Психеделичен паноптикум - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Май
22
Психеделичен паноптикум
ДАТА: 22 Май 2015 ЧАС: 20:00 МЯСТО:
Добави в календара
Психеделичен паноптикум

Психеделичният паноптикум е опит психеделичното да се възведе отново на равнището на своето символно значение: там, където средството се самопоражда на пресечната точка между сетивото и съзнанието. В отделните издания ще се опитаме да покажем различните му измерения през срещи с музика, танц, графика, кино, театър, литература, фотография, лекции и други образователни форми.


Късната поява на понятието в България създава необходимостта то да се разгърне в неговата естетическа многопластовост, както и да се изясни в неговата културноисторическа и космологическа същина. Психеделичното се оказва неизследвано, а изключително плодотворно поле.


За разлика от родината на психеделичната естетика – САЩ, където тя намира своя първоначален израз през 70-те години в рифовете и вокалите на Jefferson Airplane и The Doors, по пътя си към България понятието за нея намира почва за въплъщение с навлизането на psychedelic trance. Това се случва едва в средата на 90-те години в условията на една вече почти напълно дигитализирана съвременност и в контекста на културната индустрия. Така лесно се масовизира разбирането му като средство за прекарване на свободното време и загубва своя естествен предмет – съзнанието в неговата невероятна многоизмерност.


Паноптична програма:

20:02 - 22:02 - Man Of No Ego


22:02 - 23:15 - Changing Perspective aka Teeth of Divine


23:15 - 00:30 - Surbahar Live Band


00:30 - 02:15 - Maharishi


02:15 - 04:00 - Sativex 


04:00 - 05:30 - Juuu

Сетивна инсталация - 21:01 - 23:03


Вход свободен

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин