Приключенски многобой Ботевград 2017 - Ботевград, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Окт
22
Приключенски многобой Ботевград 2017
ДАТА: 22 Октомври 2017 ЧАС: 10:00 МЯСТО:
Добави в календара
Приключенски многобой Ботевград 2017

Екстремни изживявания за всички с Приключенски многобой Ботевград 2017
Община Ботевград с отворено събитие на крепост „Боженишки Урвич”


На 22 октомври 2017 (неделя) във и около средновековна крепост „Боженишки Урвич”, намираща се край с. Боженица, Софийска област, ще се проведе отворено събитие Приключенски многобой Ботевград 2017, предназначено за всички почитатели на високия адреналин и времето, прекарано сред природата.


Организатор е Община Ботевград, а целта на инициативата е по атрактивен начин да се заинтригуват жители и гости на общината, и по-специално децата, към активен спорт и забавления на открито, да се покаже красотата и културната история на района, възможностите за отдих и туризъм.


Сред екстремните предизвикателства, очакващи желаещите да се включат в състезателната част, ще са катерене и спускане по скални отвеси под крепостта „Боженишки Урвич”, проникване в пещера, задачи с ориентиране и логика, умения за стрелба с лък. По-лежерно настроените посетители, ще могат да се забавляват с музикални изненади и допълнителни игри и развлечения на поляната под крепостта, да се изкачат по алеята до хълма, за да се насладят на удивителните панорамни гледки и да посетят скалния параклис, разположен на най-високото място в пределите на крепостта.


51638


“Надявам се, като за първо събитие от подобен характер на територията на Общината, участниците да останат доволни и да успеем да повдигнем настроението и духа им, въпреки застудяващото време”, каза кметът на Община Ботевград Иван Гавалюгов и изрази желанието си мероприятието да се превърне в ежегодно за района.


51637


Водещ на събитието ще е певецът и радиоводещ Теодор Койчинов – Тео. А освен ден, изпълнен с адреналин и приятни емоции, 5-ма късметлии от посетителите ще получат и екстремен подарък – ваучер за моторен полет с паратрайк!


Всички ентусиасти, които желаят да се включат в състезателната част на Приключенски многобой Ботевград 2017 ще могат да се запишат през формата за регистрация, която до дни ще е активна на Фейсбук страницата на събитието.


51635


Изпитанията от многобоя ще преминават с помощта на професионални инструктори и при взети всички мерки за безопасност и са подходящи за възрастни и за деца над 12 години.


Входът за събитието е свободен, всички забавления и атракции са безплатни.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин