Разговор за живата вода - изложба в галерия Серякова къща - Троян, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Яну
21
Разговор за живата вода - изложба в галерия Серякова къща
ДАТА: Oт 21 Януари 2016 до 22 Януари 2016 ЧАС: 17:30 МЯСТО:
Добави в календара
Разговор за живата вода - изложба в галерия Серякова къща

Първата изложба в галерия „Серякова къща” за настоящата година ще бъде на художничката Нина Иванова-Донковска и се открива на 21-ви януари от  17.30 ч.

Изложбата ще се нарича „Разговор за живата вода”, което е и името на титулната картина.
Някога много отдавна в жарката жега на деня, уморен до един кладенец извън града Исус срещнал една жена. Тя отивала да си начерпи вода. Последвал чуден разговор за личния живот, за поклонението на Бога, за живата вода. „Ако би знаел ти кой съм аз, който разговарям с тебе, ти би поискала и аз ще ти дам живата вода! - казал й Исус. Тази среща променила живота на жената. Живата вода е преобраз на спасението, на прошката, на благодатта  и всички благи милости, които Бог е приготвил за нас и иска да ни даде. 
Това е посланието вплетено във картините на предстоящата изложба.
 
Нина Ангелова Иванова- Донковска е родена на 24-ти юни 1965 г.
Завършила е СХУПИ – София специалност “Детски играчки и сувенири”, а после и НХА “Николай Павлович “, специалност “Илюстрация и оформление на книгата” в курса на проф. Христо Нейков.

Омъжена е за троянския керамик Цветан Донковски и заедно с тяхната дъщеря Димана живеят в китното село Дълбок Дол. От 2000-та година е член на Дружеството на троянските художници, а от 2001-ва е член на СБХ.
В момента Нина Донковска е преподавател в Националната гимназия „Проф. Венко Колев” в Троян. Изложбата ще открие Мила Воденичарова – керамик и също преподавателка в гимназията.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин