Пътуващи писатели - инициативата на Сиела - България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Апр
27
Пътуващи писатели - инициативата на Сиела
ДАТА: Oт 27 Април 2015 до 30 Април 2015 МЯСТО:
Добави в календара
Пътуващи писатели - инициативата на Сиела

Рок турнето на писателите. „Сиела” представя инициативата Пътуващи Писатели ООД, Част 2.


Инициативата на издателство „Сиела” –„Пътуващи писатели ООД”, зарадва миналата година читателите на Регионална библиотека „ Проф. Боян Пенев” в Разград. Благодарение на дарение от 10 000 лв., направено от разградския бизнесмен Никола Николов, през месеците октомври и ноември 2014 г. петима известни български писатели, издавани от „Сиела”, посетиха града и други населени места в областта. Читателите имаха възможност да се срещнат с  Ваня Щерева, Захари Карабашлиев, Александър Секулов, Михаил Вешим и Калин Терзийски.


Тази година турнето продължава в Пазарджик и региона. Калин Терзийски вече откри обиколката с посещения в Пещера, Пазарджик, Панагюрище, село Величково и Попинци. Захари Карабашлиев също се включва в инициативата и от 27-и до 30 април ще посети училища, читалища и библиотеки в град Белово, село Радилово, село Величково, Септември, Велинград, Ракитово, Пазарджик и село Братаница. Този път турнето се осъществява с помощта на семейство Върбакови, приятели на мецената Никола Николов, които също дариха 10 000 лева. Благодарение на тях в Пазарджик и региона срещи с читатели ще имат и Михаил Вешим, Ваня Щерева и Иво Сиромахов.


Успехът на инициативата подтиква дарителя Никола Николов и друг негов приятел бизнесмен да продължат турнето на писателите и в районите на Шумен и Търговище.


Допълнителна информация за местата на срещите може да намерите в нашата фейсбук страница и сайта на издателство „Сиела”, съответно тук и тук.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин