Пловдив почита 144 години от гибелта на Апостола - Пловдив, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Фев
19
Пловдив почита 144 години от гибелта на Апостола
ДАТА: 19 Февруари 2017 ЧАС: 10:00 МЯСТО:
Добави в календара
Пловдив почита 144 години от гибелта на Апостола

Пловдив почита 144 години от трагичната гибел на Апостола на Свободата Васил Левски


С поклонение пред паметника на Васил Левски на централната алея на Бунарджика на 19 февруари 2017 г, неделя, от 11 часа в Пловдив ще бъде отбелязана 144 – та годишнина от трагичната гибел на Апостола на Свободата Васил Левски. Преди това, в 10 часа, в Църквата „Св. Св. Петър и Павел“ ще бъде отслужена панихида.


Слово пред паметника ще произнесе преподавателят по история от Националната търговска гимназия в Пловдив Георги Василевски, а водещ на възпоменателното честване ще е актьорът от Драматичен театър – Пловдив – Троян Гогов.


В церемонията по традиция ще участват представителни формирования от Пловдивския гарнизон – почетна рота, военен духов оркестър и венценосци.


В общоградското възпоменание и полагането на венци и цветя ще се включат Областният управител на област Пловдив, представители на администрацията, Председателят на Общински съвет – Пловдив, общински съветници, заместник-кметове и представители от Общината и районните кметства, Общественият посредник към Община Пловдив, представители от армията, църквата, образователни институции, политически и обществени организации, граждани и медии.


ПРОГРАМА
19 ФЕВРУАРИ 2017 Г.
144 ГОДИНИ ОТ ГИБЕЛТА НА АПОСТОЛА НА СВОБОДАТА ВАСИЛ ЛЕВСКИ


ДАТА: 19 февруари 2017 г., неделя
ЧАС: 11.00 часа
МЯСТО: Поклонение пред паметника на Васил Левски, Централна алея на Бунарджика
ТЕХНИЧЕСКО ОБЕЗПЕЧАВАНЕ: озвучаване, венци, цветя
УЧАСТВАТ: Военен духов оркестър, представителни формирования на гарнизон – Пловдив (почетна рота, венценосци)
СЛОВО: Георги Василевски – преподавател по история в Националната търговска гимназия - Пловдив.
ВОДЕЩ: Троян Гогов - актьор


ПРИСЪСТВАТ: Областният управител на област Пловдив, Кметът на Община Пловдив, Председателят на Общински съвет-Пловдив, зам.-кметове и представители от Общината, кметове на райони, общински съветници, Общественият посредник на Община Пловдив, Командването на пловдивския гарнизон, представители от армията, църквата, образователни институции, политически и обществени организации, граждани и медии.


Церемонията включва полагане на венци и цветя. В 10 часа, преди поклонението ще бъде отслужена панихида в църквата „Св. Св. Петър и Павел“.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин