Предстоящи събития в НДК - 27 март - 2 април - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Мар
27
Предстоящи събития в НДК - 27 март - 2 април
ДАТА: Oт 27 Март 2017 до 02 Април 2017 МЯСТО:
Добави в календара
Предстоящи събития в НДК - 27 март - 2 април

ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ В НДК
27 МАРТ – 02 АПРИЛ


27 март /понеделник/


Българските меломани посрещат прочутите музиканти от един от най-елитните оперни театри в света - Виртуозите на Миланската скала на 27 март от 20:00 в зала 1 на НДК. Концертът на впечатляващите музиканти е първи за България в този формат, в който 15 от най-добрите инструменталисти в света ще представят произведения от емблематични за италианската класика композитори. Програмата за предстоящото събитие включва перфектно селектирани композиции от Доницети, Рота, Паганини, Витали и Росини.


ВСИЧКОЯДЕЦЪТ | Метеор
27 март | понеделник | 19:30 ч.
текст: Мирослав Христов
режисьор: Ани Васева
художник: Георги Шаров
звук: ДатаТранспортер (Нино Гомез)
участват: Галя Костадинова и ДатаТранспортер (Нино Гомез)


ВСИЧКОЯДЕЦЪТ е твърдата, но летлива маса, в която потапяме ръка, за да открием, че пръстите ни са крака, а устите – задници.


ВСИЧКОЯДЕЦЪТ е ръбът, отвъд който полът, размерът и материята нямат значение, защото са едновременно мъжки, женски, средни, миниатюрни, гигантски, плътни и крехки. В пастта на Всичкоядеца дебне малка, сексапилна черна дупка, пламтяща в отчуждението си, в която се прозява нищото.


Билети: 8|6 лв.


Книгата “Skiing the Balkans” ще бъде представена на 27 март (понеделник) от 20:00 часа в клуб „Перото“. Пътеводителят събира полезна информация за възможностите за извънпистово каране на територията на България. Той предлага 50 беккънтри маршрута. В книгата „Skiing the Balkans“ са включени 148 снимки, 41 карти, разположени на 256 страници. Автор е Димитър Димитров, а издател Екс Ко Пъблишинг.


28 март /вторник/
Postmodern Jukebox на ретро гения Скот Брадли идват отново в България! Концертът им ще бъде на 28 март в Зала 1 от 20:00 часа. След множеството бисове, овации и екзалтирани коментари, които феновете на групата им изпратиха след първите две гостувания у нас, PostModern Jukebox се завръщат на родна територия след по-малко от година.


Йорданка Белева представя новата си поетична книга „Пропуснатият момент“ във вторник от 18:30 часа в Литературен клуб „Перото“. Авторката вписва особена чувствителност към времето, отминалото, пропуснатото в момента.


29 март /сряда/
Строителното изложение „Стройко“ ви очаква в дните от 29 март до 2 април на етажи 0-3 от 10:00 до 19:00 часа.


Книгата "Изповеди от килията" – журналистическо разследване на Борислав Радославов и фотожурналиста Борислав Трошев ще бъде представена на 29 март (сряда) от 18:00 часа в „Перото“. В интервюта на четири очи с най-опасните осъдени убийци в България двамата журналисти разкриват тайни и провокират споделяне на мотиви от страна на престъпниците - за това какво ги е подтикнало да извършат престъпление; съжаляват ли; какво изпитват след това.


ГОЛЕМ | Култура аними и ДНК
29 март | сряда | 19:30 ч.
идея и режисура: Анна Данкова
сценография: Станимир Генов
звук: Петър Пармаков, Йоана Робова („Трохи“)
костюми: Леда Екимова
със специалното драматургично съдействие на ghostdog
участват: Ива Свещарова, Виолета Витанова, Ирена Цветанова
фотограф: Боряна Пандова
изпълнителен продуцент ДНК: Петко Стоянов


Голем“ осмисля консумацията като глобална епидемия, като титанична центрофуга от ресурс–продукт–боклук, като емоционална, сексуална, ресурсна, пазарна, информационна конституция на живота. „Голем“ аскетично избира рутинното действие на дъвченето на дъвка за единствено средство на театралното търсене. Дъвката е произведена, овкусена, химична, неразграждаща се. Единствената ѝ функция е удоволствието. След дъвчене дъвката се изплюва и се превръща в боклук. „Голем“ изследва консумацията като партньорство с консуматива, като псевдо-сбъдване на неосъзнати и никога несвършващи мечти. Проектът интерпретира вечния блян по рай, завъртащ цикъла „пустота – консумиране – замърсяване“ в контекста на древния еврейски мит за героя Голем.


--


Представлението е финансирано от Столична програма „Култура“ за 2016 г. и Министерство на културата на Република България.


Билети: 10|8 лв.


30 март /четвъртък/
Бразилската певица и композитор Ив Мендес идва у нас за концерт на 30 март. Красивата изпълнителка ще дойде заедно с бенда си от 10 човека, за да представи новия си албум Bossa Romantica в зала 1 на НДК от 20:00 часа.


30 март (четвъртък) ще бъде посветен на представянето на ЕКО – CD. Събитието ще започне в 18:00 часа в „Перото“.


КЪСО КИНО В ДНК
Български късометражни филми
30 март | четвъртък | 19:30 ч.


ДА ПОИГРАЕМ
СНЕЖНОТО МОМИЧЕ
Естония, България, 2016

EAT ME! ИЗЯЖ МЕ! КЪСОМЕТРАЖЕН МУЗИКАЛЕН ФИЛМ - СИНОПСИС
Копродукция България, Естония, Германия 2016


ЛЯСТОВИЦИТЕ


През месец март Късо кино в ДНК е посветено на работата на режисьорката Илина Перянова. Родена е в София и участва в театрални трупи от ранна детска възраст. Учи актьорско майсторство във Франция и България. През 2010 завършва бакалавърска степен по режисура и актьорско към театралния департамент на Нов Български Университет.


През 2016 Илина приключва магистратурата си по режисура за игрално кино от Балтийската академия за кино и медии в Талин, Естония.


Илина обича да работи с музика, фантастични елементи, танци и приказки. Тя е част от творческия колектив и продуцентска фирма ‘Уга Буга Арт’.


Билети: 6|4 лв.


31 март /петък/
На 31 март (петък) от 18:30 в зала 1 ще се състои концерт на СОУ „Св. Климент Охридски“.


13 места по света, които трябва да видите, преди да умрете от смях” от Венелин Сапунджиев е романтичен пътепис за балканския "Бермудски" четириъгълник на смеха, за едно малко селце, по-голямо от една много голяма империя, за хан с четиридесет порти, за порта без хан, за въртящи се гробници, двойни мавзолеи и други непредизвикани от алкохола неща. Представянето ще се състои на 31 март (петък) от 18:30 часа.


01 април /събота/
Денят на шегата и клубът на шегата представят най-голямото стендъп комеди шоу в България. Резидентите на Комеди Клуб ще ви разсмиват с 2 часа от най-добрата българска стендъп комедия. Иван Кирков, Васил Ножаров и Никола Тодороски ще се погрижат този 1 април да остане в историята. Станете част от най-голямото истинско стендъп комеди шоу, случвало се някога в България – 1 април, зала 1, 20:00 часа.


Your Mother at my Door | Унгария
Международна програма „Мигриращото тяло“
ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс
01 април 2017 | 19:30
Хореография и изпълнение : Емеше Цухорка, Ласло Фюльоп
Музика: Антонин Дворжак, Симфония № 9 „Новият свят” , Золтан Мижеи
Осветление: Oршоя Пете
Костюми: Емеше Каса / Mei Kawa
Мениджър продукция: Дора Tрифонов
Продуцент: SÍN Culture Centre
Връзки с обществеността: Aнико Рац / racz@sinarts.org


Партньори: Вишеградски Фонд, Национален фонд за култура, Open Latitudes3 – Culture Europe Programme, L1 Association, Workshop Foundation, MU Theatre
Продукция на SÍN Production и Timothy and The Thing
С подкрепата на Унгарски културен институт - София
Билети: 12|10 лв.
(На касите на Билетен център, НДК и на място в ДНК, час преди събитието)


YOUR MOTHER AT MY DOOR е продукция на унгарския културен център SÍN и е гостува в България, като международната програма „Мигриращото тяло" на ДНК - пространство за съвременен танц и пърформанс.


В деня след представлението (02 април) Ласло Фюльоп ще направи уъркшоп с български танцьори.


Дуетът осмисля привидно безполезното време чрез движения, създадени от всекидневни чувства и ситуации.


Фюльоп и Цухорка са на сцената, но не изпълняват роли. Техните личности и присъствие се разбиват във всички ситуации, пози и действия. Те говорят на сложен, синкретичен движенчески език с такава естественост и наивно учудване, че ние – публиката – никога не бихме могли да допуснем, че е това е фиксирана хореография. Има сцени, които привидно са родени от нищото, в мъничките, незначителни дебри на съществуването. Транскрипцията на тези малки дреболии, незначителности, безтегловни парченца в движение е това, което ни завладява. Най-вълнуващото и енигматично от всичко е начинът, по който това движенческо приключение, което преобръща балетния език наобратно, се допълва от изненадващи движения ”, пише танцовият критик Чаба Крал.


Националният център за книгата към НДК ще представи втория каталог „Детски книги от България: Съвременни писатели и художници“ („Children`s Books from Bulgaria: Contemporary Writers and Artists”) на 1 април (събота) от 16:00 часа в Литературен клуб „Перото“. Изданието цели да подпомага развитието на българската детска литература и илюстрация за деца. Каталогът следва линията, заложена в първия каталог и се стреми да покаже пред чужда публика (литературни агенти, чужди издателства и други организации), че в България детската литература се развива активно.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин