iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Окт
30
Предколеден уикенд в Солун и Едеса
ДАТА: ОТ 30 Октомври 2017 МЯСТО: Гърция ВИД: Екскурзия
Добави в календара
Предколеден уикенд в Солун и Едеса
Описание

Предколеден уикенд в Солун и Едеса

2 дни / 1 нощувки

 

Ден 1: София - Солун - Едеса

Отпътуване от София в 07:00 часа от пл. „Руски паметник“. Пътуваме по маршрут София – БлагоевградСандански и преминаваме граничния пункт Кулата – Промахон, „поратата към Елада”.

Влизаме в южната ни съседка, Гърция – древна страна, изградена на основата на смяна на култури, страна с харизма, страна останала в историята като велика имеперия и като атрактивна туристическа дестинация днес. Несъмнено слънчевата Елада, въпреки икономическите и политическите си затруднения, остава едно най – предпочитаните места както за почивка, така и за културна разходка във времето. Тук можете да се насладите на слънцето, кристално чистите води, прекрасните плажове и не на последно място - хубавта храна!

Пристигане в Солун – Тесалоники, име с много гръцко звучене. Това е достатъчно, за да ни настрои леко мистично и да засили очакванията ни.

Разходка из града – посещение на църквата „Св. Димитър“, площад „Аристотелис“, статуята на Алексаднър Македоснки, Бялата кула. И разбира се няма да пропуснем пъстрия пазара, с огромно изобилия от плодове, зеленчуци, зехтин и сиропирани сладкишчета в най – различни форми и разнообразни аромати. За любителите на хубавото кафе градът също има какво да ни предложи: кафенетата по крайбрежната улица са вечно пълни с настроение и весела глъч, така типична за гърците! Или просто Ви се иска да си купите нещо ново? Е тогава Вашето място са  бутиците на Игнатия.

Към 17:00 часа отпътуване за Едеса. Настаняване в хотел „Aigai Hotel” 4*. Вечеря. Нощувка.

Ден 2: Едеса - София

Закуска. Разглеждане на Едеса, бившият български град Воден. През града минава река Вода, която захранва два големи водопада, край които е изграден приятен градски парк. Скалите на единия от водопадите са образували интересна пещера.

Едеса се състои от две части – Горен и Долен град, като паркът и водопадите се намират в горната част, откъдето се открива прекрасна гледка към Долния град.

Самия град Едеса е много красив, а и е местостта, където само преди някакви си 23 века тук са крачили баща и син Филип и Александър Македонски. Сградите му не са с типична Средиземноморска архитектура, а са по – близки до европейските. И тук ще можем да се насладим на глътка кафе, придружено с местни сладкиши.

Към обяд - отпътуване от града.

Преди да влезем в България ще спрем в магазин „Цинцарис“ за последни покупки, характерни за чаровната ни съседка – маслини, боб, зехтин, узо.

Пристигане в София вечерта.

 a6590544-67b4-f4db-ba69-55c3d90fa685

Включва

Транспорт с лицензиран автобус;


·        1 нощувка със закуска и вечеря в хотел „Aigai Hotel” 4*, в Едеса;


·        Посещение на град Солун;


·        Посещение на град Едеса;


·        Медицинска застраховка, с покритие 10’000 евро към ЗАД Уника;


·        Водач – представител от туристическа агенция Велбург ООД;

Не включва

  •     Разходи от личен характер;    

  •     Входни такси за музе и обекти;


434e7ede-66d2-6206-dbf6-1111ae4cea18


 

За повече информация

Компания:

Велбург ООД
Имейл: info@welburg.net
Телефон: 0889529099
Телефон: 02/ 953 11 83
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин