Промоция на новия албум на Веси Бонева в клуб VOID - Пловдив, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Ное
24
Промоция на новия албум на Веси Бонева в клуб VOID
ДАТА: 24 Ноември 2017 ЧАС: 22:30 МЯСТО:
Добави в календара
Промоция на новия албум на Веси Бонева в клуб VOID

Премиерно песните от албума ще бъдат представени в родния град на певицата Пловдив и в клуб VOID на 24-ти ноември. „Родината” включва още „Елате си”, едноимената песен „Родината”, „Моят зов”, класиката „Една българска роза” и шлагерът на родната естрада „Стих”. Идеята да създадат албума „Родината” е породена от огромната любов на Весела Бонева и Светлин Къслев към България.


От малка в мен беше запалена искрицата, предадена ми е от моите баби и дядовци, които меотгледаха с много любов.” – признава младата певица и допълва – „България е била винаги в сърцето ми. Гордея се с всички наши успели българи по света и у нас! Едни от първите песни, които съм учила като малка са били“Облаче ле бяло”, “Една българска роза”, “Хубава си моя  горо”. Винаги когато чуя звука на гайдата настръхвам цялата. Това е код, чрез който се докосваме до минало и история, а България е много ценна за света и за духовното развитие на много други страни по целия свят. Просто ние сме забравили всичко това и сега чрез нашата музика искам да напомня на родителите да обърнат малко повече внимание и да предам това усещане на нашите “деца”.


Аранжиментите на песните са дело на Светлин Къслев, албумът е записан в Star Light Records. Музикантите, които взимат участие в албума, са същите, които от години работят с Весела и Светльо. Щерион Пилидов е на китарата, Николай Тошев - барабани, и младият гайдар Стойо Стоев.


Vessy Boneva Live band ще представи албума „Родината” за първи път в Пловдив. „Избрах Пловдив, защото там съм родена. Това е градът, който ме е дарил с най-красивите спомени, с изключително детство и топилна.” – споделя Веси..


Премиерата на албума „Родината” ще се състои на 24 ноември, петък от 22.30 в клуб VOID, ул. „Атанас Самоковеца” 2, Пловдив.


„Родината” е 5-ти албума за певицата. Върху актуални аранжименти на песни, любими на поколения българи, тя и Светлин Къслев работят отдавна.. През януари 2016 година Веси Бонева участва в спектакъл-разказ за българската история, представен с музика и танци. В столичния театър „Сълза и смях“ прозвучават песни, любими на поколения българи: „Къде си вярна ти любов народна“, „Хубава си моя горо“, Облаче ле бяло“ и много други в нов аранжимент. Месецът продължава с една страхотна новина за певицата, а именно номинацията ѝ за наградите „Икар“ 2016 в раздел „Съвременна българска музика" за сингъла „Разпалвам микрофоните“, който е първият фючъринг между изпълнител и денс формация. Певицата получава покана и е специален гост на Swiss Awards 2016 в Цюрих, Швейцария.


Освен на сцената Веси Бонева се изявява и на големия екран като дублира анимационни филми - именно неин е гласът в българската версия на „Малката русалка“, „Ледена епоха 4“, както и спечелилия „Оскар“ „Замръзналото кралство“.


Следете събитието във Facebook

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин