световното първенство по футбол за хора в неравностойно положение и официалният партньор на фондация Homeless World Cup за територията на България.


Какво е Panna?


Panna е улична игра популярна в целия свят, която може да бъде практикувана от всеки и  навсякъде, стига да има топка. Panna е специфична техника във футбола, чрез която играч прекарва топката между краката на своя противник. Целта е да се постигне победа чрез вкарване на най-много голове или преминаване на топката между краката на другия играч. Panna е уличен спорт, който провокира интерес и набира все повече популярност сред младите хора.


Полезна статистика за обездвижването в Европа 


В последното си издание Евробарометър от 2014 показва, че 78% от гражданите на България никога не извършват физически упражнения, само 2% тренират редовно, 9% се движат 3 пъти месечно или по-рядко, и 9% се движат или спортуват относително редовно. Доказано е, че 20 минути на ден ежедневна физическа активност може да предотврати появата на болести като инсулт, инфаркт, болест на Алцхаймер, диабет, високо кръвно налягане или рак. Физическа активност е ходенето, изкачването на стълби, дори и леките клекове и движения на ръцете, разходките с децата или с кучето.


В това отношение, уличните игри като Panna, са чудесен начин за въвличане на младите хора във физическа активност.


Европейското турне по Panna е част от най-голямата европейска кампания промотираща физическа активност и спорт за всички „NowWeMOVE“.


Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин