Презентация Прахта на Врадж - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Апр
16
Презентация Прахта на Врадж
ДАТА: 16 Април 2014 ЧАС: 19:00 МЯСТО:
Добави в календара
Презентация Прахта на Врадж
Източник: Социална мрежа

Презентация с прожекция на авторски фотографии на фотографа и индолог Юлиан Ангелов от пътуването му в областта Врадж в Северна Индия, където се намират някои от най-свещените места за поклонение на индуистите – Вриндаван, Матхура, Варсана, Говардхан, Радха Кунд, както и едни от най-големите светилища за индийските мюсюлмани и за последователите на исляма в целия свят – Тадж Махал в Агра, гробницата на император Акбар в Сикандар и др.


По време на презентацията ще бъде показани традиционни индийски танци в изпълнение на Мая Жалова-Канвар.


Юлиан Ангелов е фотограф, журналист и индолог, обиколил над 40 държави в Европа, Азия и Африка, сред които Индия, Непал, Иран, Индонезия, Малайзия, Мароко, ЮАР, Египет, Сингапур, Йордания, Палестина, Турция и др. В различни периоди от време е главен редактор на сп. „GEO” (България), основател и зам.-главен редактор на сп. „Одисей”, редакционен директор на сп. „Пътешественик” и сп. „The Explorer България”. Носител е на първа награда в раздел „Пътешествия и култура” във фотоконкурса на списание „National Geographic” (България) през 2006 г. Негова фотография е номинирана за награда и в тазгодишния конкурс на Canon България – „Снимка на годината” в раздел „Художествена фотография”. Юлиан Ангелов има над 15 самостоятелни фотографски изложби, и е автор на книгата „За свещените крави и качеството на дните” с пътеписи и фотографии от Индия и Непал, както и на поредицата мултимедийни дискове, DVD и фотоалбуми Must See Bulgaria Collection.


Негови са сайта www.mustseebulgaria.com с професионални фотографии от България, както и един най-големите български сайтове за фотография от цял свят – www.julianangelov.com (в процес на довършване).


Клубна такса: 5 лева,
Таксата включва: презентация, прожекция, безплатна напитка


Местата за ограничени!


Молим предварително да ни предупредите за вашето присъствие!


Записването става по следния начин:
- с лично съобщение
- на e-mail: travellersclub.bg@gmail.com
- телефон: 0882 29 28 77


Ще се радваме да се видим в деня на събитието!

Следете събитието тук.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин