Приключенската игра на Царевец всеки ден през лятото - Велико Търново, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Юли
17
Приключенската игра на Царевец всеки ден през лятото
ДАТА: 17 Юли 2017 МЯСТО:
Добави в календара
Приключенската игра на Царевец всеки ден през лятото

Всеки ден през лятото любителите на приключенията ще могат да се включат в играта „Средновековни криминални загадки - Тайната на 9-те ключа“ на крепостта Царевец във Велико Търново.


Новият забавен туристически продукт, предлаган от Общинската агенция по туризъм „Царевград Търнов“, стартира като уикенд атракция на 17 и 18 юни. 


Интерактивната познавателна игра „Средновековни криминални загадки - Тайната на 9-те ключа“ предлага опознаване на крепостта Царевец по един необичаен, но атрактивен и забавен начин. Целта е всички участници да стигнат до финала на маршрута, като междувременно усвоят интересна историческа информация по увлекателен начин.


Играчите обикалят Царевец, разплитайки загадъчна средновековна история за съкровища, тайни, предателства и капани в сърцето на царския двор. Водени от размислите и дедуктивните прозрения на Великия царски примикюр, приключенците рябва да разгадаят различни загадки и да разкрият пазените в недрата на крепостта тайни.


Възможност за участие в играта няма да има единствено на 1 и 2 юли т.г. заради провеждащия се на Царевец Международен фестивал на историческите реконструкции „Ежедневието на средновековен Търновград – Възходът на Калоян, който ще направи невъзможен достъпа до някои от локациите по маршута.


Поради големия интерес към нестандартното опознаване на историческата забележителност, билети за играта ще се предлагат в офиса на Туристическия информационен център (ул. „Христо Ботев“ №5) през целия сезон. Те са с цена 5 лева и без фиксиран ден. Участниците в играта ще трябва да заплатят и входна такса за Архитектурно-музеен резерват „Царевец“ непосредствено преди включването си в приключението.


Туристическият информационен център е с работно време от 9,00 до 18,00 ч. в делничните дни и от 9,00 до 17,00 ч. през уикендите.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин