Премиер - гастрономически фестивал / Premier gastronomy festival 2015 - Банско, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Ное
06
Премиер - гастрономически фестивал / Premier gastronomy festival
ДАТА: Oт 06 Ноември 2015 до 22 Ноември 2015 МЯСТО:
Добави в календара
Премиер - гастрономически фестивал / Premier gastronomy festival

Премиер Лъкшъри Маунтин Ризорт, Банско

Отличителни съставки, интересни техники на приготвяне на храната и  ястията, повлияни от различни култури и разнообразни географски региони. Кухнята на народите по света  се развива постепенно, а новостите се появяват на бял свят благодарение на иновациите и взаимодействието на културите и обичаите, доставяйки на небцето и обонянието апетитни и богати вкусове и аромати.  Така е създадена фюжън кухнята -  благодарение на много години експерименти и богатия опит на известните шеф-готвачи. Различните кулинарни традиции от цял свят са се превъплътили в изискано кулинарно преживяване.

След  безспорният успех на предходните издания и за четвърта поредна година през месец ноември петзвездният Премиер Лъкшъри Маунтин Ризорт в Банско  ще се превърне в сцена на висшето кулинарно изкуство. Едни от най-добрите и признати шеф - готвачи от цял свят като Джанфранко Киарини, отец Епифаний, Полихронис Дамалас, Стаматис Цилиас и Петър Йоргов ще отведат гостите на фестивала на гастрономическо пътешествие през невероятни вкусове, които съчетават  традиция и  модерност.  От тайнството на  манастирската кухня на Атон до иновативната японска, през модната италианска и традиционната българска - това невероятно апетитно кулинарно пътешествие ще премине и през единствения град, кръстопът на два континента – Истанбул. Изисканите вечери - образци на гурме кухнята в допълнение с  класните вина на Бибендум и Домейн Бойар и с винените дегустации на водещи сомелиери като Димитър Николов и Кристина Иванова  ще отведат всички гости на събитието на едно вълшебно гастрономическо пътешествие  към невероятни аромати и вкусове.

За професионалистите от  хотелиерския и ресторантьорския бранш, които имат желание  да се запознаят с така популярния напоследък тренд в гурме кухнята  - фюжън  - ще бъдат организирани  два изключително  интересни семинара.

Семинарите ще започнат впечатляващо  с  участието на световноизвестния шеф – готвач Виктор Перез  и  ‘Le Cordon Bleu’ - най-голямата кулинарна академия в света. В периода  от 11 до 13 ноември той  ще  представи  пред аудитория от професионалисти в бранша уникална тренинг програма  в рамките на 18 часа на тема: „Испанска Фюжън кухня и модерни тапас”. Всички участниците ще могат да намерят вдъхновение и да обогатят  професионалните си умения за приготвяне на изключителни кулинарни творения, приготвени с внимателно подбрани съставки.

Без значение дали сте специалист в приготвянето на бюфет или а-ла- карт , със сигурност за Вас ще представлява интерес иновативната италианска фюжън кухня, представена от авангардния и известен  италиански шеф-готвач Джанфранко Киарини. Заповядайте в Премиер в периода  от 16 до 18 ноември, когато той  ще представи тридневна тренинг програма  на тема ‘Италианска Фюжън кухня за бюфет и А –ла- карт ресторанти”, за да научите повече за подправките, техния произход,  взаимодействие и най-интересните трендове в италианската кухня.

По време на пресконференцията за Четвъртия Гастрономически Фестивал Премиер, която се проведе в София на 30 септември 2014 год. бяха споделени интересните теми, информация за предстоящите дегустационни  вечери и за атрактивните семинари за професионалисти, като същевременно шеф-готвач Стаматис Цилиас и неговият екип приготвиха на живо пред гостите уникална „цветна” салата, апетитно основно ястие с телешко месо и миди Сен Жак и за финал невероятен десерт с розови аромати като демонстрираха  завидни кулинарни техники и предложиха на гостите разнообразие от изискани вкусове.

Четвъртият Гастрономически Фестивал Премиер се радва на партньорство с Gastronomy Essentials и с Българска асоциация за Кулинарна култура (БАКК) и  на подкрепата на сериозни компании от различни сектори и отново обещава истински празник на богати аромати  и неподправени вкусове.

Независимо дали сте професионалист от бранша или сте ценител  на хубавата храна и отбраните вина, през настъпващия ноември хотел Премиер в Банско ще Ви предложи незабравимо кулинарно преживяване!

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин