Предстоящи събития в НДК - март - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Мар
01
Предстоящи събития в НДК - март
ДАТА: Oт 01 Март 2017 до 31 Март 2017 МЯСТО:
Добави в календара
Предстоящи събития в НДК - март

ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ В НДК
МАРТ


01 март /сряда/


В първия ден на месец март сдружението на танцовите дейци ще изнесе концерт в зала 1 от 19:00 часа.


С юбилеен концерт Duo Concertante 20, Георгита Бояджиева - виолончело и Росен Идеалов - кларинет отбелязват своята 20-годишна съвместна творческа дейност. Концертът на 1 март в зала 6 на НДК от 19:00 часа е празничен поздрав по случай Баба Марта от музикантите към техните почитатели. Програмата включва произведения от Й. С. Бах и Моцарт, творби от български композитори и по-малко известни у нас автори като Елиът Майлс Мак Кинли и Офер Бен Амотс, чиято творба Cantillations за кларинет и виолончело ще прозвучи за първи път у нас.


Усмихни се“ ще си кажем в сряда (1 март) от 11:00 часа в зала 4 с представлението на Столичен куклен театър, предназначено за най-малките.


02 март /четвъртък/
РОТОР | SubHuman Theatre
2 март | четвъртък | 19:30 ч.
идея, организация, техническа адаптация, осветление, видео проекция: Венелин Шурелов
механика: Борислав Тонев (Бъки)


Фигурата е тяло на жеста, частично затворен от функцията, частично освободен от фикцията. В граничното поле между пърформанс и инсталация разполагам своята акция, преминаваща през две различни фази. В първата част, започвайки от празна сцена, изграждам пред публиката едно съоръжение, сложен електро-механичен кинетичен механизъм. Втората част се развива във финалните 5 минути и демонстрира окончателното сливане между моето тяло и изградената конструкция. Така образуваното хибридно тяло се движи според правилата на автоматиката, но същевременно е потопено в един фиктивен свят.“
Билети: 8|6 лв.


04 март /събота/
Концерт на танцов ансамбъл „Пламъче“ ви очаква на 4 март (събота) от 18:00 часа в зала 1.


06 март /понеделник/


В първия месец на пролетта Монте Мюзик и Държавна опера Русе ви канят на спектакъла на комичната опера на Джоакино Росини „Севилският бръснар” – 6 март (понеделник) от 19:00 часа в зала 1. Не пропускайте срещата с едно от най-жизнерадостните, най-веселите, най-привлекателните оперни произведения в цялата оперна литература. Малко са оперите, а още по-малко комичните, в които да има толкова много любими за милиони хора арии, дуети и ансамбли.


Камерата Орфика към НБУ организира концерт на 6 март от 19:00 часа в зала 6. В програмата ще чуете Моцарт и Бишоф.


Световно известните музиканти Веско Ешкенази и Людмил Ангелов ще представят TANGO - новият албум който отбелязва двадесет годишното им артистично партньорство – 6 март, 18:00 часа в клуб „Перото“. Албумът „Танго” съчетава вълшебната музика на майсторите на аржентинското танго Астор Пиацола и Карлос Гардел с брилянтната интерпретация на двамата виртуози на пианото и цигулката.


07 март /вторник/


Представяне на дебютната книга на Велислав Иванов – „Образи и отражения” ви очаква на 7 март (вторник) от 19:00 часа. Много въпроси пронизват разказите в тази книга. Абстрактните естетически и екзестенциални теми са разгърнати чрез необичайни сюжети: джазмен се докосва до Бога, но никой не забелязва това и много други подобни истории, които отварят наистина широк хоризонт за възприемане и тълкуване.


shamebox | Брейн Стор Проджект и ДНК


7 март | вторник | 19:30 ч.
идея, реализация и изпълнение: Ива Свещарова и Вили Прагер
музика: Емилиян Гацов – Елби
консултанти: Нели Митева и Мира Тодорова
фотограф: Боряна Пандова
графичен дизайн на рекламни материали: Георги Флоров


С на най-новото си представление shamebox, Ива Свещарова и Вили Прагер затварят себе си и срама в сценичната кутия, за да го изучат отвътре. Влизат в нея като деца, водени от безграничното, дори нагло, любопитство. Но играта загрубява и инфантилните желания стават все по-безсрамни. Затова Свещарова и Прагер преминават в обезопасените виртуални кутии, които онлайн пространството благодатно предлага, за да продължат да си играят. Често пъти по брутален начин. Но и смешен до гротеска.


Факт е обаче, че с многобройните си проекти в полето на съвременния танц и пърформанс досега, Ива Свещарова и Вили Прагер несъмнено са демонстрирали умението си провокативно и интересно да нахлуват в чувствителни територии. Заедно, поотделно и в сътрудничество с разнообразие от артисти от страната и чужбина, те са сред създателите на работи като „Balkan Dance Reality Show“, „Нашето последно па де дьо по Галина Борисова“, „Strip naked, talk naked“, “Victory Day”, “Sequel For The Future”, „Музей на хигиената“. Освен това, като част от артистичния колектив „Брейн Стор Проджект“, са и сред организаторите на международния фестивал „Антистатик“.


--


Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Столична програма „Култура"
на Столична община за 2016 г. и със съдействието на Център за съвременен танц Кайро.
Билети: 10|8 лв.


08 март /сряда/
Бебешка пиеса“ очакват най-малките си почитатели на 8 март (сряда) от 11:00 часа в зала 4 на Двореца.


ТОТАЛНА ЩЕТА | Метеор и ДНК
8 март| сряда | 19:30 ч.


автор и режисьор: Ани Васева
драматург: Боян Манчев
художник: Георги Шаров
музика: Константин Марков
участват: Галя Костадинова и Леонид Йовчев
фотография: Георги Димитров
връзки с обществеността: Михаела Люцканова
изпълнителен продуцент ДНК: Петко Стоянов


ТОТАЛНА ЩЕТА е комедия за щетата, която си нанасяме, живеейки. За любовта, красотата, изкуството. За безпричинните афекти.
Спектакъл от, за и с хора, животни и цветя.
Животът е преразход на енергия, енергия, която не се преобразува никога - косматите тела на нашите афекти, нашите космати любимци, нашите космати двойници. Към този преразход, до тотално изнемогване, е устремена “Тотална щета”.
Няма пречки пред любовта (освен физически).
Билети: 10|8 лв.


09 март /четвъртък/


За 21-ва година СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ (Sofia International Film Festival) събира филми, гости, звезди, журналисти и почитатели на доброто кино в София. Между 9-и и 31-и март 2017 най-мащабното международно киносъбитие в България отново ще заяви присъствието си като един от значимите фестивали в Югоизточна Европа. Начало на фестивала ще даде официалната премиера на най-новия игрален филм на творческия тандем Петер Бросенс и Джесика Удуърт - Белгийският крал / King of the Belgians – 19:30 часа, зала 1.


На 9 март (четвъртък) от 17:30 часа, поетесата Илеана Стоянова ще представи новата си стихосбирка „Лятото на Астрите”. Ще се срещнем с една прочувствена и обмислена любовна лирика, която се стреми да изпълни целия смисъл на един богат емоционален живот. Поетесата разбира и живее любовта в различни времена и състояния. За нея любовта и музиката са едно и също. Както картините, живописта и любовта.


От 19:00 часа на 9 март (четвъртък), ще бъде представено творчеството на Любен Петков и Цвета Петкова.


10 март /петък/


Анжела Димчева ще представи авторска книга на 10 март (петък) от 17:30 часа в Литературен клуб „ПЕРОТО”.


11 март /събота/


Най-новият игрален филм от сценариста и режисьор Николай Волев „Извън пътя” ще бъде показан на 21-вия Международен София Филм Фест в зала 1 на премиера, организирана в партньорство с Националния дворец на културата, който е един от копродуцентите на филма. Оператор на филма е Орлин Руевски, а в главните роли са Деян Донков, Сали Ибрахим и Аня Пенчева.


На 11 и 12 март (събота и неделя) в Двореца ще се проведе семинар за бременни. Очакваме ви в зала 6 от 10:00 до 17:30 часа.


12 март /неделя/


Спектакълът за деца „Усмихни се“ очаква всички малки почитатели в недел в зала 4 от 10:30 и 12:00 часа.


Лудост за здраве” е новият роман на младия български автор Богомил Иванов, който ще ни гостува на 12 март (неделя) от 17:30 часа. Една авантюристична книга, разказваща ни за пирати, които са възрастни мечтатели, прекарали годините си в илюзии и забравили за най-важното, поддържало живота им истински. Събирайки се отново заедно, те не търсят какво да е, а точно този истински живот на приключения и най-вече – обща цел.


13 март /понеделник/


На 13 март в зала 1 от 19:30 часа музикалният спектакъл „На нея с обич! Емил Димитров“, ще изправи отново своята публика пред тъгата и любовта, радостите и житейските изпитания на един артист, превърнал се в музикална икона за поколения българи.


Представянето на книгата на Мариана Мелнишка – „Къщите говоря” ще се състои на 13 март (понеделник) от 18:30 часа. Един труд, събрал паметта на около 300 къщи с около 300 български фамилии. С тази книга авторката не цели само да покаже уникалните къщи като архитектурни образци или знакови сгради, а много повече - тя "отваря" вратите им и ги кара да "говорят" за легендите, събитията и хората, които са ги оживявали.


14 март /вторник/


Посетете най-големия кариерен форум „Национални дни на кариерата“ и се срещнете с водещи български и международни компании, предлагащи свободни стажантски и работни позиции в различни бизнес сектори. Събитието се провежда в 7 града в България, а входът е свободен – 14 и 15 март, ет. 2 и 3 от 10:00 до 18:00 часа.


15 март /сряда/


ФЛОРА ПРОЛЕТ е едно от емблематичните изложения в началото на пролетта, което ще Ви вдъхнови с много идеи за вашия дом, офис и градина и ще ви предложи оригинални решения за вътрешно и външно озеленяване и дизайн. Изложението ФЛОРА ПРОЛЕТ 2017 ще се проведе от 15 до 19 март на ет. 0 и полуетаж – изток от 10:00 до 19:00 часа.


Емил Кръстев е автор на книгите „Сянката”, Макиаж”, „Плацента”, “Кръговрат”, “Лунен загар”, “Змейова гонитба”, “През екологичния лабиринт”. На 15 март (сряда) от 18:00 часа ще представи най-новия си роман „Медии”.


ПОВЕЧЕ НЕ или така нареченият Бернхард | Нейно Величество Тенджерата под Налягане и ДНК


15 март | сряда | 19:30 ч.
идея и концепция: Александър Митрев и Ида Даниел
текстове: Томас Бернхард, Александър Митрев и Ида Даниел
превод: Владко Мурдаров и Александър Андреев
музика: Тодор Стоянов и Александър Даниел
сценична среда: Тита Димова-Вантек
участват: Александър Митрев, Цвети Даскалова и Деница Даринова


"ПОВЕЧЕ НЕ или така нареченият Бернхард" напомня на лекция и театрално изследване, в което методът е фокусиран върху поставянето под въпрос: на държавното, на националното, на социалното, на институциите, на наградите, на финансовите отношения, на приятелствата, на днешното. В сценичното действие внимателно проникват потенциалното, възможното и съвременността.


Идеята за спектакъла е на две от най-интересните имена в полето на свободния театър у нас - актьорът Александър Митрев и режисьорската Ида Даниел. Двамата правят своеобразен колаж от собствени текстове и откъси от различни произведения на Томас Бернхард, сред които последната му книга „Моите награди“ и пиесите „Мъртвец“, „Мач“, „Клаус Пейман отива да си купи панталони и идва с мен да яде“.


Томас Бернхард е австрийски белетрист, поет и драматург, смятан за един от най-важните немскоезични писатели след Втората световна война.


Автор на множество романи и театрални пиеси, носител на престижни литературни награди и отличия, Томас Бернхард гледа директно в прикриваните тайни, в раните и срама на австрийското общество.


--


С финансовата подкрепа на Австрийско Посолство в България и Министрество на Културата на България.
Билети: 10|8 лв.


16 март /четвъртък/
ЧЕРНОТО ПИЛЕ по текстове на Николай Хайтов


16 март 2017 | 19:30 ч.
моноспектакъл на МАРИУС КУРКИНСКИ
музика: ЕМИЛИАН ГАЦОВ - ЕЛБИ
със съдействието на ПК „Ажур Пико“
Организатори: Национален дворец на културата, Театър Азарян и Фондация „Проф. Крикор Азарян“ 


На 15 март 1934 г. е роден един от най-значимите театрални режисьори в историята на съвременния театър у нас – проф. Крикор Азарян. Ден след рождената му дата, в театъра, носещ неговото име, гостува новият моноспектакъл на Мариус Куркински – „Черното пиле“. Представлението на 16 март 2017, Мариус Куркински, който е сред най-талантливите, забележителни и обичани ученици на проф. Азарян, посвещава на големия режисьор.


В спектакъла са включени три разказа на Николай Хайтов – „Мерак“, „Пазачът на овесената нива“ и „Черното пиле“.


"Много искам да се върна пак на това репетиционно, изучаващо място, където привикваш гласовете на Хайтов, душата на българина. В неговите разкази тя е много чиста и неопетнена, там хората не са нагазили в никакви отношения с комерсиалното, в същото време страдат от живота, но не се жалват, а го преборват“, казва Мариус Куркински.


--


Белети: 20|18 лв.


Билети за представленията от програмата на Театър Азарян може да закупите от касите на Билетен център, НДК.


В четвъртък от 18:00 часа в „Перото“ „Литературен вестник” ще представи най-новия си брой, посветен не само на литературата, но ще отправи поглед към съвременния ирландски театър и изследване на ирландската комична традиция. Ще научите какво направи и какво планира Н.П. Майкъл Форбс, посланик на Ирландия в София за популяризиране на ирландската култура в България.


18 март /събота/


В събота (18 март) в „Перото“ ви очаква маратон по четене на книга – „Тялото на майка ми“ на Фавзия Зуари. Началото е от 12:30 часа.


Третата дискусия на Национален център за книгата в Годината на детската книга е посветена на най-малките деца, а темата е „Ранното детско четене. Книжките за най-малките”. Издават ли се правилните книги за деца от 0-6 години у нас?


Франкофонският брой на „Литературен вестник” ще има своето представяне на 18 март (събота) от 19:00 часа, като част от програмата за деня на франкофонията.


ТРИУМФЪТ НА СЛАВАТА
Международна програма Мигриращото тяло
18 и 19 март | 16:00 ч. – 21:20 ч.


концепция, текст и изпълнение: Мари-Каролин Оминал
времетраене: 15 минути
С подкрепата на CORODIS, la Loterie Romande and Pro Helvetia
Представлението протича в индивидуална среща на всеки зрител с изпълнителката
Предварително записване на dnk@ndk.bg или fb.me/dnkSpacе
Триумфът на славата” е една от шестте части от поемата на Петрарка – „Триумфи”.
Триумфите описват фазите на живота, противопоставяйки различни добродетели в дуели: Славата побеждава Смъртта, но е победена от Времето и Вечността.


В гримьорна Мари-Каролин Оминал посреща зрителите един по един. В този пърформанс тя „разсъблича” кодовете на театралното изкуство във фантасмагорична и интимна среща лице в лице.


Мари-Каролин Оминал е танцьор, хореограф и изпълнител. В момента живее и работи в Женева. Артистичната й практика включва видео, текст, рисуване, хореография и пърформанс.


Тя завършва танцовото си образование в Schweizerische Ballettberufschule (Tanz Akademie) в Цюрих и в Rambert School of Ballet and Contemporary Dance в Лондон, като в последната година на обучението си се присъединява към the National Youth Dance Company. Заедно с френския хореограф и изпълнител Франсоа Шино правят спектакъла Duchesses (2009). За различни проекти си партнира с артистите Клайв Дженкинс, Кристиан Вогел, визуланите артисти Кин Бонинсен, Давид Оминал, Делфин Коанде и Лукач Бейлер. Мари-Каролин Оминал създава миниатюри - индивидуални срещи атрист-зрител (one-to-one performances) като Hotel Oloffson (2013) и The Triumph of Fame (2013), представления като Ballet (2014), Patricia Poses by the Pop Machine (2011) и концертния пърформанс Silver (2013), в който тя изпълнява музика на живо.


През 2015 хореографката развива проекта си радио шоу Where’s the MC в рамките на 6-месечна резидентска програма в Женева и Берлин.


Като изпълнител е работила с Tanztheater Basel, Irène Tassembedo, Blanca Li, Gisèle Vienne, Gilles Jobin, La Ribot, и Marco Berrettini. Била е гост-изпълнител в Human Writes на William Forsythe и B.O.B на Dick Wong.


От 2008 година насам Мари-Каролин представя своите проекти в театри и артистични пространства в цяла Европа, Южна и Северна Америка и Китай.


Триумфът на славата” е игран в пространства като: Santa Cruz Museum of Art and History (САЩ), Del Vaz Projects gallery Los Angeles (САЩ), The Public Theater, фестивала Under the Radar, Ню Йорк (САЩ), Power Station of Art Shangai (Китай), Hong Kong Art Center, Swiss Cultural Center Paris (Франция), The Long Art Space Bangkok & Casa Nova Galeria during the Sao Paolo Art Fair (Бразилия).


Билети: 12|10 лв.


20 март /понеделник/


Клубът на българските писателки се събира на 20 март (понеделник) от 18:00 часа в Литературен клуб „Перото“.


21 март /вторник/


На 21 март (вторник) в зала 1 от 19:00 часа ви очаква концерт-спектакълът "АНТОЛОГИЯ – АБСОЛЮТНО НЕПОЗНАТИ" на Сигнал. Спектакълът е построен от едни от най – обичаните хитове от репертоара на групата, които те отдавна не са свирили на живо. Меломаните с нетърпение очакват песните: „Каскадьори“, „Спомен мил – спомен мой“, „Вятърът“, „Мина и Лора“, „Сянка и небе“, „Съжалявам“, „Между ад и рай“, „Думите“, „Мъже“, които са сред златните български хитове повече от 35 години. Това е и промоцията на уникалната АНТОЛОГИЯ на групата в 5 диска. Специален гост на концерта ще е Лора Караджова с която бандата ще изпее легендарния хит „ПЛАМЪК И ДИМ“.


Във вторник (21 март) от 19:00 часа в „Перото“ ще бъде представена книгата „Предателства” на Йосип Новакович. Сборник с разкази, който ви грабва с реализма си и преобръща представите ви с истинността си. Героите, които се сблъскват с всякакви различни проблеми от ежедневието и техните истории ви поглъщат със зашеметяващия стил на разказвача. Книгата ще бъде представена от Захари Карабашлиев и Алек Попов.


22 март /сряда/


It’s Glenn Miller Time” е името на актуалната концертна програма, с която ще видим отново след няколкогодишна пауза бляскавия оркестър на Глен Милър. Неизменно под вещото ръководство на Вил Салдън, оркестърът ще излезе на сцената на зала 1 на НДК на 22 март от 20:00 часа, за да ни потопи в очарованието на една отминала епоха на джаза и суинга, която днес звучи по-актуално от всякога.


Бебешка пиеса“ очакват най-малките си почитатели на 22 март (сряда) от 11:00 часа в зала 4 на Двореца.


Един от най-креативните хайку автори – Владислав Христов ще представи новата си книга с публицистика „Продължаваме напред”. Събитието ще се състои на 22 март (сряда) от 19:00 часа.


23 март /четвъртък/
В очакване на Годо
от Самюъл Бекет
Премиера: 23 март 2017 | 19:30 ч.
режисьор: ДЕЯН ДОНКОВ
сценограф и костюмограф: ЧАВДАР ГЮЗЕЛЕВ
саунд дизайн: КАЛИН НИКОЛОВ
участват: ДЕЯН ДОНКОВ, ИВАН БЪРНЕВ, ЦВЕТАН АЛЕКСИЕВ, КАЛОЯН ТРИФОНОВ, МАРТИН ЦОЛОВ
светлинен дизайн: Красимир Русимов и Златимир Дивчев
рекламна визия и фотограф: Явор Веселинов
изпълнителен продуцент: Красимира Кръстева
помощник-режисьор: Стела Доковска


На 23 март 2017 от 19:30 ч. ще бъде първият премиерен спектакъл на Театър Азарян за този сезон. „В очакване на Годо“ по пиесата на Самюъл Бекет е режисьорската версия на Деян Донков, познат на българската публика с над 40 роли в театъра.


Спектакълът е вдъхновен от работата и приятелството между Деян Донков и проф. Крикор Азарян, който има формиращо значение за кариерата и артистично въображение на актьора.


Изборът на произведение, с което да се почете личността на този, чието име носи театърът, е деликатна и сложна задача. Много исках да е нещо, което е вярно, тихо и искрено. Когато Деян Донков дойде с идеята да направи спектакъл точно на тази сцена и ми разказа причините за това, аз се изправих пред личната и искрена необходимост на един актьор да изрази преклонението си към своя учител, да направи опит да изкаже неизказаното. Казват, че и в най-тихите си спотаености, хората мислят в думи, независимо дали ги изричат или осъзнават. Театърът e история за силата на думите и за това как от летливата им субстанция се ражда материя, реалност или послание, което някой някъде би искал да предаде. Спектакълът „В очакване на Годо” е лично писмо до Крикор Азарян от негов актьор и приятел, с когото са имали силна връзка. И защото е емоционален жест и е на тази сцена, трябва да се случи, за да може, малко по малко, театърът да се изпълни с душа.“


Яна Борисова, драматург и артистичен директор на Театър Азарян


--


Билети: 15|12 лв.
Билети за представленията от програмата на Театър Азарян може да закупите от касите на Билетен център, НДК.


ДОБРЕ ДОШЛИ В БЪЛГАРИЯ | 36 маймуни
23 и 24 март | 19:30 ч.
автори: Здрава Каменова и Гергана Димитрова
съавтори: Елена Шопова, Петър Мелтев, с подкрепата на Василена Василева
асистент на резиденцията: Екатерина Чокова
Екип за пърформанс-четенето:
с участието на: Здрава Каменова, Ева Данаилова, Ива Тодорова, Александър Митрев, Петко Каменов, Тони Карабашев, Владимир Димитров
сценограф: Елена Шопова
видеоартист: Петко Танчев
музикант: Павел Терзийски
режисьор: Гергана Димитрова
асистент: Екатерина Чокова
Връзки с медиите: Културна фондация А25


На фона на продължаващата бежанска криза в Европа новият проект на "36 маймуни" изследва границата между патриотизма и национализма, предела на здравословната толерантност и съчувствие, лицето и гърба на българската идентичност днес.


За пиесата:


Президентът на републиката призовава всички българи да се включат активно в привличането на бежанци, които да се заселят в България, за да усвоим жизненоважни пари по евро фондовете. Всички българи - мъже, майки, ловци, пенсионери, артисти започват активна пропаганда към бежанците подминаващи България. Междувременно чакали емигрират към Западна Европа, български емигрант сее репички в Германия и мечтае да се включи в първата мисия до Марс, еколожка изследва популацията на агресивни привнесени видове калинки и кактуси, които превземат територии, застрашавайки наши родни видове. Националисти решават да превземат Плиска, докато сигнал за бомбен атентат всява паника в центъра на София.


Екипът забърква всичко това в апетитен, дъхав тюрлю гювеч, подправяйки го с родна чубрица и поднасяйки го с щедри щипки родолюбие и лека предупредителна усмивка.


--


Проектът е финансиран от Столична програма "Култура" на Столична община за 2016 г. и се реализира в партньорство с галерия "Етюд".
Билети: 10|8 лв.


24 март /петък/


Кралицата на фадото – Мариза, отново ще пее за българската публика. Тя ще гостува на сцената на зала 1 на НДК на 24 март от 20:00 часа. Екзотичната португалка е добре позната и обичана от българската публика. Вече три пъти тя е аплодирана в препълнени зали у нас. Този път обаче тя пристига с още по-хубава музика от новия й албум “Mundo”, с повече опит, придружен с още много успехи и много заслужени световни награди.


Книгата „Артисти със сребро в косите” ще бъде представена на 24 март (петък) от 18:00 часа в Литературен клуб „ПЕРОТО”.


27 март /понеделник/


Българските меломани посрещат прочутите музиканти от един от най-елитните оперни театри в света - Виртуозите на Миланската скала на 27 март от 20:00 в зала 1 на НДК. Концертът на впечатляващите музиканти е първи за България в този формат, в който 15 от най-добрите инструменталисти в света ще представят произведения от емблематични за италианската класика композитори. Програмата за предстоящото събитие включва перфектно селектирани композиции от Доницети, Рота, Паганини, Витали и Росини.


ВСИЧКОЯДЕЦЪТ | Метеор
27 март | понеделник | 19:30 ч.
текст: Мирослав Христов
режисьор: Ани Васева
художник: Георги Шаров
участват: Галя Костадинова и ДатаТранспортер (Нино Гомез)

ВСИЧКОЯДЕЦЪТ е твърдата, но летлива маса, в която потапяме ръка, за да открием, че пръстите ни са крака, а устите – задници.


ВСИЧКОЯДЕЦЪТ е ръбът, отвъд който полът, размерът и материята нямат значение, защото са едновременно мъжки, женски, средни, миниатюрни, гигантски, плътни и крехки. В пастта на Всичкоядеца дебне малка, сексапилна черна дупка, пламтяща в отчуждението си, в която се прозява нищото.


Билети: 8|6 лв.


28 март /вторник/


Postmodern Jukebox на ретро гения Скот Брадли идват отново в България! Концертът им ще бъде на 28 март в Зала 1 от 20:00 часа. След множеството бисове, овации и екзалтирани коментари, които феновете на групата им изпратиха след първите две гостувания у нас, PostModern Jukebox се завръщат на родна територия след по-малко от година.


29 март /сряда/


Строителното изложение „Стройко“ ви очаква в дните от 29 март до 2 април на етажи 0-3 от 10:00 до 19:00 часа.


Книгата "Изповеди от килията" – журналистическо разследване на Борислав Радославов и фотожурналиста Борислав Трошев ще бъде представена на 29 март (сряда) от 18:00 часа в „Перото“. В интервюта на четири очи с най-опасните осъдени убийци в България двамата журналисти разкриват тайни и провокират споделяне на мотиви от страна на престъпниците - за това какво ги е подтикнало да извършат престъпление; съжаляват ли; какво изпитват след това.


ГОЛЕМ | Култура аними и ДНК
29 март | сряда | 19:30 ч.
идея и режисура: Анна Данкова
сценография: Станимир Генов
звук: Петър Пармаков, Йоана Робова („Трохи“)
костюми: Леда Екимова
със специалното драматургично съдействие на ghostdog
участват: Ива Свещарова, Виолета Витанова, Ирена Цветанова
изпълнителен продуцент ДНК: Петко Стоянов


Голем“ осмисля консумацията като глобална епидемия, като титанична центрофуга от ресурс–продукт–боклук, като емоционална, сексуална, ресурсна, пазарна, информационна конституция на живота. „Голем“ аскетично избира рутинното действие на дъвченето на дъвка за единствено средство на театралното търсене. Дъвката е произведена, овкусена, химична, неразграждаща се. Единствената ѝ функция е удоволствието. След дъвчене дъвката се изплюва и се превръща в боклук. „Голем“ изследва консумацията като партньорство с консуматива, като псевдо-сбъдване на неосъзнати и никога несвършващи мечти. Проектът интерпретира вечния блян по рай, завъртащ цикъла „пустота – консумиране – замърсяване“ в контекста на древния еврейски мит за героя Голем.


--


Представлението е финансирано от Столична програма „Култура“ за 2016 г. и Министерство на културата на Република България.


Билети: 10|8 лв.


30 март /четвъртък/


Бразилската певица и композитор Ив Мендес идва у нас за концерт на 30 март. Красивата изпълнителка ще дойде заедно с бенда си от 10 човека, за да представи новия си албум Bossa Romantica в зала 1 на НДК от 20:00 часа.


30 март (четвъртък) ще бъде посветен на представянето на ЕКО – CD. Събитието ще започне в 18:00 часа в „Перото“.


КЪСО КИНО В ДНК
Български късометражни филми
30 март | четвъртък | 19:30 ч.


ДА ПОИГРАЕМ
СНЕЖНОТО МОМИЧЕ
Естония, България, 2016


EAT ME! ИЗЯЖ МЕ! КЪСОМЕТРАЖЕН МУЗИКАЛЕН ФИЛМ - СИНОПСИС
Копродукция България, Естония, Германия 2016


ЛЯСТОВИЦИТЕ


През месец март Късо кино в ДНК е посветено на работата на режисьорката Илина Перянова. Родена е в София и участва в театрални трупи от ранна детска възраст. Учи актьорско майсторство във Франция и България. През 2010 завършва бакалавърска степен по режисура и актьорско към театралния департамент на Нов Български Университет.


През 2016 Илина приключва магистратурата си по режисура за игрално кино от Балтийската академия за кино и медии в Талин, Естония.


Илина обича да работи с музика, фантастични елементи, танци и приказки. Тя е част от творческия колектив и продуцентска фирма ‘Уга Буга Арт’.


ugabuga.org


Билети: 6|4 лв.


31 март /петък/


На 31 март (петък) от 18:30 в зала 1 ще се състои концерт на СОУ „Св. Климент Охридски“.


13 места по света, които трябва да видите, преди да умрете от смях” от Венелин Сапунджиев е романтичен пътепис за балканския "Бермудски" четириъгълник на смеха, за едно малко селце, по-голямо от една много голяма империя, за хан с четиридесет порти, за порта без хан, за въртящи се гробници, двойни мавзолеи и други непредиз-викани от алкохола неща. Представянето ще се състои на 31 март (петък) от 18:30 часа.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин