Платформа за популяризиране и качество на образованието за устойчиво развитие - проект - дискусия - Враца, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Апр
01
Платформа за популяризиране и качество на образованието за устойчиво развитие - проект - дискусия
ДАТА: 01 Април 2015 ЧАС: 10:00 МЯСТО:
Добави в календара
Платформа за популяризиране и качество на образованието за устойчиво развитие - проект - дискусия

Клуб Приятели на Природен парк «Врачански Балкан» и Фондация «Екоцентрик» имат удоволствието да Ви поканят на регионална среща - дискусия във връзка с изпълнението на проект “Платформа за популяризиране и качество на образованието за устойчиво развитие”. Проектът се финансира по Програмата за подкрепа на НПО в България по ФМ на ЕИП 2009-2014 и ще се изпълнява на национално ниво с участието на 7 партниращи организации.


В рамките на проекта ще бъдат създадени критерии за качество на образованието за устойчиво развитие и уебплатформа, които ще подпомогнат организациите, работещи в сферата, за предлагане на качествени програми, набиране на участници в тях и широкото им прилагане.


Критериите за качество на образованието за устойчиво развитие ще осигурят ефективност на инициативите на НПО, а на потребителите ще гарантират сигурност, удовлетвореност и легитимност на участието в тях.


Целта на регионалната среща е да се представи  изработената до момента концепция за знак за качество и тестов модел на национална интернет платформа като същевременно се съберат всички предложения от участниците за подобряването на тяхната функционалност.


Срещата е подходяща за:


•    Неправителствени организации, предлагащи различни форми на неформално обучение;
•    Читалища, библиотеки, музеи, младежки центрове, центрове за работа с деца и др.;
•    Учители, педагози, обучители, служители на РИО, ръководители на екоклубове, журналисти; 
•    Фирми и стопански организации, предлагащи обучителни курсове, занимателни програми и анимации;


Регионалната среща ще е проведе на 1 април 2015 г. в Приридозащитен център „Натура” от 10.00 до 16.00 ч.
Приложено е изпратена програма на събитието, описание на проекта и регистрационна форма. За пътуващите извън Враца ще бъдат поети транспортните разходи.


За въпроси можете да се свържете с Оля Генова  Регионален експерт „Образование за устойчиво развитие“ – Враца на 0885 36 77 84.


Програма за регионална среща Враца


01.04.2015, Природозащитен център Натура, гр. Враца


10.00 – 10.30     Регистрация и представяне на участниците и организаторите в срещата


10.30 – 11.00    Представяне на проект  “Платформа за популяризиране и качество на образованието за устойчиво развитие” и Програмата за подкрепа на НПО от Христина Банчева, Фондация „Екоцентрик”


11.00 – 12.30      Представяне и обсъждане на критериите за качество за организации в областта на неформалното обучение. Модератори: Оля Генова и Христина Банчева.


12.30 – 13.30      Осигурен студен бюфет


13.30 – 15.00    Представяне на тестов модел на платформата и дискусия за нейната функционалност. Модератори: Оля Генова и Христина Банчева.


15.00 – 15.30     Обратна връзка от участниците


15.30 – 16.00     Подписване на зявления от лица и организации, желаещи да се включат в платформата.
*всички желаещи лица и организации могат да заявят своя интерес за включване в бъдещата работа на платформата и знака на качество, чрез подписване на заявление.


По време на срещата има осигурени кафе паузи.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин