Пръстенът на Нибелунга - Софийска опера и балет - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Май
21
Пръстенът на Нибелунга - Софийска опера и балет
ДАТА: 21 Май 2016 ЧАС: 18:00 МЯСТО:
Добави в календара
Пръстенът на Нибелунга - Софийска опера и балет

Величавата тетралогия на Рихард Вагнер „Пръстенът на Нибелунга” отново на софийска сцена през май 2016 г.


След огромния успех на Вагнеровата тетралогия „Пръстенът на нибелунга”, поставена на сцената на Софийската опера и балет и сензационното гостуване   на първия оперен театър на България през 2015 г. в гр. Фюсен, Германия, отново на 21, 22, 25 и 27 май 2016 г. признателната публика в столицата, както и ревностните почитатели на Вагнер от цял свят отново ще могат да се насладят на завладяващите спектакли на „Рейнско злато”, „Валкюра”, „Зигфрид” и „Залезът на боговете”.
 
За пореден път ценителите на оперното изкуство ще се насладят на уникалния артистизъм на солистите на Софийската опера, както и на Оркестъра,  с вълшебната благозвучност на закупените специално вагнерови туби, валдхорни, туби, тромбони, контрабаси и тимпани, придаващи специфичната атмосфера и звукова образност на Вагнеровия гений.
 
Диригент: Манфред Майерхофер
Режисьор:  Пламен Карталов
Художник: Николай Панайотов
Режисьор мултимедия: Вера Петрова
 
В главните роли: Николай Петров, Мартин Илиев, Костадин Андреев, Даниел Острецов, Цветана Бандаловсака, Йорданка Дерилова, Радостина Николаева, Мартин Цонев, Красимир Динев, Пламен Папазиков, Ангел Христов, Бисер Георгиев, Петър Бучков, Светозар Рангелов, Румяна Петрова и др.
 
Нека припомним някои от възхитителните отзиви на зрители от различни страни за постановката на „Пръстенът на нибелунга” в София и Германия:
 
Кристин Хенри, Лондон: „Наистина бяхте великолепни! Нямаше нищо, което да не отговори на очакванията! Всичко беше върхът …”.
 
Кати Лейт, Милуоки, Уисконсин: „Това, което сте направили е великолепно! Така че съм дълбоко разтърсена, че съм част от нещата. Благодаря ви много!”
 
Бил Коубърн, Хюстън, Тексас: „Изпълненията на певците бяха великолепни! Това е десетият „Пръстен”, който гледам, но вашата постановка ме впечатли с уникалния звук и артистизма на изпълнителите!”
 
Филип Непитън, Финикс, Аризона, САЩ: „Никога не съм смятал, че изпълнената от вас музика може така внезапно да ме разтърси! Просто бях абсолютно възхитен през цялото време! О, не мога да повярвам! Толкова интересни форми, действие – истинско шоу! Толкова беше хубаво! …
 
Юсти Коскинен, Финландия: „Поразена съм от графичния дизайн и постановката на продукцията! Незабравимо преживяване тук, в София! Вие разполагате с голямо разнообразие от разкошни артисти! Има толкова много талант в Софийската опера! Пожелавам всекиму да чуе.
 
Том Райнхолд, Берлин:  „Фантастична продукция! Много сме доволни, че дойдохме тук да я видим! Постановката и певците бяха чудесни! Ние пътуваме по цял свят, за да гледаме „Пръстена”. Това може би е тридесетият от всички „Пръстени”, които съм гледал и определено мога да кажа, че се числи към най-доброто! Вашият спектакъл е далеч по-добър от последните видени от нас продукции, като тази например в Байройт! Личи си, че музикантите и режисьорът обичат Вагнер, обичат музиката! Така че наистина поздравления на София и се гордеем, че можахме да бъдем тук!”

За студенти, преподаватели и пенсионери, цена на билета за  представление - 10 лв.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин