Райна Кабаиванска представя звездите на операта - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Дек
18
Райна Кабаиванска представя звездите на операта
ДАТА: 18 Декември 2014 ЧАС: 19:00 МЯСТО:
Добави в календара
Райна Кабаиванска представя звездите на операта
Източник: eventim

„Райна Кабаиванска представя звездите на операта“ е юбилеен благотворителен галаконцерт, с който ще бъде отбелязан 80-годишният юбилей на оперната дива. Райна Кабаиванска, наричана божествената, е най-значимият оперен артист на нашето време, запазила традициите на италианската белкантова школа.


Дебютът на Кабаиванска през 1961 г. в Миланската Ла Скала поставя началото на блестяща кариера, която преминава през всички световни театри – от Ковънт Гардън в Лондон, Гранд опера в Париж, Театро реал в Мадрид, от Метрополитън и Карнеги Хол в Ню Йорк, Театро Колон в Буено Айрес, Щатсопера в Хамбург и Дойчеопера в Берлин, от Софийската опера до Болшой театър в Москва и операта в Токио.


В своята 55 годишна кариера тя изиграва незабравими роли в изключително широк репертоар като само над 400 са изпълненията й в ролята на Тоска и още толкова като Мадам Бътерфлай – „И след толкова много изпълнения, Райна Кабаиванска може да намери винаги, за всеки спектакъл, за всяка роля – един нов жест, една нова въздишка, един нов поглед, и всеки път да достигне такъв интензитет, който в определени моменти сякаш възкресява нейната героиня“ – пишат италианските медии.


Билети: 20-120 лв.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин