Предстоящи събития в НДК - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Окт
16
Предстоящи събития в НДК
ДАТА: Oт 16 Октомври 2017 до 22 Октомври 2017 МЯСТО:
Добави в календара
Предстоящи събития в НДК

ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ В НДК
16 – 22 ОКТОМВРИ


16 ОКТОМВРИ /ПОНЕДЕЛНИК/


Оставайки верни на традицията да зарадват почитателите на балета, организаторите от „Жокер медиа” след множество успешни продукции с Националната опера и балет – София, съвместно подготвят един стилен празник. На 16 октомври от 20:00 часа в зала 1 на НДК ще бъде представен балета „ЖИЗЕЛ”. В две действия, изкусно преплетени в зрелищен живописен спектакъл, солистите от Болшой театър ще ни разкажат историята за сляпата любов, предателство и преданост, издържани изцяло в стила на класическата хореография.


17 ОКТОМВРИ /ВТОРНИК/


Премиерата на спектакъла „Тук долу всички люляци умират“ можете да гледате на 17 октомври (вторник) от 19:30 часа в ДНК. Идеята, реализацията и изпълнението са село на Галина Борисова.


Във вторник (17 октомври) от 18:00 часа в клуб „Перото“ ще се проведе среща-разговор на тема „Репортерът на века Ришард Капушчински и рецепцията на неговите "Лапидари" в България“.


18 ОКТОМВРИ /СРЯДА/


Потопете се в грандиозния шоу-спектакъл „40 ГОДИНИ МУЗИКА И ЛЮБОВ“, с който дует „Ритон“ ще празнува своя юбилея на 18 октомври от 19:00 часа в НДК.Концертът в зала 1 ще продължи повече от два часа, през които любимците на няколко поколения българи Катя и Здравко ще разкажат живота си чрез своята музика, стилна сценография и богато светлинно, лазерно, и мултимедийно шоу, на живо под акомпанимента на своите бенд: Алекс Нушев, Юлиян Янев, Щерион Пилидов, Георги Марков, Петър Щерев, Влади Митин, Ралица Тонева и вокална група: доц. Миглена Ценова-Нушева, Христина Нейкова и Елена Сиракова.


Лекция с журналиста Светослав Иванов очаква всички дошли в Литературен клуб „Перото“ на 18 октомври (сряда) от 18:00 часа.


Строителното изложение „Стройко“ ви очаква в дните от 18 до 22 октомври на етажи 0-3 от 10:00 до 19:00 часа.


19 ОКТОМВРИ /ЧЕТВЪРТЪК/


Най-новият спектакъл на Лилия Абаджиева – „Ако нямах лоши сънища“ ще можете да гледате на 19 октомври (четвъртък) от 19:30 часа в Театър Азарян. В ролите се превъплъщават популярни лица от телевизионния екран като Александър Кадиев и Моню Монев, както и въздействащите актьори: Асен Данков, Васил Витанов, Васил Ряхов, Георги Кацарски и Никола Додов. Сценографията и костюмите са на Васил Абаджиев. Билетите за „Ако нямах лоши сънища” вече са в продажба на касите на НДК на цени от 15/12 лв.


На 19 октомври (четвъртък) от 19:30 часа ще можете да гледате представлението „ГОЛЕМ“ по идея и режисура на Анна Данкова. „Голем“ аскетично избира рутинното действие на дъвченето на дъвка за единствено средство на театралното търсене. Дъвката е произведена, овкусена, химична, неразграждаща се. Единствената ѝ функция е удоволствието. След дъвчене дъвката се изплюва и се превръща в боклук. „Голем“ изследва консумацията като партньорство с консуматива, като псевдо-сбъдване на неосъзнати и никога несвършващи мечти.


20 ОКТОМВРИ /ПЕТЪК/


Виртуозният поп певец и композитор Желко Йоксимович ще представи за първи път у нас новия си въздействащ и изключително успешен спектакъл „DVA SVETA“. Плътният кадифен глас на звездата ще прозвучи в зала 1 от 20:00 часа в деня на едно от най-значимите събития в сръбската история, а именно на 20 октомври – Освобождението на Белград.


В петък от 19:00 часа в Литературен клуб „Перото“ ще бъдат представени книгите „Краят на една епоха“ и „Любов на площада“ от Владимир Левчев.


21 ОКТОМВРИ /СЪБОТА/


Четирикратните световни брейкденс шампиони Flying Steps (Летящи стъпки) и прочутият оперен диригент Кристоф Хагел доказват, че брейкденсът и класическата музика са перфектна комбинация с техния зашеметяващ спектакъл, Red Bull Flying Bach. Тази единствена по рода си иновативна адаптация на произведението от Йохан Себастиан Бах: „Добре темперирано пиано“ разбива интелектуалната бариера между висшето общество и уличната култура. Спектакълът ще се състои на 21 октомври (събота) от 20:00 часа в зала 1.


Когато казваме, че тийнейджърите не четат, дали просто не сме сбъркали книгите? Знаем ли какво истински ги вълнува, с какво се сблъскват в училище, каква информация търсят в интернет? Каква е ролята на влогърите и на сбирките, на които се обсъждат книги за привличане на интереса им към книгите? Кой говори на верния език и с мъдрост, подходяща за проблемите в пубертета? Национален център за книгата – НДК ще търси отговорите на всички тези въпроси на 21 октомври (събота) от 16:00 часа в Литературен клуб „Перото“.


The Rest is Silence – съзерцателна творба, която прекрачва границите на танца и театъра можете да гледате на 21 октомври (събота) от 19:30 часа в ДНК. Норвежкото представление на хореографката Хеге Хагенрюд ще ни пренесе в центъра на взаимоотношения между майка и дъщеря. Четирима танцьори физически реагират на гласа на британската актриса Кейт Пендри, която разказва фрагменти от травматично детство. Хеге Хагенрюд оформя спектакъл за отчаянието, без отчаяни. Тя създава напълно ново и невъобразимо преживяване.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин