Прожекция на филма Гранитни Алпи в Дом на киното - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Фев
08
Прожекция на филма Гранитни Алпи в Дом на киното
ДАТА: 08 Февруари 2016 ЧАС: 19:30 МЯСТО:
Добави в календара
Прожекция на филма Гранитни Алпи в Дом на киното

На 08.02.2016 г. /понеделник/ от 19:30 ч., в Дом на киното ще имате възможността да видите втората прожекция на българският филм „Гранитни Алпи“, посветен на подготовката за експедицията Dragon’s Tail 2015-2016, докато самите участници в нея са нейде из далечните Патагонски земи.


От Клуба напътешественика в София посвещават прожекцията на филма „Гранитни Алпи“, на първото българско изкачване на Серо Торе, на връх Йордановден, направено от двама от участниците във филма, а именно Мартин Маровски и Виктор Варошкин.

„Гранитни Алпи“ ще начертае българските следи по едни от най-трудните линии в масива на Монблан, Алпите. Следи, изрязани с резец на решителност в южното лице на планината, докато тя остава затворена за масовия туризъм, поради невиждано лоши условия. Филм за линии, свързващи върховете на планината с дъното на характерите в хора, които търсят пътя към другия чрез пътя към върха.

Продължителност: 30 минути

Екип
Екипът, стоящ зад филма „Гранитни Алпи“ е съставен от четирима български катерачи - Martin Marovski , Viktor Varoshkin, Grigor Vatev и Rus Vakrilov, обединени от обща и предстояща цел – заставане лице в лице с най-трудните върхове на Патагония, Южна Америка, които все още не разполагат с българско изкачване.
/Серо Торе, Аржентина; кулите от групата Пейн, Чили/

Кадрите са заснети от четиримата катерачи по време на техните приключения, а филмът е монтиран от фотографа Руслан Вакрилов.


Място: Дом на киното

Дата: 8 Февруари 2016 г.

Начален час: 19:30 ч.

Билети: 6 лв.

Важно!

*Билети не се продават предварително на касата на Дом на киното!

Билети може да закупите предварително онлайн тук, или от касите в София с код за събитието 28088, като единственото място където има 2 лв. такса е office1, на всички други места няма допълнителна такса за закупуване на билети.

Билети може да закупите предварително от 25.1.2016 г. от Клуб на пътешественика /ул. Сердика 19/, всеки ден без неделя между 18 ч. и 22 ч.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин